Hölvényi György a Fidesz–KDNP közös listáján jutott be az Európai Parlamentbe, a Néppárt mégis külön kezelte Fideszes képviselőtársaitól.

Az ellentmondást, hogy miért marad, illetve miért maradhat a KDNP-s politikus, ha a Fidesz képviselőinek mennie kell, sem Hölvényi, sem a Néppárt illetékesei nem tudták eddig feloldani.

Furcsa okból maradhat a néppárti frakcióban az utolsó Fidesz–KDNP-s képviselő
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Minden logikát nélkülözni látszik, hogy a KDNP európai parlamenti képviselője, Hölvényi György annak ellenére is marad az Európai Néppárt frakciójában, hogy fideszes képviselőtársai a múlt héten nagy dérrel-durral kiléptek onnan. Tették ezt azután, hogy az EPP képviselői 148 igen, 24 nem szavazattal elfogadták a belső szabályzat módosítását, ami a későbbiekben lehetővé tette volna a Fidesz tagjainak felfüggesztését a frakcióban.

Ez egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben. Antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan

- indokolta Orbán Viktor a Fidesz azonnali kilépését a frakcióból.

Sokan arra számítottak, hogy bár személy szerint nem volt érintett a felfüggesztési ügyben, mint a Fidesz koalíciós harcostársának, Hölvényi Györgynek sem lesz ezek után maradása.

Hölvényi azonban úgy döntött, nem vállal látványos szolidaritást magyar szövetségeseivel, és a Néppárt frakciójában dolgozik tovább.

De nélkülözni látszott a logikát az Európai Néppárt döntése is, amikor különbséget a felfüggesztési procedúra során különbséget tettek a magyar kormánykoalíció két pártja, a Fidesz és a KDNP között.

A HírTV-nek azt mondta, a KDNP elnöksége határozott úgy, hogy maradjon az EPP frakciójában.

Hogyne merült volna föl, hogy távozom, de hát ez nem egy egyéni akció, itt a KDNP harmincéves néppárti munkájáról, tagságáról van szó. Én csak egy szereplő vagyok

– mondta.

Természetesen egyeztettem a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjával is. Ez pártszinten történt, hát könyörgöm, koalícióban vagyunk, együtt vagyunk, együtt dolgozunk. Ez egy politikai döntés volt, az érzelmekről jobb, ha nem beszélünk – magyarázta. Hozzátette: nem kíván állást foglalni abban a kérdésben, hogy a Fidesz vagy a Néppárt távolodott-e el a kereszténydemokrata értékektől, de bízik abban, hogy pártbéli szövetségeseivel együtt „visszafordítható a helyzet”

Forrás:Blikk
Címlapkép:MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A maradás oka roppant egyszerű. A Fidsz kiszorult a napi események nyomon követéséből az EU-ban. A KDNP tagot kérték fel, hogy maradjon és beszámoljon az aktuális történtekről. Gyakorlatilag a Fidesz kémje.
RonaGyuri
Mint a rossz pénzt

Szelestey összefoglalójában olvastam

A szerző lapszemléjében – már többször jeleztem, hogy nagyra tartom a fordításait, jelentős eltérést még nem fedeztem fel nála – Euronews-ból idézi a román liberálisok egyik EP-képviselője, Dragos Tudorache megállapítását:
„senki se higgye, hogy a Fidesz túlságosan mellre szívná a fejleményt, vagy elszégyellné magát és új politikára váltana át. Ehelyett fokozza a retorikát, még szégyentelenebbül azt fogja hangoztatni, hogy ő a kereszténység utolsó védelmezője. Ezen felül változatlanul magyar és európai közpénzből működteti a propaganda gépezetét. A jövőben is harsogni fog és telerakja plakátokkal az óriási hirdetőtáblákat, miszerint ő védi egész Európát a migránsoktól, a gonosz Sorostól és a tehetségtelen brüsszeli politikusoktól, akik egész idejüket annak kifundálásával töltik, miként árthatnának Orbán szavazóinak.”!!! =))
justhpeter
Hölvényi György vagy végtelenül ostoba vagy hazudik. Más út nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.