A levélben történő szavazás lehetősége csak a határon túli magyarokat illeti meg, miközben a külföldön dolgozó polgártársainknak akár órákat is utazniuk kell, ha élni akarnak a választójogukkal, amit csak személyesen gyakorolhatnak.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az egész levélszavazat-rendszert fel kell számolni. Szimpla választási csalás az egész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Az egész levélszavazat-rendszert fel kell számolni. Szimpla választási csalás az egész.
szaboria1
Egyszerű a képlet akik külföldön dolgoznak azok zöme nem élt meg az itthon kormány által biztosított bérükből és így máshol keresték a megélhetést.
Ezért a jelenlegi kormány tudja, hogy nem rájuk szavaznának így meg tudják nehezíteni a szavazáshoz való jogukat.
A levélbe szavazók meg a kormányt fogja támogatni mivel tőlük kaptak sok lehetőséget azzal, hogy pl. eü. ellátást itt is kaphatnak ingyen.
kereső
A magyar kormány 2010-2018 között több, mint egy milliárd euróval "támogatta" a határon túl élőkert. Ebből Erdély 687 millió eurot kapott. Bizonyára futotta a külhonban dolgozó magyaroktól évente hazautalt 1300 millió Ft-nak megfelelő euroból.
Ők / a kivándoroltak,már nem is másodrendű állampolgárai Magyarországnak, hanem harmadrendűek. Nekik le kell adni a TAJ számukat itthon, az erdélyiek, a vajdaságiak, flvidékiek, kárpát-aljaiak meg kapják az ingyenes eü-t. A legújabb hirekszerint tömegesen jönnek át Ukrajnából oltást felvenni- van aki magyarul sem tud magyar állampolgárként, igy aztán tolmácsot hoz magával.
kereső
A fideSS szlogenje: nincs kétféle állampolgárság, amivel a szavazati jogot indokolták. Orbanisztánban van. Nekik csak jogaik vannak. Nekünk meg már lassan csak kötelezettségeink lesznek.
csipetke
Azt eleve felháborítónak tartom,hogy a külhoniak bármilyen módon belepofázhassanak az életünkbe.Mi élünk itt,mi szívunk a gané kormány miatt,mint a torkosborz,senki ne ugasson az életünkbe.Asszem a szlovákoknál most megszüntetik a kettős állampolgárságot,bárcsak megszüntetnék a románok is.Semmi bajom nem volt a külhoniakkal egészen addig,amíg orbán el nem kezdte zsákszámra ömleszteni a százmilliárdokat közpénzből,és hogy ők is szavazhatnak.Mi élünk itt,mi dönthessünk arról,hogy ki legyen a góré
szaboria1
@csipetke: Vajon azok a pénzek nem csak valakiknél landoltak mert sokat nem hallani róluk egy két Böjte támogatás van csak. Lehet, hogy Semjén net et. ismerőseinél pihennek.
Csizmás Kond
...magyar györgy...aki bűnözőket tanít ki, hogy miként tudják megúszni a büntetést az gazemberebb a bűnözőnél.
Nessy
Jó pénzért, ellenőrizetlenül összeszedik az aktivisták a leveleket, esetleg ki is töltik. Hű magyarjaik, akik közül sokan egy vak hangot nem tudnak magyarul lelkesen szavaznak a fideszre, minden következmény nélkül! Némelyik aztán, ha ide eszi a jó fene ingyen egészségügyi ellátásra, még el is mondja, hogy ez nekik milyen jó, és éljen a Viktor.
Nessy
@sgl: Nekik nincs szükségük ügyvédre! Polt Péter megoldja.
justhpeter
@sgl: Nem hiszem, hogy Magyar György fideSS-bűnözőket tanítana. Gondoljunk bele: egy Orbán, egy Kövér, egy Deutsch, egy Mészáros nevű bűnöző milyen ismeret befogadására képes vagy alkalmas ? Vagyis ez az állítás megdőlt !
Aki Én
@Csizmás Kond: ??? Nem csodálom, hogy román kibicként kiakadtál az igazságon.
Aki Én
@justhpeter: Már csak ezért is:

,, Áder érvei az alábbiak voltak:

Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."

444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak
ómió
Az állampolgárságon alapuló jogosultság nem munkahelyhez (ezért vannak honi magyarok külföldön), hanem állandó lakhelyhez kötődik!
justhpeter
@ómió: Na mesélj. Ha az igaz: " Az állampolgárságon alapuló jogosultság nem munkahelyhez (ezért vannak honi magyarok külföldön), hanem állandó lakhelyhez kötődik!", akkor hogyan szavazhat az Ukrajnában, Szerbiában és Romániában élő magyar ?
kereső
@ómió: Ne hülyéskedjünk már! Állampolgárságon alapuló jogosultság a "baba kötvény"., amelynek jogosultjai között ott vannak a Csikszeredában,Marosvásárhelyen, vagy éppen Szabadkán született és élő gyermekek és szüleik. Hozzak még példákat???
1984
Azért sok külföldön dolgozót beszámítanak a foglalkoztatási statisztikában. Arra jók.
Giovanni Alba
@Aki Én: ma, 09:59 De ez még akkoriban volt, amikor fiatalok voltak, lelkesek, demokraták, liberálisok, és kellett a pénz. Most már nem fiatalok, nem demokraták, nem liberálisok, de a pénz az még jobban kell, és ehhez szükségeltetnek a szavazatok. Hangsúlyozom, nem a szavazók kellenek, hanem a szavazatok.
1984
Ja, meg arra is jók, hogy küldik haza a rengeteg pénzt, amit a hozzátartozók itt költenek el és mi pörgeti a gazdaságot.
Giovanni Alba
@justhpeter: @kereső: ma, 10:08 Ne bántsátok már szerencsétlent, lesz baja így is elég. Rossz papírt kapott, esze meg csak annyi, hogy szépen begépeli -ha nem is érti- a szöveget. Mint egy papagáj, ha keze lenne, és gépelni tudna.
kereső
@Giovanni Alba: Én nem bántom. Elég baja van neki-, hogy ilyen alantas "munkából" kell megélnie, pénzért bevállalni, hogy hülye.
Nessy
@kereső:10.21 Nem ő az egyetlen kis hazánkba! Vannak, nem kevesen, akik milliókért vállalják.
ómió
@kereső: A választójogot felüdít összekeverni a babakötvénnyel?
ómió
@justhpeter:Úgy szavazhat, hogy magyar és állampolgárságot kapott. Ahogy írtam: ahhoz kötődik! Ebben valami nem világos?
Clavigo
@ómió: Te hogy sikerültél ennyire félre ?
Aki Én
@kereső: @Giovanni Alba: Ez az @ómió: egyértelműen egy valódi elmebeteg. Tájékozatlan, buta és még hazudik is.
kereső
@ómió: "Az állampolgárságon alapuló jogosultság nem munkahelyhez (ezért vannak honi magyarok külföldön), hanem állandó lakhelyhez kötődik!"- ó Te anyád hülye gyereke. Ezt ki irta???Akiket emlitettem azok hol laknak? És akkor miért is van "állampolgári jogosultságuk"- a baba kötvényhez, vagy a Te logikád szerint a szavazáshoz???
kereső
@fideszes gyökér: Nem csak szép, hanem gerinces, művelt, a legkeresztényebb keresztény, európa meghatározó dns-e, és legbefolyásosabb politikusa. Mellesleg még szerény is, nem tűri a személyét érintő hozsannázást, és nagyon jól tűri a kritikát Kedvenc elfoglaltsága a vita!, az érvek, tények felsorakoztatása.
Nyírfa
@kereső: Elomoltam: igen, ilyen miniszterelnököt - szeretnék! :)
Ja: nem kell, hogy Európa legbefolyásosabb politikusa legyen, csupán egyenrangú fél, akinek adnak a szavára, mert van miért.
A mostani veri az asztalt, hogy tiszteljék, de ezt lehetetlen elérnie, mert érdemtelen rá.
Nyírfa
@kereső: ma, 8.20

Azt is elővenném, aki beoltja őket.
Senkire nem fogok szavazni, aki nem teszi le a voksát ennek az állapotnak a gyökeres megváltoztatása mellett.
Hogy mennyire hiányzik a gerinc a magyarokból, azt maguk a határon túliak is prezentálják. Ennek a népnek maximum a fele való Európába. Ha nem sikerül a kormányváltás, vagy sikerül, de a folytatás nem olyan lesz, amilyennek most reméljük, akkor milliók fogják elhagyni az országot. Jöhetnek a kettős állampolgárok, a kínaiak, a mongolok, az oroszok, az EU pedig megszabadulhat az országtól, és felépítheti a nagy falat.
Ez egy lehetséges alternatíva abban az esetben, ha nem állítjuk meg a fasizálódás embertelen folyamatát, és nem szabunk gátat a hordaviselkedésnek.
justhpeter
@ómió: Elmondom ami világos: az szavazzon velem együtt, aki itt fizet adót, az állampolgársága nem érdekel, de ha ezt át tudja fogni az értelmed - amit kétségbevonok - akkor arra is megpróbálhatnál válaszolni, hogy ha a szavazati jog az állampolgársággal jár, akkor miért nem szavazhat levélben a londoni magyar és miért kell neki beslattyognia a külképviseletre. Gondolom az egyenlőség jogán. Nos picim, célozd meg az értelmet !
csipetke
@sgl: 9:18 Nem kell minden hülyeséget elhinni,amit a macska mond...
csipetke
@Clavigo: 11:11 Hiába mondasz neki egyszerű,logikus,valós dolgot,nem fogja fel. Csak akkor állj le vele vitázni,ha alacsony a vérnyomásod,vagy mazochista vagy. Ha egyik se,akkor lépd át,mint a kutyasz@rt...:)
kereső
@Nyírfa: Ó, hát én ezeket a miniszterelnök úr jellemzésére irtam, kiegészitve @fideszesgyökér 11:13 -as bejegyzését:))))))))
Aki Én
Úgy látom a félkegyelmű bolsevista fartúró @ómió: nak nem teljesen világos, hogy azért hátráltatják a külföldön dolgozó magyar embereket a szavazati lehetőségükben a megvásárolt románokhoz képest, mert azok érthető okokból nem annyira fideszesek.
Egyék oka nincs.
Neki ez így tetszik, mert egy antidemokrata hazaáruló, nyíltan magyarellenes.
Nyírfa
@kereső: 13.02

Ó. tudom én! :) Még az óperenciás tengeren túl sincs ilyen legény a gáton, ilyen snájdig, nyalka huszár, hajadonok álma, ki, hogyha kell, halni nem mer, de kamerák előtt bátor , s az operatőrök tapintatosan nem mutatják az őt körül vevő testőrök hadát.
Ha kell, gumicsizmát húz, s félrelöki a katasztrófavédőt, hogy lássa a Nép, amint megvédi őket, s mert közülünk való egyszerű falusi gyerek, még azt is láthatjuk, hogyan cserél zoknit két árvíz-elzavarás között.
Ilyen ő. A Nagy Ő. Minden , csak éppen nem takarítónőőőő... :)
kereső
@Nyírfa: Ja, gumi csizmát húz- felemásat!! )))))))))
Nyírfa
@kereső: Ez is azt bizonyítja, hogy nem a látszat fontos neki, hanem a tartalom! Különben is hallottam, hogy elég csóró, minden pénzét a szegényekre költi, alig marad neki magának betevőre, pedig nagy a család, etetni kell! Bánja kánya, ha nem egyforma az a csizma!
Persze, ha a jobb lábára húzza a balt, akkor már összenézünk a mellettem állóval, majd kérdőn felvonjuk a szemöldökünket: háteztígyhogy?
kereső
@Nyírfa: Ez megtörtént. Árvizi "védekezésnél", amikor egymaga parancsolta vissza a Dunát a medrébe. Nem sikerült egyforma gumicsizmát találnia. Na , de ahol ekkorra a szegénység- nem is rójuk fel neki. Csak mint "érdekességet" emlitettem. ( láttam a Tv-ben, mert akkor még néztem Tv-t.)
kereső
@Nyírfa: O-stoba
R-ohadék
B-unkó
Á-lszent
N-agyképü
V-askalapos
I-rritáló
K-épmutató
T-olvaj
O-kádék
R-etardált

Ezt most loptam!!!
Nyírfa
@kereső: Hát, lehet, hogy láttam, de annyira - bocsánat a kifejezésért - rühellem ezt az embert, hogy csak a lényeget őrzöm meg vele kapcsolatban.
Pl. amikor az a visszaparancsolás megesett, az nem volt semmi. Az volt a valami! :)
Nyírfa
@kereső: 13.59

És ez még mind semmi! :)
1984
@kereső: Szerintem ez a "lopás" életed legkisebb bűne. Kieséses alapon gondolom így. :)
1984
Én továbbra is csak azt látom, hogy a külhoni magyarok csak viszik a pénzt, de semmit nem tesznek Magyarország felemelkedéséért. Sőt!...
kereső
@1984: "legkisebb: bűne?"- gondolod, hogy bűnöző vagyok?
Nyírfa
@kereső: 18.11

Talán a legnagyobb. :)
ómió
@justhpeter:Látom, a te értelmed a nemzet szó mibenlétét, értelmét nem képes még kapisgálni sem! Keress talán valami értelemszaporító tréninget magadnak! Vagy olyan a bolsi miliőben nem létezik? Pedig attól, hogy valakit Trianonban a lakóhelyével együtt elraboltak tőlünk - ahogy ezt milliókkal megtették - az illető még akár hatványozottan is "magyarabb" maradhatott, mint a "kegyesen" itt meghagyottak egy része! Hogy a bolsi fazonokat ne is említsük! Márpedig, ha "nemzetbéli", nálunk is legyen joga - ahogy Európában számos helyen - beleszólnia a saját nemzete fontos kérdéseibe! A londoninak meg azért kell beslattyognia a külképviseletre, mert az állandó lakcíme nem London (ott "csak" a munkája van), hanem valamely magyar helység! Szóval, "picim", ha majd az értelmed mindezt feléri, talán megérted!
1984
@kereső: Félreérthető voltam. Sajnálom!
Mindenkinek van bűne - örököltük.

(én magamból indulok ki azt gondolva, hogy mindenki képben van Istent illetőleg)
ómió
@kereső: A külföldön dolgozóknak a "külföld" - ha nem vagy az, ne tettesd magad ekkora baromnak - munkahelye és tartózkodási helye, nem pedig lakóhelye, képtelen vagy vágni?! Mindezektől függetlenül magyar állampolgárok, aminek alapján a törvényileg számukra is jogos előnyöket, juttatásokat ("babakötvény") ők is megkaphatják. Még mindig "nem találtál haza"?
1984
@ómió: Egy külhoni "magyar" szó szerint nem tesz semmit az anyaországért, míg egy külföldön dolgozó - sokszor kényszerűségből áldozatot vállalva, a családját hátrahagyva - rengeteg pénzt utal haza a szeretteinek, amit ők itthon elköltve a magyar gazdaságot erősítik!
1984
Míg a külhoni magyarok csak viszik a pénzt - ezzel gyengítve Magyarországot!!!
ómió
@1984: Majd, ha több eszed lesz - és az se lesz bolsi - talán ezt is megérted.
ómió
@Clavigo: A vigyorgóból mindenkit így látsz?
ómió
@Aki Én: Aki kretÉn efftárs, te onnét az elmeosztályról mindenkit elmebetegnek látsz, vagy csak a "miliőd" teszi?!
Aki Én
@ómió: 09:14 Miért, nem így van? Miben nincs igaza @1984: nek?
ómió
@Aki Én: Azért, mert itt nem az "anyaországért tevés", a "mennyi pénzt hazautalás" a sarkalatos kérdés, hanem az "egy vérből valóság", ami nektek, internáci bolsiknak - belátom - értelmezhetetlen!
kereső
@ómió: " A külföldön dolgozóknak a "külföld" - ha nem vagy az, ne tettesd magad ekkora baromnak - munkahelye és tartózkodási helye, nem pedig lakóhelye, képtelen vagy vágni?! Mindezektől függetlenül magyar állampolgárok, aminek alapján a törvényileg számukra is jogos előnyöket, juttatásokat ("babakötvény") ők is megkaphatják. Még mindig "nem találtál haza"

Na ebbe most nagyon belecsavarodtál, anyád majma. Képzeld el, hogy számtalan külföldre telepedettnek nem csak "tartózkodási helye, az ahol él- hanem a lakóhelye, az a hely ahol életvitelszerűen él, a magyarországi állandó lakcime, meg csak egy" lakcim". Most meg hozod a "babakötvényt" hvatkozásul?? Visszakérdezek- mi köze a babakötvénynek a szavazáshoz...hm???
És igen, a babakötvény minden magyar állampolgárnak született kisbabának jár - függetlenül a lakóhelyétől. De amig a külföldön született kisbabát Magyarországon anyakönyvezik magyar állampolgárként, az idő alatt fel is nől.

Végül is halvány lila gőzöm nincs , hogy mit is akartál mondani- mert, hogy idézzelek:" Az állampolgárságon alapuló jogosultság nem munkahelyhez (ezért vannak honi magyarok külföldön), hanem állandó lakhelyhez kötődik!".

Szerintem lehetséges egy olyan variáció is, hogy valakinek van állandó lakóhelye Magyarországon, itt dolgozik-itt él életvitelszerűen, mégsincsennek állampolgári jogai- mert nem magyar állampolgár.
Ezzel szemben a kanadai Ottavában élő Kovács Évának vannak állampolgárai jogai, de nincs magyarországi lakóhelye.
Csavarjunk rajta még egyet???
Aki Én
@ómió: De, bizony az a sarkalatos kérdés, hogy a magyarnak, aki külföldön dolgozik, miért nehezítik a szavazását az ,,egyvérből való" romániai magyarral szemben?
Ami nektek, internáci bolsiknak - belátom - értelmezhetetlen! Ettől mi, a nagy többség tudjuk a választ.
Ne bízd el magad, nem vártam korrekt választ.
1984
@ómió: És akkor most beszéljünk a brutálisan magas ukrán nyugdíjakról
, a mi a semmibe kidobott pénz (míg egy itthon egész életet leélő ember alapnyugdíját egy forinttal sem emelték), amit a Fidesz nem hajlandó megszüntetni, pedig egy tollvonással megtehetné.
Én a szavazatvásárlásra tippelnék, pedig az törvénytelen.
ómió
@1984: És, ugye, ezt azokra kell ráhazudni, akik határforgalomban, itt dolgozva - persze, mint "ukránok" - teljesítették a magyar nyugdij megszerzése követelményeit? A minimálnyugdíj miatti "aggódásod" a nyugdíjlenyulók csáposaként meg egyenesen "megható"!
ómió
@Aki Én: Azért, mert a külföldön dolgozó magyar, ott külföldön, többnyire hol itt lakik, hol ott, keresgélésére nem lehet szakosodni, mig az erdélyi magyar családja már évszázadok óta ugyanott! Tudom, neked internáci bolsinak - különösen ott az elmeosztályon - mindez totál érthetetlen és "csak" a tetves bolsiságod másrahazudására késztet! Ahogy teszed is!
1984
@ómió: "akik határforgalomban, itt dolgozva - persze, mint "ukránok"- azok ukránok!
Miért tetted idézőjelbe?
És miért a brutálisan magas nyugdíj nekik (a miért is?), míg magyar emberek éheznek a minimálnyugdíjból?
1984
Lehet, hogy nem dolgoztak annyit, de itt vásároltak, a párjuk itt fizetett adót és itt neveltek fel gyerekeket!
kereső
@ómió: Bocsi, hogy bele kotyogok. Az ukránok nem amiatt igényelhetik a magyar nyugdijat, hanem egy 1961-ben kötött megállapodás alapján. Magyaroszág-SZOVJETÚNIÓ:és tévedésben vagy? mert ez nem csak a magyar állampolgárságúakra vonatkozIK
1984
@kereső: Na ez a plusz durva, hogy echte ukránok is a mi pénzünkből élnek fényűzően jól, míg magyar emberek az éhenhalás küszöbén állnak!
ómió
@kereső: Meglévő állampolgárság esetén, ha magyarországi a magyar, akkor a magyarországi állandó lakcím, bolsiék "lassúsága", az a döntő! Ha meg idegenhonos, akkor az idegenbeli állandója! Nehéz vágnod, vagy végképp reménytelen? A babakötvény hogy jön ide témakörét meg kérdezd meg az "illetékes efftársadtól" - talán 1984 - ő keverte ide!
ómió
@kereső: 1961-ben? Akkor meg talán az "illetékes efftársaidat" kéne megkérdezd!
Aki Én
@ómió: Ezt egy egyszerű regisztrációval meg lehetne oldani. De nincs ilyen szándék, mert azok az emberek túlnyomó többségben nem fideszesek, ezt még talán te is érted.
Évszázadok óta, mhh...
Ezért szavaznak halottak is, ugye?

Az ukrán nyugdíjaknak meg nézz utána, mert annyi baromságot írsz, hogy az fáj. Millió cikk foglalkozik azzal is, hogy kik és hogyan kapnak magyar nyugdíjakat. Sőt, átlag feletti magyar nyugdíjakat.
Szép is lenne, ha valami azért lenne tény, mert te a magad csekély képességeiddel azt elismered.
ómió
@1984: Idézőjelbe azért tettem, mert leginkább a kárpátaljai magyarok az érintettjei!
Eladott Ország
@ómió: Te politikai prostituált agyhalott! Az ukrán nyugdíjasok már megkapták a 16. havi járadékukat is.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/148822818_259751148863972_7847415784940080384_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=IW5OgE_UoZEAX-pYeg7&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=36a179e60361ff55a4418ed3c508673a&oe=6070642A
Védőmaszkok erdélyi magyar iskoláknak a köztársasági elnöki hivatal felkérésére. Csak egy kérdésem van hány védőmaszkot küldtek magyar iskoláknak?!... egyet se.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/153623000_1060833917729848_2788707424870027580_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=WuneTSNDj8IAX9DW2ZG&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c07bb0ab3a58c65b05fb0f8b473812b4&oe=6070BE99
Aranyeső hullik Erdélyre mostanság. Már megint szórják a MAGYAR adófizetők pénzét! Meddig lehet ezt csinálni? A szép országunk közben a padlóra kerül! Kórházak, oktatás, fizetések stb balkáni színvonalon vannak! A románok hülyére röhögik magukat ! A félrekúró csuhás Tőkés mennyit kap? Nem maradhat ki az aranyesőből.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/133846528_1025284157951491_558475658403440395_o.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=rGGEe6RG1ZYAX_ydVuI&_nc_oc=AQnnQy9RTwSrrwhNFwCQ6nTu05S2oTB3kFFSAL51vpoZn5ZaTBhKEsO014y_ekeWU8g&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=aa0d6a3d8526534285cada5f1a6eccf7&oe=607132BC
1984
@ómió: Én is idézőjelbe tettelek, mert érintett vagy.
jesz
a legjobb: azt mondja egy határközeli magyar polgármester, hogy a nyugdíjért is tolmáccsal jön az "ottani magyar", aki annyi fáradtságot sem vesz, hogy megtanuljon magyarul köszönni...

Hiába no...kell a szavazó...
Eladott Ország
„Mintegy harminc vadonatúj traktor felvonulása keltett feltűnést a székelyföldi Gyergyóditró utcáin . A Pro Economica Alapítványnál sikeresen pályázó ditrói és orotvai gazdák köszönték meg ily módon a magyar államtól kapott támogatást.”
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_900,h_500/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/08/arbos_ditro.jpg
El tudom képzelni, mekkora együttérzéssel olvasnak erről azok a magyar gazdák, akik most is a harmincéves, szétesni készülő hazai traktorok nyergében ülnek, nyilván örömmel vennék, ha őket is hozzásegítené a kormány új traktorhoz vagy klimatizált vezetőfülkéjű modern kombájnhoz, csak éppen valamiért nem jutnak hozzá, mert ugyan itt is működnek támogatások, de a feltételeknek nem akárki felel meg. A magyar kormány nagylelkűsége hatalmas, ha a határon túliakról van szó, legyen szó akár Erdélytől, akár a Délvidékről, a felvidékieket mintha kevéssé akarnák támogatni, leginkább az egyházakra korlátozódik a segítőkészség, tegyük hozzá gyorsan, hogy szerencsére, a szlovák gazdaság felvirágoztatásához annyira nem akarnak hozzájárulni.
ómió
@1984: Amikor rólad azt írják, hazudsz, azt nem teszik idézőjelbe, mert tényleg!
ómió
@Eladott Ország: Nagyobb hazugságokkal, aljasságokkal gyere, bolsi fajkretén! Ezek még biztos kevesek lesznek a Lenin Díjadhoz!
ómió
@Aki Én: Ó, igen! Egyszerűen "regisztrálni" a "népvándorlást" egyik helyről a másikra! Ahogy a Móricka elképzeli...! A halottszavazásról meg talán Biden efftársadékat kérdezd. "Ukránnyugdíj ügyben" meg talán az efftársi berkeket ellenőrizd, állítólag van valami 1961-es "megállapodás" a témában!?
Aki Én
@ómió: Népvándorlás??? Ez vicces.
A román listát soha senki nem frissítette, ezt senki meg nem cáfolta.
Állítólag??? Nézz utána, te tájékozatlan tuskó. 11 év nem volt elég a gazdádnak, hogy helyretegye?
Egész elképesztő amit itt előadsz, te fogyatékos bolsi :)
kereső
@ómió: Az "illetékes elvtárs" orbán. 2010-ben ott lapult a fiókban az ezt az egyezményt felbontó megállapodás- letárgyalat: Gyurcsány, Bajnai kormány- csak éppen élesiteni kellett volna. Szerintem e helyett széttépte. Azért is "fájdalmas" ez az egész nyugdij história, mert ez ma már 10 milliárdba fáj a nyugdij kasszának évente.
ómió
@kereső: Nem megkötni nem kellett volna esetleg? Vagy azt igen, hogy most a "Zorbánra" lehessen mutogatni? És - ha van ilyen és tényleg ennyire hátrányos" - akkor 2002-2010. között 8 év, vagy előtte, még a pufajkásnak 4 év, abszolut kevés volt a felbontására? Netán efftársilag ők is a "Zorbánra" vártak? Netán csak mutogatni könnyebb, esetleg hazudozni?
ómió
@Aki Én: Megint súlyosbodott az állapotod, hogy a tetves bolsiságodat ismét rám hazudnád? Ebből már sosem gyógyulsz ki? Népvándorlás nem az évszázadokon át ugyanott lakóknál van, bolsiék elmebetege - ez a vigyorgódból nem látszik(?) - hanem a nyugaton dolgozgatóknál: egyszer itt lakunk, egyszer ott! Érted, fajkretén!? És, ha a saját - Kádár efftársatok - megállapodása most ennyire csípi a bolsi csipátokat, akkor 2004. után pufajkás efftársatok (volt rá 4 éve), vagy 2002. után a D-209-es, vagy Böszme, vagy Libás efftársatok,volt rá 8 évük, miért nem bontotta azt fel? Csak, hogy most minden mocskotokat ezirányban a "Zorbánra" okádhassátok, idiótája!? De - ha már így benne vagy - mi is ennek a kádárista egyezségnek a lényege? Elárulnád?
1984
@ómió: 1226

Aki állandóan hülyeségeket ír, az hülye?
kereső
@ómió: vagy még előtte orbánnak a négy éve, meg antall-borossnak is a négy éve. Na, ha jól össze számolom, akkor jobb/oldal:4 mdf/kisgazda+ 4 orbán + 11 orbán=19
bal/oldal: 12 mszp-szdsz

Miről ugatsz kiscsákó??
ómió
@Aki Én: A hülye az, bolsi fajgyökér, aki - mint te is - dobálózik a maga baromságaival, majd, amikor rákérdeznek, hogy "fájó sebeiket" saját, posztkomcsi kormányzásuk miért nem szüntette meg és egyáltalán, mi a "fájdalmuk" lényege, akkor válaszuk ennyi:) Hát, konstatálom, te, ezekután, immár megerősítetten az vagy!
ómió
@1984: Ne marcangold magad! Kérdezd meg önmagadtól!
ómió
@Eladott Ország: Ez az Athina Híradó legújabb "híranyaga"? És legalább Korózs efftársad "narrálta"? Amúgy meg, a "nagyobb hitelességhez" ezután legalább a Böszmeszart töröld már le a szád széléről!
ómió
@kereső: Ha az ugatás zavar, bolsi fajgörény, akkor legalább fogd be a pofád! Az ominózus, "efftársilag rendellenesnek tekintett paragrafusok" - szerintetek vannak ilyenek - nem a polgári oldalt zavarják, idiótája, hanem benneteket! Fel se tünt? Miért a polgári kormány szüntesse meg őket? Csak nem azért, mert a saját posztkomcsi kormányotok - ha az a "soros" - még a ti bolsi fejetekre is szarik!?
relatív
A levél-szavazat tisztasága semmiféleképpen nem biztosítható, így annak jogosultsága alaptörvény ellenes !

A demokratikus választások azt igyekeznek biztosítani, hogy a szavazó véleménye minden formában érsényesülhessen, a csalás lehetőségét IS garantálva.

Másrészt, egy meghatározott földrajzi-gazdasági környezetben csak az ott életvitelszerűen élők véleménye jelenhet meg a törvényi keretek meghatározásában értelemszerűen. Így a más keretekben élők abba nem szólhatnak bele, bármilyen indokoltsággal igyekeznek IS azt elérni..
Aki Én
@ómió: Azt hittem ma megúszlak, te nyomorult balfasz bolsi csicska.
kereső
@ómió: Már megint kevered a Gizikét a gőzekével, te hülye. Milyen "polgári" kormányról hadoválsz? Azt már meghaladta az idő- most nemzeti, konzervativ keresztény -demokrata kormány van. Habony lemaradt 2006-nál?
Ami meg az egyezményt illeti- az eddigi kormányok közül kettő volt amely ezt meg akarta szünttetni. Egyik sem az általad hivatkozott "polgári" kormány volt. Az a két kormány képviselte a magyarországi magyar emberek érdekeit, a te "polgári" kormányod meg élteti a putyini nagynépi kommunizmsra törekvést, és engedi befolyásolni újra a nagy orosz medve világpolitikai álmait, és tevékenyen segiti azt.Most készül a nagy kgb -s birodalom legszomorúbb barakkjává tenni az országot- leválasztva azt Európáról, amely természetes közege kellene hogy legyen ennek az országnak. - Szt.István óta.
Te, hülye anyád majma-- szállj magadba, és dugulj el!
1984
@ómió: Megkérdeztem magamtól, de a másik "én"-em szerint is, és Irén szerint is hülye vagy.
Én szoktam hazudni (néha picit - amit inkább lódításnak neveznék), de a másik "én"-em és Irén nem szokott hazudni! (khm)
Nessy
Legyünk őszinték, ez a határon túli szavazat, ahol a delikvens szavaz, de döntésének ódiumát nem vállalja, olyan, mintha a szomszédasszony átjönne, jól elsózná a levest, majd hazamenve megenné a saját jóízű levesét, te meg így jártál.
1984
@Nessy: Minden hasonlat sántít valahol, de ez a hasonlat telitalálat!
ómió
@1984:És így, tudathasadással már régóta ápolnak téged? Azt mondják, az egyik szimptóma az, hogy - mint te is - az összes elmebeteg hülyének nézi a másikat! Mindenesetre: jobbulást!
1984
@ómió: Én ápolatlan vagyok Így szeretem. Így szeretnek Ápolatlanul. Az állatok már csak ilyenek.

Pl csak tiszta vízzel mosok hajat. Ezt én sem értem (pedig működik), hisz a testemet szappanozom minden nap, míg a hajamra nem viszek fel semmilyen kemikáliát több nap után sem.
"Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem!"
ómió
@kereső: Olyan polgári kormányról beszélek, bolsiék elmebetege, amilyen éppen van! Tudod, a nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata kormány, amelyik jelenleg is van, azt röviden polgárinak nevezik! Nem tudtad? A foximaxim ez is "kimaradt"? És, ne mondd, tényleg két kormány volt, amelyik "meg akarta szüntetni"!?? És miért nem tette? Ki akadályozta meg benne!? Csak nem az az apróság, hogy szart a bolsicsicska fejetekre is!? Az a két kormány a "magyar emberek érdekeit" úgy képviselte, hogy két kézzel turkált a zsebükben, kommunista műszakban is népzsebelt, de még egy államcsődhelyzetet is "kivívott" nekik! Köszi, fajbolsi! Ebből nem kértek a "magyar emberek" immár egymásután 3 választáson! A "nagynépi kommunizmust" és annak "ügyét" meg, efftársak idiótája, legújabban - még, ha a "Zorbánra" hazudnád is - éppen Dobrev efftársnőd "karolta fel" az Európai Egyesült Államok lázálmának megvalósításával, hogy az "elhidegült" moszkvai segg helyett legyen nektek egy langymeleg brüsszeli! Az lesz majd, te idióta fajgörény, a nektek való barakk! Reméljük, sohanapján!
ómió
@1984: Ápolatlan ápolt? Az manapság a divat a bolsi elmeosztályon? Hogy ti mindig divatoztok...:)))))))!
1984
@ómió: Nincs elmeosztály. Az Orbán-kormány megszüntette, mert akkor nem lennének szavazóik.
ómió
@Aki Én: Megint rád tört, bolsi fajbarom, a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája!? Nem tudnál ellene oltakozni? Te kis mohó! Nem elég neked a veled született bolsi elmebetegség? De a Böszmeszart legalább letörölted már a szád széléről?
ómió
@1984: Ezt is a "Zorbánra" hazudnád, bolsiék elmebetege!? Nem baj, hogy Böszme vezéred szántotta be az OPNI-t? Nyilván, hogy te, mint főcsicskája, meg a bolsi nyája itt "villoghasson"!
Clavigo
@ómió: Nagyon aktív vagy,.. hangyás. Kimaradt a reggeli xanaxod,,te elmebeteg ?
ómió
@Clavigo: Még mindig nem néztél tükörbe, bolsi fajkretén!? Pedig, ha hangyás elmebeteget látnál, ott gyönyörködhetnél benne igazán! Ne hagyd ki!
Nessy
@Clavigo: Tényleg nagy hiba volt az OPNI bezárása. Hagyd meg a kedves pácienst a saját világában, kevesebb lesz vele a probléma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.