A közéleti portál európai kiadása szerint a magyar adatok kifejezetten rosszak. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint ez egy álhír.

Vakcina-felhasználás: Magyarország az utolsó helyen áll az EU-ban a Politico szerint – Máris reagált minderre Kovács Zoltán

Fotó: pixabay.com

A Politico azért elemezte az adatokat, hogy mekkora arányban használták fel a tagországok a náluk lévő vakcinákat, mert egyre többen kezdték el az alacsony átoltottságot arra fogni, hogy Brüsszel nem küld elég vakcinát – írja a 24.hu.

Ebből viszont az derül ki, hogy vakcina van elég, csak nincs elég embernek beadva.

Az adatok magyar szempontból kifejezetten rosszak. A Politico elemzése azt mutatja, hogy az országban rendelkezésre álló vakcinák hány százalékát adták eddig be embereknek.

Magyarország teljes felhasználásban a legutolsó helyen szerepel, tehát a rendelkezésre álló vakcináinkból arányaiban mi adtuk be a legkevesebbet embereknek a teljes EU-ban, mindössze a jelenlegi készlet 56 százalékát a Politico szerint.

A cikkben az is szerepel, hogy a Pfizer vakcináit majdnem teljesen felhasználtuk, itt nyolcvan százalék feletti az arány, miközben AstraZeneca-oltásból eddig csak a meglévő készlet egyharmadát sikerült beadnunk embereknek.

Sőt, az is kiderül belőle, hogy több embert oltottunk eddig be Pfizerrel, mint bármi mással. A beadott oltások majdnem 46 százaléka Pfizer, miközben csak 32,4 százaléka Sinopharm vakcina. Szputnyikból (2,7 százalék) és Modernából (4,7 százalék) pedig csak mutatóban kaptak néhányan -teszi hozzá a 24.hu.

Kovács Zoltán: A magyar oltási eredmény sokak szemét szúrja Brüsszelben

„Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában” – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdai Facebook-bejegyzésében.

A Politico szerdán azt írta, hogy Magyarország eddig csupán a rendelkezésére álló vakcinák 56 százalékát használta fel, amivel ebben a tekintetben sereghajtó az unióban.

Kovács Zoltán kifejtette:

Magyarország már a második az uniós ranglistán a lakosságarányos átoltottságban, és a magyar lakosság 11 százaléka már beoltott, szemben az uniós 6 százalékos átlaggal.

Kiemelte: „a magyar eredmény nyilvánvalóan sokak szemét szúrja Brüsszelben”, mert az egyben igazolja, hogy Magyarország helyes döntést hozott, amikor „az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzést felismerve nemzeti hatáskörben is szerzett be vakcinákat”, így a magyar lakosságot nem csak 3, hanem már 5 vakcinával tudják már oltani.

Kovács közölte: Magyarországon már 1.107.791 a beoltottak száma, ebből 317.906 ember már a második oltását is megkapta. A 2,1 millió felhasználható vakcinából 1,4 milliót már beadtak, több mint 530 ezer adagot pedig ezen a héten használnak fel az esedékes első és második körös oltásokra – tette hozzá.

️ Újabb álhír és hazugság a Politico állítása. Ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy magyar oltási program az...

Közzétette: Kovács Zoltán – 2021. március 10., szerda

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A világon sincs olyan vakcina amitők Kovács Zoltánnak megjönne az esze.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Siralmas, nem találni szavakat. Különösen úgy, hogy ha mellé tesszük a hazaáruló patkányok hazug propagandáit.
Miért tűri ezt egy komplett társadalom?
kokopelli
@Szeparepa2: ...a csehókban kellett volna oltani! "A következő kőr az enyém!Hukkk..!"
justhpeter
A világon sincs olyan vakcina amitők Kovács Zoltánnak megjönne az esze.
Clavigo
Valami itt qrvára nincs rendben,,az tuti...
Béla333
Ebben is mint minden másban a maffia vezérlő elve a lopás.
Nem kell a nyugati, engedéllyel rendelkező vakcina, mert annak a beszerzési árával nem tudnak trükközni, abból nem tudnak lopni.
Ellenben erőltetik a keleti, engedéllyel nem rendelkező vakcinákat, melyeket horror árban vesznek meg és egy darabig nem lehet megtudni, hogy mennyit lopnak ebből el.
Ez miatt van ilyen fel nem használtsági arány a 3 nyugati vakcináből kettőnél.
A Pfizzer meg azért fogy, mert minden hazugság ellenére a politikai "elit" ezzel oltatja be magát és a pereputtyát!
kissé felnőttem
kovács ne itt verd a vasat az orbánnál, azt mondta egy hétvégén is megoldjuk mit ??? na ennyire értetek a dolgaitokhoz Nagy szart csak, a szátok olyan Bécsi kapu méret
1984
"i"-re a pont.

Hogy Kovács "soros pénzéből kikupálódott" Zoltán megmagyaráz mindent jól, és az ellenkezőjét is jól, az nem újdonság.
Dumahegyek az van ezerrel !!!

De én csak egyben hallgatok Orbánra, amikor egész életében egyszer igazat mondott:
Ne azt nézzük, hogy mit pofázik a sok csinovnyik, hanem azt, hogy mit tesznek.

Sajnos Orbán Viktor és csinovnyikjai borzasztó dolgokat tesznek - pusztítva Magyarországot bűnöző mentalitással.
1984
Hadházy: eddig csak a beérkezett vakcinák felét használtuk fel

index.hu/belfold/2021/03/08/hadhazy_vakcinak/?token=892923aa8303f9ef79183bbac2587abf

Én inkább Hadházynak hiszek, mint Orbánnak, akinek papírja van róla, hogy hazudós.

ORBÁN VIKTOR HIVATALOSAN IS BETEG ÉS HAZUDÓS! - és ennyi
zsupumi
Érdekes ez az oltási terv ! 40-50 eseket oltogatnak, én speciál 68 vagyok magas vérnyomással, de engem még senki nem keresett meg. A kovács gyerek meg arról beszéljen inkább, hogy mikor fizeti vissza a Sorosnak a pénzét !
szép új világ
@zsupumi: Hasonló cipőben járok, a de ezt a büdös szájú Kovácsot még a mentőben is ütném...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Enyémet is szúrja a kurva anyját, rohadék Gáspár családot az összes pereputtyával beoltották, nekem ma jött az értesítés, hogy ne menjek, mert nem érkezett meg a vakcina. Szálljon már le a földre ez az agyhalott!
lampa laz
Hülye vadászgörény, már itthon is többen, többször leírták, h a beszerzett vakcina mennyisége, meg a beoltottak száma köszönő viszonyban sincsenek egymással, még a kétszer oltottak figyelembe vételével sem. A NER elit meg boldogan röpköd, mert már védettek a vírus ellen. A Pfizerrel oltott tahó is azért tekereg már megint Izraelben.
Málna
Ha nálunk van lakosságarányosan a legtöbb vakcina, akkor érthető, hogy százalékosan számítva nálunk van a legtöbb fel nem használt vakcina is. Mi ezzel a gond?
Pálinkás Pál
@Málna: gép is van ...17 000...igaz merkely pont ma jelentette ki max ezret tudnak működtetni...nos akkor gyorsan mond csak, miért is jó ez nekünk?
kereső
@Málna: A gond az, hogy a rendelkezésre álló vakcina 56 %-a van felhasználva, és nem 95-100 %-a. Az a 44%-nyi vakcina hetek óta az országban van. Ez a gond.
Málna
@kereső: Ha a 95-100 %-a lenne felhasználva a vakcinának, az a szállítás akadozását jelentené. Ez egy pillanatnyi adat, hogy ebben épp akkor utolsók voltunk. Nem tudom, honnan veszed, hogy ez a mennyiség hetek óta az országban volt a felmérés készítésekor, hiszen folyamatosan jönnek a szállítmányok.
Egyébként sincs jelentősége ennek a statisztikai adatnak. A lakosságarányos átoltottságnak - na annak van...
Málna
@Pálinkás Pál: Miért kezdtek el másról beszélni, amikor felteszek egy logikus kérdést?
Aki Én
@Málna: az a gond, hogy a gazdád azt hazudta, hogy egy hétvége alatt beoltják az országot. Állítólag nem is jön elég, lassú a tempó.
Akkor mire a hazudozás? Megint. Mindenben. Is.
Csizmás Kond
A vakcinabeadatás mivel nem kötelező ezért a kevés beoltottság az emberek akaratától függ.
Málna
@Aki Én: Azt mondta, ha szükséges, akár egy hétvége alatt beoltják az egész országot. Ha akarná, sem tehetné, hiszen nincs elég vakcina. Viszont egész jól állunk a többi országhoz képest.
rbela
Szerintem az ukránok is bent vannak a %-ban,
ómió
De az "alapot" ehhez legalább Korózs efftárs "narrálta"? Mert csak úgy "hiteles", ám!
istván irén
Ennek a rohadt tetves kreténnek sem megy a matek 700000 oltó anyag még nincs beadva/ 2100000-1400000= 700000/ Képtelenek rá és nem azért mert mi nem akarjuk az oltás ha nem azért, mert ehhez is hülyék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.