A közvetítőcég igénybevételére semmi szükség nem volt a politikus szerint.

Hadházy: kétszeresére emelkedett a vakcina ára Kína és Magyarország között

Fotó: Facebook, Orbán Viktor

A zűrös hátterű magyar cégtől kétszer anyiért vette Orbán a vakcinát, mint amennyiért Kínától megszerezhette volna – írta Facebook oldalán a független képviselő.

"Néhány napja például Szenegál 200 ezer adagot kapott Kínától 3,8 millió dollárért, azaz adagonként  19 dollárért. Orbán 30 Eurót fizetett adagonként a zűrös magyar cégnek. 19 dollár= 19x304= 5770 Ft. 30 Euró = 30x366= 10950 ft. Majdnem tisztán dupla ár. Istenkém, amíg az állami Airbus ideért vele, megdrágult."

A közvetítőcég igénybevételére semmi szükség nem volt, hiszen maga Szijjártó dicsekedik vele, hogy ő bulizza ki a szállítmányokat – jegyezte meg a politikus

Hadházy szerint a legfontosabb azonban: az sem lenne baj (na jó, az lenne), ha ötszörös áron jönne a vakcina, ha elküldenék mellé a megbízható, 3. fázisú klinikai vizsgálatok eredményét.

Ez azonban tudtommal még mindig nem volt rajta az állami Airbuson A kínai oltás így kísérlet. A kísérletnek persze lehet jó vége is. Nem gondolom, hogy kockázatos lenne beadatni ezt az oltást, az viszont sajnos tény, hogy a hatékonyságáról egyelőre nincsen megbízható adat.

- írta a képviselő.

A zűrös hátterű magyar cégtől KÉTSZER ANNYIÉRT VETTE ORBÁN A KÍNAI VAKCINÁT, MINT AMENNYIÉRT KÍNÁTÓL MEGSZEREZHETTE...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 11., csütörtök

Forrás: Facebook

Címlapkép: Facebook, Orbán Viktor

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@kereső: ellenőrizte hogy melyik raklapon lévő csomag van a pénze.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TollerBela
Az egész bűzlik ! A közvetlen vételáron felül tételesen kellene tudni, mit számítanak még fel - ez itt egy kalappal le van borítva és meg van fizetve a vételárban. Az ÁSZ-nak kutya kötelessége lenne ez az ügyet kivizsgálni és megtalálni a felelősségre vonható tisztviselőket ! A közbeiktatott vállalkozás szerepének a tisztázása is ide tartozik. Feltételezem, hogy az Airbus igénybevétele nem szerepel a vételárban elismert költségek közé, azt is fel kellene tárni, hogy az mennyivel drágította az egy egység (adag) bekerülését (szembeállítva a magyar honvédség rendelkezésére álló három szállítógéppel való "saját rezsis" szállítással).. Elég lehetne már a sunnyogásból !
Yoda69
Azert dupla ar, mert a fele ment orban offshore számlájára. Ennyi.
kereső
Fegyverszállítmányok Észak-Koreából Iránba, mexikói drogbárók dollármilliárdjai, Oroszország valaha volt legnagyobb adócsalása - egy a közös bennük: a kínai vakcinákat Magyarországnak eladó cég korábbi tulajdonosa.
------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------
Gulyás Gergely FB-oldalán hozta ma nyilvánosságra a kínai vakcinák szerződéseit, amiből az derül ki, hogy egy közvetítőn, a Danubia Pharma Kft-n keresztül vásároltunk több millió adagot.
www.portfolio.hu/.../nyilvanossagra-hozta-a...
A Danubia Pharma Kft. tulajdonosa 2020. november 27. óta a Syntonite Med Zrt. Jó időzítés, hiszen három héttel korábban jelentette be a kormány, hogy kínai gyártótól kap vakcinát bevizsgálásra Magyarország. A Syntonite Med Zrt-ről egyébként annyit lehet tudni, hogy 1 fő van benne, a jelenlegi ügyvezetője pedig Tuza Máté, aki a Danubia Pharma ügyvezetője is egyben. (www.portfolio.hu/.../menczer-kinai-vakcinamintat...)
A Danubia Pharma előző tulajdonosa, (2013 és 2020.11.27. között) dr. Lachmann Nobert volt, akiről 2016 írta meg az átlátszó.hu , hogy “496 millió forint EU-s pénzből mindössze 59 darab földbe ásott lyukat sikerült összehoznia a beruházónak, aki a támogatást logisztikai csarnokra és tápszergyárra kapta.”
blog.atlatszo.hu/.../260-millios-nhb-hitel-es-16.../
Eggyel érdekesebb viszont a korábbi tulajdonosi kör: mindössze bő egy hónapig 2013.02.28. - 2013.04.02. között volt a Idependent Pharma Invest Ltd. tulajdonában a Danubia Pharma.
find-and-update.company-information.service.gov.u...
Ezt az Angliában bejegyzett céget egy Stella Georgette Port-Louis nevű hölgy alapította. Rá még visszatérünk, de nézzük meg először a cég két irányítóját, Dr. Vámosi Bélát és Dr. Szeverényi Márk Mihályt.
find-and-update.company-information.service.gov.u...

folyt.köv!!!
kereső
Vámosi Béla a már említett Lachmann úr üzlettársa, jelenleg többek között annak a Q Pharmának az igazgatósági tagja, ami az előbb említett 496 milliós bicskei csarnok és tápszergyár építésére kapott támogatást. Szintén igazgatósági tag itt Dr. Szeverényi Márk, akiről a Válasz Online írta meg, hogy a kormányzati lélegeztetőgép business központi figurája:
www.valaszonline.hu/.../fourcardinal-szabo.../
Azonban még mindig nem értünk a furcsaságok végére: a cég legelső tulajdonosa az a Batavia Investments Ltd volt, amit Vanuatuba, a csendes-óceáni adóparadicsomba jegyeztek be.
drive.google.com/.../1MgBu6UDxkyv4RVItuBY.../view...
A Batavia ottani ügynöke pedig nem más mint a GT Group Limited.
drive.google.com/.../1xGP6q9Rj7p2aiYjL87M.../view...
Itt válik igazán érdekessé a dolog, mert Gt Group Ltd a világ egyik legismertebb offshore-királyának, Geoffrey Taylornak a cége.
drive.google.com/.../1eO1gH.../view...
Geoffrey Taylorról már sokan és sokat írtak, összefoglalni is nehéz, hogy mennyi üzlethez adta a nevét, pontosabban valamelyik offhshore cégét: fegyverszállítmányok Észak-Koreából Iránba, mexikói drogbárók dollármilliárdjai, Oroszország valaha volt legnagyobb adócsalása - egy a közös bennük: Geoffrey Taylor. Ha valakit érdekel az Új-Zélandra kivándorolt, majd Ausztráliába átköltözött brit története, itt találja angolul:
www.icij.org/investigat.../offshore/geoffrey-taylor/
Ráadásul nem a Batavia az egyetlen, ahol Taylor feltűnik: az Independent Pharma Investet, azaz Vámosi és Szeverényi urak angliai cégét alapító Stella Georgette Port-Louis vállalatok százaihoz köthető, egy új-zélandi cikk szerint egytől egyig jogosulatlanul. Port-Louis nevét ugyanis a brit-új-zélandi-ausztrál offshore-király simán csak felhasználta:
www.stuff.co.nz/.../Seychelles-director-breaks...

folyt...!
1984
"Lopni, megyünk lopni
A Orbán, meg a Szijjártó
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)"
kereső
dependent Pharma Invest Ltd. tulajdonában a Danubia Pharma.
find-and-update.company-information.service.gov.u...
Ezt az Angliában bejegyzett céget egy Stella Georgette Port-Louis nevű hölgy alapította. Rá még visszatérünk, de nézzük meg először a cég két irányítóját, Dr. Vámosi Bélát és Dr. Szeverényi Márk Mihályt.
find-and-update.company-information.service.gov.u...
Adódik persze a kérdés, hogy mégis hogyan kerül a világ másik feléből egy offhsore-király vállalata Szeverényiékhez. A válasz (valószínűleg): Kiss László György. Az azóta már letartóztatott Kiss Románia legnagyobb offshore ügynökségét irányította, többek között Taylorral is vitt közös céget.
www.reportingproject.net/.../51-kiss-the-global...
Kiss pedig már itthon is ismerős lehet: feltűnt az azeri baltás gyilkos kiadatása körül (atlatszo.hu/.../azeri-gurulo-dollarok-budapesten.../), illetve tárgyalt az akkoriban csak “Habony Árpád hitelezőjeként” ismert Tombor András cégével, a Multireklámmal is. atlatszo.hu/.../welsz-tamas-kovacs-gabor-es-egy.../
Összefoglalva tehát a magyar állam keresve sem találhatott volna zűrösebb céget a kínai vakcinák megvásárlására. Hogy miért ők lettek kiválasztva? Hogy mennyi volt a jutalékuk? Hogy kivel tárgyaltak és hogyan? Ezek azok a kérdések, amikre nem kapunk választ a szerződésekből.
kereső
Nem akarok "igaztalanul " vádolni senkit sem, de kezdem érteni, hogy a miniszterek elnöke miért is fogadta személyesen az első kinai "lélegeztetőgép" szállitmányt, és a mostani kinai vakcina szállitmányt----------ugye az azeri gyilkos kiadatatásánál is "gurultak a dollárok"( 7 millió usa dollár)
Béla333
"A közvetítőcég igénybevételére semmi szükség nem volt a politikus szerint."

Ilyen helyzet egyértelműen azt mutatja, hogy ott lopják el az adóforintjainkat.
Ezt csak a balfasz Polt nem látja!
kereső
@1984: Hű ám!! És akkor az oroszokkal kötött szerződés egyoldalúságáról, arról, hogy a szállitó fél semmiféle minőségi követelményért, a vakcinák hatássoságáért, az6 esetleges károkozásért semmiféle felelősséget nem vállal.

És hű, meg ha, meg oltásellenes "baloldal", meg halál koalició!
Yoda69
orbanek magyar emberek eletevel orosz ruletteznek, mikozben milliard szamra lopjak az adofizetok penzet.
Jovore bukni fognak, mert ezt mar a fideSS birkakon, es trollokon kivul senki sem veszi be.
Teljeskoru elszamoltatas kell, es a bunosoknek bortonben a helye.
1984
@kereső: Jó nevet választottál magadnak, kereső :)

Én erről semmit nem tudtam. És szerintem nem csak én.
Aki Én
@Szevasztok: Ennyit értettél meg ebből a hazaárulásból?

Ferenc Tőkés
,,Jajj, Istenem! mekkora hazudozó és gazember vagy te Á(T)KOS!...még szabad vagy? és nem vittek be kényszerzubbonyban a zártosztályra?..."
Te meg ennyit?

Hát csoda, hogy itt tartunk?
kereső
@TollerBela: A vásárló a magyar állam nevében a (z) NNK- Nemzeti Népegészségügyi Központ. És ki ennek a vezetője?? Dr Müller Cecilia országos tisztifőorvos -és lelkésznő.
Maxipocak
@kereső: ellenőrizte hogy melyik raklapon lévő csomag van a pénze.
nezelodo
Basszus, lehet, hogy a végén nem is vakcinával, hanem alkotmányos költséggel oltanak be bennünket, azért az izzadságszagú győzködés!
Nessy
A "közvetítő cég" valószínűleg megegyezett az eladóval, mennyiről szóljon a számla, és abból hány % az ő jutaléka. A többi a "megrendelőé". Ez nem újdonság. Csak legutóbb: letelepedési kötvényt árulók, MET balhé.
Aki Én
Kezdjük érteni, hogy miért a kínait erőltetik látványosan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.