Az Opus Global aláírta az ország legnagyobb földgázelosztó társaságának megvásárlásáról szóló megállapodást.

Van akinek jól indul az év, Mészáros Lőrinc tőzsdei megacége megvette a Tigázt
Fotó: MTI/Beliczay László 

Az Opus Global Nyrt. korábban már közel 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben – írja az MTI. Az OPUS GLOBAL közölte:

a TIGÁZ Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, az ország észak-keleti régiójában végez földgáz elosztási engedélyes tevékenységet. A leghosszabb, több mint 33 ezer kilométeres hálózatot üzemeltető társaság megvásárlásával az OPUS GLOBAL Nyrt. megkezdte energetikai portfoliójának újbóli feltöltését.

A közlemény idézi Dzsubák Attila Zsoltot, az OPUS vezérigazgatóját, aki az akvizícióról elmondta:

A TIGÁZ az OPUS eszközportfóliójának értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá cégcsoportunk eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli gázhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétünk erősítésére. Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.

Tavaly derült ki, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó tőzsdei befektetőcég, az Opus Global Nyrt. tárgyalásokat folytat a MET Csoporthoz tartozó Tigáz Zrt. teljes részvénycsomagjának megvásárlásáról.

Maga az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja, a Budapesti Értéktőzsde 5. legnagyobb vállalata, portfoliójában a turisztikai, élelmiszeripari, építőipari és energetikai, valamint vagyonkezelési divíziók és vállalatai 2019. évben összesen 24 milliárd forint  eredményt értek el.

Forrás: MTI, mfor.hu
Címlapkép: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.