Daróczy- Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV Híradó megkeresésére elmondta, hogy nagyon rosszak a jelenlegi állapotok.

Orvos szakszervezet: 2-3 ezerre nőhet a lélegeztetőgépre tett betegek száma, a fiatalok is veszélyben vannakFotó: MTI/Balogh Zoltán

Úgy fogalmazott, ha van is 50 intenzíves ágy egy osztályon, de csak 15 betegre elég személyzet van, akkor minden egyes további beteg, akit felvesznek a fennmaradó 35 ágyra, az már a 15 kezelt beteg esélyeit is rontja.

Amíg a 15 főre elegendő személyzetnél azt mondhatjuk, hogy 15 embernek adtunk 30 százalék túlélési esélyt, minden egyes további beteg felvételénél a meglévőktől elveszünk további 2-3 százalékot

- vázolta a súlyos helyzetet a szakszervezeti alelnök.

Daróczy- Gaál Ágnes szerint ha ugyanilyen ütemben növekszik a kórházban kezeltek száma, hogy a két héttel ezelőttihez képest csaknem háromszorosára nőtt a gépen lévők száma, akkor itt 2-3 ezer olyan ember lesz, akinek lélegeztetőgép igénye lenne.

Azt is elmondta, hogy az átlagéletkor láthatóan napról-napra egyre csúszik lejjebb az intenzív osztályon kezeltek tekintetében.

"Gyakorlatilag már elmondhatjuk, hogy Magyarországon covid intenzíven nem nagyon fekszik 65 évnél idősebb beteg, ellenben megjelentek a 30 évesek is"

- közölte.

Forrás: ATV

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szalay Miklós
A járvány és a hazai politika utóbbi időszakának lényeglátó elemzése. (Frissítve):

www.egyvilag.hu/index.shtml#jarvanypolitika

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.