Nehezen szülte meg, de végre kimondta.

"Népszerűség és elutasítottság" címmel jelentkezett új videóval Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás egyik miniszterelnök-aspiránsa, Hódmezővásárhely polgármestere.

Mondanivalójának lényege az volt, hogy ha az előválasztáson Dobrev Klára győz, és ő lesz Orbán Viktor kihívója, akkor véleménye szerint újabb Fidesz-kétharmad ül az ország nyakára.

Márki-Zay üzent a DK-szimpatizánsoknak – akik szerinte fontos részei az összefogásnak –, hogy lássák reálisan ezt a kérdést.

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Szeparepa2: Egyetértek. Diktatúrát nem lehet békés úton leváltani. Ezt persze csak nagyon kevés politikus meri nyíltan kijelenteni mert jogi következményei lehetnek. Talán Hadházi Àkos volt az aki mert beszélni erről és ő az akcióival mutatja is mit kellene tennünk. Az MTVA épületénél megüzente nekünk, ha nem vagyunk képesek százezren hetekig blokád alá venni, akkor várhatjuk a sültgalambot, nem fog változni semmi.

Orbán nem fogja önként átadni az ország vezetését.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nana, hogy a fidesz fog maradni, hiszen mindent elkovetsz ezert, te fidesz-szokeveny! Nem vagy te igazan resze az osszefogasnak - a fideszbol kivalt fuggetlenkent megalakitottad a sajat MMM mozgalmadat, szinte az ellenzeki osszefogas kihirdetesevel egy napon!
Ha meg mondjuk mas szemellyel kapcsolatban is kifejtegeted a hulye teoriaidat (hogy SZERINTED ki nepszeru es ki nem, kivel lehet nyerni es kivel nem), akkor orbannak mar nincs is mas dolga, csak ker egy kavet es hatradol
Vedd eszre, hogy aki barmilyen formaban kibeszel az osszefogasbol, az minden szavaval gyengiti azt!
Ezt akarod? Nagyon ugy nez ki, hogy igen!
csak úgy....
@karma1: kár kártékonykodnod ! arról nem ö tehet,hogy te leblokkoltál egy másik pártnál,arról csak te tehetsz..
karma1
@csak úgy...: Mielott csumyat mondanek az egyik kedvenc kommentelotarsamnak: itt egyaltalan nem arrol van szo, hogy GyF ellen szol, hanem az, hogy KISZOL az ellenzeki osszefogasbol, sajat szovetsegest szapulva! Holnap megteszi Jakab Peterrel, aztan sorra jon Karacsony, BARKI, aki nem o ! Ez nem vilagos a szamodra??? Magarol az aktusrol beszelek - es ez mar fegyornel sem tetszett. (Es milyen erdekes, a paranyi partok mindegyike ugyanugy Gyurcsanyt, Dobrevet talalja meg celpontkent! ) Hidd el, sem Dobrev, sem Gyurcsany nem fognak a kardjukba dolni, ha nem ok nyernek, hanem tamogatni fogjak azt, aki nyer - meg ezt a gusztustalan folyton kibeszelo MZP-t is...
Azt meg mar ne is vedd figyelembe, hogy Gyurcsany EGYALTALAN nem indul a posztert. De rajta keresztul nagyszeruen lehet baszogatni a fidesz utani legnepszerubb partot. Csak ennyikerol beszelek.
Es ha engem is ismernel, tudnad, hogy semmikeppen sem szavazok SENKIRE sem, - Gyurcsanyra sem. (Aki valamit megiscsak jol csinalhat, mert a 0-rol epitette fel a DK-t, es felhozta a masodik legsikeresebb partnak, penz- es csalas nelkul)
human
Nekem nincs bajom a Klárával. Az őszödi beszédet is egy őszinte, az mszp reformációját célzó beszédnek tartom.
DE!!! Tisztában vagyok vele hogy nagyon sokan nem így vélekednek. Pont ezért megértem MZP álláspontját és hajlok rá hogy igaza van.
Persze ha lenne egy nagyon komoly reprezentatív kutatás arról hogy egyes jelöltek mennyire élvezik az összellenzéki támogatást és mondjuk még Dobrev Klárára is inkább szavaznak minthogy ez a tíz éves stadion mánia folytatódjon akkor azt MZP-t is elfogadná.
De ilyen komoly kutatásról nem tudok. Talán az előválasztás lesz a válasz.
human
@Szeparepa2: Egyetértek. Diktatúrát nem lehet békés úton leváltani. Ezt persze csak nagyon kevés politikus meri nyíltan kijelenteni mert jogi következményei lehetnek. Talán Hadházi Àkos volt az aki mert beszélni erről és ő az akcióival mutatja is mit kellene tennünk. Az MTVA épületénél megüzente nekünk, ha nem vagyunk képesek százezren hetekig blokád alá venni, akkor várhatjuk a sültgalambot, nem fog változni semmi.

Orbán nem fogja önként átadni az ország vezetését.
Yoda69
MZP, ezert van az elovalasztas hogy ezek a ketelyek eloszoljanak. A legtobb tamogatot begyujto ME-jeloltet kell majd tamogatni az osszefogasnak. Ha ez Dobrev akkor ot, ha ez MZP akkor ot. Ennyi.
Nem egymast kellene ekezni, hanem programot felmutatni es jovokepet.
karma1
@human: De NE SZOVEGELJEN KIFELE AZ ELLENZEKI OSSZEFOGASBOL, mert minden ilyen kiszolas GYENGITI az ellenzeki osszefogast! Hallottal Te valaha barmilyen komoly belso feszultsegrol a fideszbol? Ugy osszetartanak, mint a vasbeton. A megtevedt baranykakat egy idore parkoltatjak, eldugjak, felfele buktatjak, szoval ha van valai retorzio, akkor azt a plebsz, meg a fideszbirkak se fogjak tudni.
justhpeter
Tudomásul kell vennünk, hogy mindegyik jelölt elsődleges érdeke a parlamentben maradás, illetve az oda bejutás. Majd előállnak nem aktuális, még nehezebben megvalósítható programokkal, de komoly dolgot még csak a civil támogató körtől lehetett hallani. Egyéni képviselői helyért szinte mindenki indulni fog - még a pilujuk is - de majd meg kell nézni a listát, ahol a választás napján csupa régi, bevált pártkatona lesz.
karma1
@justhpeter: Erre merget merne'k venni...
Béla333
A DK-sok képtelenek reálisan látni a helyzetet.
Már sokszor írtam: sok tekintetben ugyanolyan fanatizált, fanatikus csapat, mint a másik oldalon a Fideszesek.
Egy Fideszest sem lehet meggyőzni arról, hogy a maffia vezérük valamit is nem jól csinál.
A DK-sokat sem lehet arra kérni, hogy Orbánék elzargatása érdekében fogják vissza magukat.
Nem bírnak magukkal. Fanatikusokkal nem megy, vagy iszonyúan nehéz.
verőce21
Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...!
Én is kérek egy kávét...!
Béla333
Szerintem négyen lennének alkalmasak az új rendszerváltás végigvitelére: Jakab, Márky-Zay, Fekete-Győr és Hadházy.
Közülük Hadházy nem indul.
Béla333
@sgl: 06.39
Én mélyebb okot látok Gyurcsány impotens ellenzéki viselkedésében, de ezt hagyjuk.
Felesleges vitát szülne, ha kimondanám.
De én tartok attól, hogy a döntő pillanatokban a DK olyanokat fog meglépni, ami árt a kormányváltásnak.
Bár ne lenne igazam...
Béla333
@sgl: 06.47
Majd az előválasztás eldönti, ha addig az ellenzéki táborok nem vesznek annyira össze, hogy meghiúsul az előválasztás is...
Béla333
@sgl: 06.51
Ott volt Szél Bernadett '18-ban, akit a DK-sok aláztak, ahol tudtak.
Ő lehetett volna a megoldás, de ő nem volt jó, hiszen nem volt DK-s...
Hagyjuk!
Majd az előválasztás dönt.
Ha lesz...
kereső
Kedves, és igen tisztelt Polgármester Úr- miért is kell kimondaani azt, hogy kell a DK szavazóbázisa, a szimpatizánsai de a Gyurcsány házaspár nélkül. Talán , ha inkább azzal foglalkozna, hogy igyekezne meggyőzni az ingadozókat, hogy amit GYF-re rátoltak a fideSS-ből 2006 óta, annak nagy része hazugság-és a karaktergyilkolás része. Nem lesz "orbán váltás", ha az ellenzéki iránymutatások- köztük az Öné is, ezeket a fideSS-es hazugságokat erősiti. És ne csináljunk már úgy mintha nem tudná- Dobrev Klára még be sem j"jelentkezett" az előválasztásra, mint miniszterelnök jelölt. Előre földbe kell döngölni??? Nem veszi észrre, hogy mindezzel a fideSS mostani "gyurcsányozását" támogatja??? Vagy egyet ért ebben a fideSS-sel, hogy most is mindenért ő a "hibás"???
Béla333
Ha valaki a legkülönbözőbb okok miatt, de nem kívánja Gyurcsányt vagy Dobrev Klárát az ellenzék KÖZÖS miniszterelnök jelöltjeként, akkor az illető:
- kibeszél az összefogásból,
- aknamunkát végez,
- csak arra játszik, hogy Gyurcsányékat befeketítse,
- a Fidesz szekerét tolja,
- megvette a Fidesz kilóra,
- az ellenzék ellensége,
- a haza ellensége,
és egyébként meg jobb, ha elhúz a pi@@@ba.

Na így nem fog menni.
verőce21
A hülye lipsik, nemlétező posztok osztogatásán vitáznak most is, amikor a járvány megfékezése a legfontosabb feladat, amiben együtt kellene működni a kormánnyal!
Többet segítene a lakossági megítélésükön, mint a prósztók...
Béla333
@verőce21: 07.21
Igyekszel terelni, mi?
Te csak szervezd a méregdrága kínai vakcina jutalékának a szétosztását a maffiatagok között.
Ez a cikk nem erről szól.
verőce21
@Béla333: Ha együttműködőbb lenne az ellenzék a kormánnyal a bajban, elfogadottabb lenne a lakosság körében... !
Így csak vizet gereblyéztek.
Béla333
@verőce21: 07.36
Együttműködő legyen az ellenzék a kormánnyal?
Lopjanak az ellenzékiek is?
Akkor mi maradna ebből az országból?
kereső
@verőce21: Mond ezt szombathely és Budaörs polgármesterinek és polgárainak. Az elllenzéki városvezetők oltópontokat hoztak létre városaikban a háziorvosokkal együtt működve. Ebbe bevonták a kormányhivatalok illetékeseit, hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe azoltópontok kialakitásánál. Elkészültek az oltópontok- a kormányhivatal illetékesei nem hajlandóak bejárni az oltópontokat, és működésükhöz az engedélyt megadni. Az érintett települések házorvosai nem kaptak/kapnak vakcinát az oltásra. Ezek tények, a többi meg habony duma.
kereső
Ez már a miniszterelnök jelölti kampány része. Ezt már tudjuk, hogy MZP ezzel fog kampányolni, meg azzal, hogy a fideSS-t is be kell vonni a győzelem után a kormányzásba. FGY-(Fekete-Gyór ) is elmondta kampánybeszédét- a "felcsúti pör" néven.
Jakab Péter nap-mint nap elmondja..., egyenlőre a jövőről nem még nem beszélt, gondolom majd , ha inditja a kampányát.
Itt tartunk most. Több jelölt egyenlőre nincs.Ha lesz majd, folytatjuk- és szavazunk az előválasztáson. Ennyike.
levarosbukta
@Béla333: Jó pár példát lehetne előráncigálni amikor Gyurcsány elvtelenül a fidesz szekerét tolta. Álellenzéki!
verőce21
@kereső: (07:52) Ez pedig csak gyűlöletbeszéd...
Nyírfa
@kereső: ma, 7.52

Tegnap olvastam: felfoghatatlan. Ez már nyíltan életellenes hozzáállás, ami politikusok részéről is büntetendő cselekménynek számít, de , hogy tisztifőorvosok hajlandóak beszállni ebbe a verklibe, az nemcsak végtelenül kiábrándító, bizalmat annulláló, de a tudatosan elkövetett életellenes magatartás vádjában kiemelten hangsúlyos az egészségügyben viselt funkció.
Málna
Igaza van, Dobrevnek esélye sincs Orbánnal szemben. Más kérdés, hogy van-e olyan jelölt, akinek van.
karma1
@Béla333: Beluskam, nem akarod veled bajuszt akasztani, de a cikk arrol szol, hogy MZP dumal CELZOTTAN a sajat szovetsegesere! Most teljesen mindegy, hogy eppen Dobrevet szurta ki - a multkor Karacsonyrol ertekezett, marpedig O megiscsak Parbeszedes! MZP nem csinal mast, csak egymas utan lovi ki a sajat korebol az esetleges rivalisait.
Tedd a tudodre a kezed: Gyurcsny vagy Dobrev mikor kritizalta MZP-t, vagy masik jeloltet? A fegyornek is Gyurcsannyal volt dolga, fegyorre is kurva pipa voltam, hogy KIFELE beszel a szovetsegbol.
Amig ti sem ertitek meg, hogy NINCS SEMMIFAJTA KIBESZELES AZ AZONOS AKOLBOL, az azonos erdekkozossegbol, addig orban hulyere rohogi magat az ellenfelei veszekedesen, es ker egy kavet es hatradol rohogve. MINDEN EGYES KIBESZELESSEL GYENGUL AZ AMUGYIS TOREKENY EGYSEG! Tenyleg erre van most szuksegetek? En mondjuk pont leszarom, mert ugysem szavazok, de nektek nem lesz mindegy, hogy orban atmegy lukasenkaba, es meg jo 14 eve van ahhoz, hogy o is elerje a 26 eves folyamatos uralmat. Tenyleg ezt akarjatok?
Ne felj, Dobrevre is, Gyurcsanyra is fogok fujni, ha BARKIRE ,- aki a szovetsegesuk - elkezdenek kritikus dolgokat mondani. Ennek most nincs itt az ideje!
karma1
@sgl: Azert abba erosen belejatszott, hogy Kadar szegenykem az utolso evben mar fizikailag, elmebelileg is nagyon rossz allapotban volt - az emberek pedig egyaltalan nem voltak rakeszulve egy gyokeres valtasra - teljesen termeszetesnek vettek Grosz Karcsit, mint vezetot. (Azt hiszem, ot eppen Kadar nevezte meg utodjanak, es igy eleg zokkenomentesen sikerult a dolog).
Ugyanezt mar nem lehet megcsinalni a mai idokben,. Nemcsak otthon valtoztak a politikai viszonyok, hanem a vilagban is, + a jarvany, es + a rendkivul szar jarvanykezeles. Pedig ha az elmult evben jol csinalta volna csak egy evig a dolgait orban, es egy kis egyutterzest mutatott volna a nepevel, akkor 22-t siman megnyerte volna - najo, + egy kis csalassal - de megnyerte volna siman. Igy meg csinalt akkora kaoszt, amibol siman mar nem tunhet el
TollerBela
Te Márky ! Ha feleennyit sopánkodnál , de kétszer ennyit publikálnál, szerepelnél a közös ügy érdekében, lehet, hogy jbbak lennének a mi esélyeink is és a tieid is ? Mert így - élek a gyanuval - mindketten rosszul járunk ! Vetkezz ingujjra, és gyerünk ! Utazgass, beszélj, győzz meg ezreket az igazságról ! Ahogyan Dobrev tette legutóbb, vagy még jobban ...Hozd Dél-Magyarországot, legalább !
tudode
Azért tanulni lehetne a kivénhedt fiataldemokratáktól azt, hogy nem beszélnek ki, a ma már szektává alacsonyodogtt kreszliből!!
.
Nem az un. miniszterelnök-jelöltön múliki őfélesége, un. ÚJ RENSZERÉNEK, diktatúrájának a legyőzése, mivel a bíróságon kívül az állam minden fontos ágzata a hokizsebéből kandiKÁZIK ki hosszú évekig, átnyúlva még a következő választáson úlra is!
karma1
@levarosbukta: Ha megorvendeztetnel nehany konkret esettel, amikor Gyurcsany a fidesz szekeret tolta. Plane DK-skent... Legalabb tudnam, hogy miert o a patas ordog, es miert o az az egyetlen ember, akitol orban hirtelen osszefossa magat...:)
Mondtad: "Jó pár példát lehetne előráncigálni amikor Gyurcsány elvtelenül a fidesz szekerét tolta. Álellenzéki!" - szoval ne jo parat - CSAK EGYET! Megkoszonnem!
karma1
@sgl: Hat le kellett rendeznie, mert fegyor nagyon jol megelt volna GYurcsany ocsarlasabol - viszont akarhanyszor megszolalt volna fegyor akar Gyurcsany, Jakab Peter, vagy barki mas ellen, - az MIND-MIND orbannak kedvezett volna. (Igen, nagy valoszinuseggel szolt neki, mint megfontolt ferj az operaban hisztizo felesegenek, hogy ne a nyilvanossag elott hisztikezzen.)
Nyírfa
MZP.: Ő, biztos, hogy nem fogja leváltani a fideszkormányt, mert a népszerűsége alig haladja meg Fekete-Győr Andrásét.
Egyébként minden ellenzéki, illetve tárgyilagos hozzászólónak van igazsága, amelyek önmagukban megállják a helyüket, de kontextusokban már nem, mert kivétel nélkül tovább gurítják, és növelik mint a lavina hógörgetege a nyilvánvalóan hazug, manipulatív fidesznarratívát, vagyis stratégiai bukfencek.

A megoldás nyilvánvalóan a nagyon erős, kikezdhetetlen programok elkészítése, azok nyilvánosság elé terjesztése, vitára bocsátása, a minden körülmények között együtt indulás deklarálása, és a szellemi, erkölcsi erő felmutatása/megélése.
A téglákkal pedig kifelé!
kereső
@verőce21: Mi ebben a gyűlöletbeszéd?? A tények B+??? Az a gyűlöletbeszéd, amikor az országgyűlés elnöke 2-sel kezdődő személyi számú emberekről degradálóan beszél. Az a gyűlöletbeszéd, amikor az ötös számú, aranyszáj az ellenzéki szavazókat hazaárulóknak, barmoknak, idegenszivüeknek mondja. Az érzékeny lelkednek, neked csak a tények jelentenek "gyűlöletbeszédet". Vesd le azt a kis herceges kabátot magadról, mert pontosan az ellenkezője vagy mindannak, amit a Kis Herceg jelent .
karma1
@Nyírfa: Te tudod a legjobban, hogyha valaki egy negativ eredmenyt hajtogat folyton, akkor sajnos az fog bejonni - legalabbis az o eleteben mar egeszen biztos. Ugyanis a sajat tudatalattijat programozza be rosszul az "ugyse fog sikerulni meg osszefogassal sem" , "ez az osszefogas nem alkalmas a valtasra", stb. Ezek mind-mind negativ utasitasok az agynak, amit aztan az agy UTASITASNAK fog fel, es mindenben erre is fogja predesztinalni az utasitas kiadojat. (Ebben az esetben MZP-t). Nagyon lelkes voltam, amikor a Gulyas Marton szervezeseben tortent tuntetesen o is felszolalt - rettenetesen sokat vartam tole (a rabszolgatorveny megszavazasa utani tuntetesek egyiken), es mondhatom, kb. 3-4 percet beszelt - es akar ki sem allt volna! Egyetlen ep gondolata, otlete vagy terve nem volt , amit megosztott volna az emberekkel! Hat ilyen "utanam!" jellegu vezerekbol mar Dunat lehetne rekeszteni. Megcsinalta az MMM mozgalmat (hogy abban o lehessen a vezeto, es mint ilyen, belephessen az osszefogasba egy valamilyen tarsasag vezetojekent, szoval elegge amerikai modra megcsinalta magat a self-made man -szinte egyidoben azzal, hogy bejelentettek az ellenzeki osszefogast.
Engem itt eppen eleget cseszegetnek Gyurcsannyal, Dobrevvel, elvakult DK-snak, mindennek elmondanak, dehat mit csinaljak, hogyha pl. sem az mszp, sem az lmp, sem a Parbeszed reszerol IGAZI fellepes egy ugy menten, vagy nem kapnak el egy-egy magas labdat, aminek leutesevel a fideszt piszkalhatnak. Az, hogy szerencsetlen Ujhelyi doktor kint az Unioban kuzd egyes ugyekkel, mint muslinca a szelben, az szep dolog, de ott helyben, Magyarorszago mit csinal az mszp? Ezt komolyan kerdem! Kunhalmi pl. januar ota meg sem szolalt. Merre jar? Mit csinal? Ot akarjak inditani egyik ME jeloltkent - tenyleg? Minek?
karma1
@Nyírfa: Hat vettem a faradsagot, ramentem az MMM honlapjara - SEMMI! Idez nehany cikket, (nem sokat, egy-egy interjut Karacsonnyal, Kunczeval - ennyi) DE EGYETLEN MENUPONT NEM SZOL ARROL, HOGY MIT CSINALNAK?
Komolyan mondom, a Kutyapartnak komolyabb dokumentacioja van, idopontokkal, akciokkal, nyiltan elszamolnak az adomanyokkal, hogy mit kaptak az emberektol, mire forditottak: az MMM-n csak kalapozas folyik - de hogy mire fogjak forditani a penzedet, arrol szo nincs!
Es meg egy ilyen kritizalja azt, aki BARMIT is, de tesz valamit a kozossegert!
mindenkimagyarorszaga.hu/
karma1
@karma1: 09:03 rol kimaradt egy szo:"... sem az mszp, sem az lmp, sem a Parbeszed reszerol IGAZI fellepes NINCS egy ugy menten SEM, vagy nem kapnak el egy-egy magas labdat, aminek leutesevel a fideszt piszkalhatnak. "
Peller Anikó
Emzépé! Állj bele az összefogásba vagy dögölj meg.

Világos galambom?
karma1
@Peller Anikó: Ezerszer is elmondhatod neki - o egy kurvanagy egyeniseg, pont akkora, mint fegyor, meg barmelyik, aki kifele uzenget az osszefogasbol. A multkor meg az Ujhelyire is pipa voltam, mert lerohanta asszem Hadhazyt. A ket legjobb fej, akik igazan szeretnivaloak, harcosak, azok egymasnak esnek es nem orbannak? Csoda, hogyha orban rohogogorcsot kap?
Szevasztok
Fel a fejjel, mindenképpen fog győzni az össznyafogás, 3/3-al. Bizzunk Závecz-ben.
Nyírfa
@karma1: A mantráknak nagyon erős hatásuk van, és az elménk valóban nem tesz különbséget negatív vagy pozitív között: teljesít. Ez a fidesz pszichikai fegyvere.
De: az agyunknak, pontosabban a tudatunknak csak egy része az elme, ezért minden mantra felülírható, s mert nem a rosszra vagyunk predesztinálva, az életigenlő, a valóságot felismerő és felismertető tudatrészeink nemcsak ellensúlyozni képesek a negatív ismétléseket, hanem azokat meghaladni is , felemelve a létünket egy fejlettebb szintre.

Kunhalmi Ági eleinte kifejezetten rokonszenves volt, agilis, értelmes - nem tudom, mi lett vele, elszürkült, jelentéktelenné vált.
Az MSZP-ben gyakorlatilag nincsen mérvadó politikus.
Sokadszor mondom, szükségessé vált egy erős szociáldemokrata párt életre hívása, haladó eszmei irányzattal, szociális érzékenységgel, elkötelezetten a környezettudatosság, a fenntartható gazdálkodás iránt.
Egy ilyen szervezetet teljes szívvel tudnék támogatni. De ez a jövő, addig is élni, tenni kell, mindenkinek tudása és lelkiismerete szerint.
Béla333
@sgl: 09.35
MSZP tagok, vezetők szarnak arra, hogy züllik a pártjuk.
Sikerült úgy megszedni magukat, hogy ők legyenek az új arisztokrácia? Igen!
Loptak annyit, hogy még az unokáiknak se kelljen dolgozni? Igen!
Mit érdekli őket a pártjuk népszerűségének a zuhanása?!
Béla333
Ha a DK és a DK-sok nem lesznek partnerek abban, hogy az ellenzékben el lehessen mondani a véleményeket, ha a vitát károsnak gondolják és elfojtják, ha velük képtelenség bármit is meg/kibeszélni, akkor ezzel a viselkedéssel a teljeskörű összefogás ellen dolgoznak.
De mivel ezt sok-sok éve képtelenek belátni, így szerintem reménytelen velük együttműködni.
Mert miféle demokrácia felfogás az, hogy "Állj bele az összefogásba vagy dögölj meg.", azért, mert egy Márky-Zay egy teljesen jogos és értelmes, önálló véleményt fogalmazott meg?!
A DK-sok kiirtanak minden demokratikust a környezetükben!
Olyanok, mint a Fideszesek, csak ezen az oldalon!
karma1
@sgl: Szo szerint... Minden szavaddal csak egyeterteni lehet... Sajnos...
kereső
@Béla333: Nem is szabad Béla. Meg kell keresni az együttműködő utat a mihazánkhoz, az isszomhoz, az új világ párthoz. Gyurcsányékat meg hagyni a fenébe. Megosztók, együttműködésre képtelenek, kollaboránsok, meg m inden amit karsz. Hajrá lmp, párbeszéd, mszp, MZP, szanyi, toroczkai, dúró...meg mindenki akit akarsz. Csak ne Gyurcsánynak/Gyurcsánnénak hivják.Igy fogjuk leváltani orbánt, a NER-t. Vagy nem!
Nyírfa
@sgl: 9.31

A fidesz kommunikációja célhoz ért, de ez nem jelenti azt, hogy jó! Ugyanis primitív, faék egyszerűségű, s erkölcsileg a cél szentesíti az eszközt szintjén áll - ez nagyon alacsony , amolyan heló, röfi tudatszint. A fejlődést az segíti, ha ezt leleplezzük, rávilágítunk, s felkínáljuk azt az alternatívát, amit a kritikus többség el tud fogadni, s amely lehetőséggel a társadalom minél szélesebb rétegei tudnak élni.
Sem Gyurcsányt, sem Bajnait nem értették, következésképpen el sem tudták fogadni még a haladóbbnak nevezett szocialista berkekben sem.
Minden lépcsőfokra meg kell érni, ezt nem lehet megúszni, ezért nincsen létjogosultsága az erőszaknak, az akarnokságnak.
Ha , ne adj' isten maradna a fidesz vagy koalícióra kéne lépni velük a kormányzás érdekében, akkor ez azt jelentené, hogy a magyarok minimum fele megelégszik a feudális léttel. A másik fele nem törölheti el a jobbágylét igényét, csak alternatívát kínálhat fel, nagy gondot fordítva az oktatásra.
Nem lesz könnyű, akárhogy alakulnak a dolgaink, megpróbáltatások elé nézünk, és minden eshetőségre fel kell készülni.
karma1
@Béla333: Lulukam, a valasztasig NINCS KIBESZELES ! Nezd mar meg, hogy a fidesz hanyszor es mit beszelt ki? Meg a szajer-botranyt is megusztak, gyorben akkora sikeruk volt, hogy a pucerseggu borkai utan behuztak Dezsit!
Lehet vitatkozni, beszelni, tervezni a partokon belul es az ellenzeki partkozi megbeszeleseken, vitakon, hiszen 6 elegge kulonbozo elvu partnak kell egyeztetnie. DE NEM BESZELUNK KIFELE!
Tudod, regen a haziasszonyoknak azt tanitottak az anyaik, nagyanyaik, hogy "nagy kotenyenek kell lennie a haz asszonyanak" vagyis mindent el lehetett rejteni "a nagy koteny moge", - a csaladon belul MINDENT meg lehetett (es kellett is!) oldani, es igy a vilag egy harmonikus csaladot latott akkor is, ha csaladon belul volt egy kis balhe! Nem mondom, hogy ez a legjobb politika, de legalabb az egy partcsaladba tartozo tagok ertsenek egyet. Hidd el, az EPP-nek sem volt jo, hogy amikor 14 allam javasolta, hogy csesszek ki a fideszt, -es ezt meg is indokoltak ! - akkor mindig jott merkel, es mindig hozott valami kompromisszumos megoldast, ami igazabol senki masnak nem volt jo, csak orbannak, aki rohogott a markaba, es minden esetben alavagott meg merkelnek is.
orbannak azert lehet nagy pofaja, azert marhat bele Tuskba, Weberbe, Junckerbe, mert az EPP is nagyon szeles skalan mozog, es onnan is minden kiszivarog. Ezt nem szabadna megengedniuk nekik sem! Mint ahogy otthon sem az ellenzeki partoknak
Nyírfa
@karma1: 9.10

A kutyapárt az egyik, sőt A legkomolyabb párt. Nem véletlen, hogy a támogatottságuk alacsony: ez jelzi a mai magyar társadalom intelligenciahányadosát.
karma1
@Nyírfa: Nekem vannak barataim, akik rendszeresen reszt vesznek az o tamogatasukban es elmennek az akcioikban is resztvenni
Nyírfa
@sgl: 9.35

Medgyessy eleinte tetszett, haragudtam is az SZDSZ-re, amiért kikezdték. Később azonban, sajnos, igazolta a kifogások jogosságát. Nem elég kulturáltnak látszani, annak is kell lenni.
Az MSZP első , egyben a valaha elkövetett legnagyobb, a mai napig ható baklövése az MSZMP, a szocializmus megtagadása volt.
karma1
@kereső: 09.54-re: Bizony, igy van ez rendjen,...:) Kar , hogy a MOMA feloszlott,... Meg az is bejatszhatna... XDXDXD
Peller Anikó
@karma1: Bella a nagy öszefogásparty nem nyughat. Kár belé a szó.
karma1
@Peller Anikó: Don't worry, I ignore him for a while now... again... :)
Nyírfa
@karma1: 10.06

Néhány felvonulásukon /tüntetésükön/ én is kint voltam, a hangulat pazar volt, humorban nem ismernek tréfát.
Mint tudjuk, a bohócok a legkomolyabb, legérettebb, sokszor a legszomorúbb emberek.
kereső
Van egy "tuti" receptem orbán/NER leváltására.
1./ le kell váltani Gyurcsányt/Gyurcsánynét
2./ meg kell győzni a dk 900 ezres szavazóit,/támogatóit,, hogy micsoda nagy felelősségük van az orbáni rendszer leváltásában.
3./ valós, együttműködésre kész vezetőket kell kinevezni a dk élére.
4./ hadjáratot kell inditani vélt/valós??? elkövetett bűnök alapján GYF ellen.
5 .Dobrev Klára ellen meg azért, mert volt mersze egy Apró antal nevű ember unokájakánt megszületni, és ráaadául hozzá menni Magyarország tönkretevőjéhez GYF-hez.
Lássátok be,sikerülni fog..
Mindezek után jöhetnek azok, akik feltételek nélkül összefognak, nem kritizálják a kvázi szövetséges ellenfelet, felszántják az országot az ellenzéki győzelem érdekében Budapesten.
1984
A rendszerváltozás óta Horn Gyula tette eddig a legtöbbet Magyarország felemelkedéséért.
A hülye magyarok meg meg leváltották a hülye Orbánra, mert csak a Bokros-csomagig jutottak el agyilag!
(így utólag megsúgom, hogy én nem éreztem semmit a Bokros-csomag "megszorító intézkedéseiből - az ég világon semmit, csak a pozitív hatását láttam)
Aki Én
@verőce21: pontosan miben kéne együttműködni a kormánnyal a járvány alatt?
A haveri súlyos milliárdok osztogatásában? A kínai vakcinán keresett milliárdoknál? A káoszba fulladt oltásoknál? A folyamatos hazudozásban és másramutogatásban? Vagy abban, hogy mégtöbb embert hülyítsenek el annyira mint téged?
kereső
@verőce21: Az leszel ami akarsz. Mindenképpen "hamis a baba".
1984
Nnnna mindegy!
Március 15.-étől szabad leszek (ez egy jó dátum, erre jó lesz emlékezni)
Ez a szám lesz búcsuszám, az utolsó bejegyzésem: www.youtube.com/watch?v=DI1MqxhnmJQ

Miért?
Miért ne?
Nyírfa
@sgl: 10.15

Gyurcsányban éppen az tetszik, hogy idealista. Ez nagyon találó. Szeretem, ha valakinek vannak ideái. :)
Ezzel viszont alátámasztottad, hogy miért nem alkalmas országvezetőnek, s hogy miért lenne/lesz kiváló segítője a jövendő miniszterelnöknek. Az egyik álmodik, a másik megvalósítja. Ezen a nyomvonalon haladva Klára vagy Jakab Péter a megfelelő jelölt, mert két lábbal állnak a földön - bár, Péternek biztosan lennének/lesznek averziói
Ferencet illetően, de hát, édes istenem, kompromisszumot kötni tudni kell. :)
Nyírfa
@kereső: 10.19

Igen, egyesek így képzelnék! :))
kereső
@Nyírfa: Magyarország nem lett volna a keleti blokk " legvidámabb" barakkja, ha Kádár nem a "kompromisszumok robotosa".
Béla333
Annyira unalmas már az áldemokratikus ellenzék erőszakoskodása: ne beszélj, ne gondolkodj csak vakon szavazz az ellenzék jelöltjeire!? Mert fúj Orbán!
Aki gondolkodik, netalán kételkedik, az már ellenség! Akinek önálló véleménye van az meg pláne ellenség!
Márky-Zay ne mondjon véleményt, mert akkor:
- volt Fideszes,
- KIBESZÉLŐ,
- az összefogás ellensége,
- csak és kizárólag Gyurcsány és Dobrev Klára befeketítése a célja,
- nem is ellenzéki, csak úgy tesz,
- nem is tesz úgy.

Borzadály ez a demokrácia felfogás...
ómió
Ezügyben a próféta szóljon az efftársból!
Nyírfa
@Béla333: 10.38

Béla, lesz előválasztás. Ezen mindenki, Te, én és az összes ő részt vehet, szavazhat.
Ez fogja eldönteni, ki indul. Kár előre mérgelődni, arról nem is beszélve, hogy a vita hevében könnyen eltúlozzuk, túltolhatjuk a véleményünket. Kicsit kevesebb ego, kicsit több tudatosság, és sínen leszünk. Együtt.
Béla333
@Nyírfa: 10.46
Így van! Döntsön az előválasztás. De ne kezdjünk már bizonyítottan Fidesz ellenes ellenzéki embereket mocskolni csak azért, mert önálló véleményt mer megfogalmazni! Ami esetleg az általuk fanatizált DK-t szerintük sérti...
Legyen már meg a vélemény szabadsága!
kereső
@Béla333: Érdekes a "véleményed" a véleményről. Mindenkinek lehet véleménye. kivéve a dk-snak, GYF-nek és Dobrev Klárának. Bár nem is hallottam és olvastam arról, hogy nekik "véleményük" lenne MZP szösszenetéről.
kereső
Én arra fogok szavazni- nevétől, nemétől függetlenül, aki garantálni tudja, hogy soha többé ne jöhessen létre Magyarországon, a Hazámban egy ilyen mocskos rendszer, mint a NER. Nem kipcsak akarok lenni, hanem magyar állampolgár, ennek összes következményével, és európa polgára - az európai szabad, demokratikus államok és kultúra része.
És elszámoltatást akarok!!- nem lincselést, hanem független magyar biróságot/ügyészséget, amely kivizsgál és büntet. Ha ez nem megy, akkor feljtsetek el!
Nyírfa
@Béla333: 10.51

Bocs', de keresőnek : 10.54 , igaza van. :)

Bármit is írunk, a lényeg a szavazatunkon fog múlni. És ehhez sokkal, de sokkal több figyelem, elemzés, átgondolás kell - és nyugalom!
Béla333
@kereső: 10.54
Nem Gyurcsány vagy Dobrev Klára kezdte el mocskolni Márki-Zay-t, hanem te/ti, itt a propin.
Erről szólt a vita, hogy vissza kellene fognotok az agyarakat, ha a másik ellenzékinek véleménye van. Olyan, ami nektek nem tetszik!
Nektek kellene toleránsabbnak lenni.
karma1
@kereső: Imadom az ironiadat... Valoban igy kell csinalni... Es kicsiny nepunk gyozni fog! Jojjon minden Kovacs Jozsi, Nagy Kati, mert 30 eves es meg nem baszott el semmit! Kellenek a fiatalok - lehetoleg semmilyen part tagjai ne legyenek - igy nem kell bajlodniuk mindenfele ideologiaval, elvekkel, hagyjuk a francba az egeszet!
Mondjuk azt, hogy mi magyarok jol elvagyunk a dagonyankban, nem kell kulso segitseg - az arvalanyhajat meg le tudjuk szedni, a turulszart is ossze tudjuk gyujteni, ha tragyara lenne szuksegunk,...
Es mi langlelku fiatalok majd megmondjuk, hogy ki a magyari, es ki elhet a kis Karpat-medinkben,... Mondjuk az a magyar, akinek vilagosbarna haja, tejfeher bore es zold szeme van, a nok 160+, a ferfiak 178+ centi magasak minimum, az oseik mind a nemeth-fele gyulekezetbe jarnak, es nincs koztuk egy muszlim sem. Meg masvallasu sem. Nem romak, mert azok csak adozhatnak...
Igen, ilyen ideologiaju fiatalok kellenek, SOK! Megmondta fegyo"r is, hogy 65 ev folott nem szavazhatnak a magyari emberek, mert hulyek, idiotak es a demencia sem keruli oket, kulonben is mindegyikuk latens Gyurcsany-hivo, es talan meg Hornnak is tapsoltak tinikent 1989-ben, amikor lebontotta a Falat odaat...
Aztan nagyon gyorsan nezzek meg, hogy hova sorolodik gazdasagilag Magyarorszag, mert a befektetok nem latjak biztonsagban a penzuket. Mar berelt helyunk lesz Nyasszafold es Patagonia elott... Talan oket me'g meg tudjuk elozni...
karma1
@Béla333: Lulukam, egyetlen rossz szot nem mondtam MZP=-re: Azt mondtam: NE BESZELJEN KIFELE AZ OSSZEFOGASBOL... ENNYI De ugyanezt mondom a szanyi kapitanyra, fegyo"rre is, akik szepen pofaznak a sajat szovetsegeseik ellen. Ugy latszik, igaz a mondas: akinek ilyen szovetsegesei vannak, ellensegre mar nincs is szuksege
human
@karma1: írod: "Hallottal Te valaha barmilyen komoly belso feszultsegrol a fideszbol? Ugy osszetartanak, mint a vasbeton."
Ezen én is legondolkodtam. De a hallgatás nem egy második fideszhez vezetne csak új szereplőkkel? Nem ezt akarjuk ugye.
Abban egyetértek, hogy vannak teljesen felesleges kidumálások. Ilyen volt mikor a Gyurcsányal való megbeszélésről azt hiszem az egyik LMP-s politikus jött ki azzal, hogy hát a Feri nem kínálta meg az unikumból. Ennek tényleg semmi értelme nem volt, a kormánymédia egyből rá is harapott a témára és onnantól alkoholistának állították be Gyurcsányt. MZP kijelentése viszont nem ez a szint. Ő csak fel akarta hívni a figyelmet, hogy a látszat ellenére nem biztos, hogy Klára asszony az aki a legelfogadhatóbb a szavazók számára. Ez szerintem egy korrekt észrevétel és nem rosszindulatú kibeszélés (lásd előbbi példám).
kereső
@Béla333: Nem mocskoltam. A legnagyobb tisztelettel szóltam MZP-hez. Ha nem vetted volna észre, akkor most közlöm, hogy a többi hozzászólás , a gúny, az irónia Neked szólt. Neked, akinek minden vélemény mocskolódás, amely nem a téged erősit GYF utálatodban/ és nem csatlakozik hozzád. Na itt fejezzük be. mielőtt kitör belőlem "úrinői" mivoltom.
kereső
@human: Teljesen jól látod, de MZP-nek mint miniszterelnök jelöltnek, akinek meg kell méretnie magát az előválasztáson, nem igazán ezzel kéne foglalkoznia- meg teszik ezt helyette a századvégesek-, hogy egy még nem is jelölt elleni érvekket hoz fel. Kéretik még Ő általa is felnőttnek tekinteni az ellenzéki szavazótábort. Győzzön meg, hogy ő a jobb, hogy Ő az akivel a második rendszerváltást végig lehet vinni. Na ez lenne a dolga annak ma Magyarországon, aki az ellenzéki közös lista első helyére pályázik!!!
kereső
Kaltenbach Jenő:

"Nem èn írtam, hanem egy hozzászóló (Blazso Pèter), de találó:
Kasztrendszer Orbániában
●Legfelül a csúcson, az uralkodó, a Kárpát-medence géniusza, őfőméltósága, a megváltónk, a megszemélyesült Magyarország, a Keresztapa, a nemzet vezető, a legfőbb hűbérúr, élet-halál ura
●Az érinthetetlenek. A legfelsőbb pártvezetés és az oligarhák. Gyakorlatilag bármit megtehetnek, minden jelentősebb vagyon felett ők rendelkeznek.
●A kivételezettek. A második vonal, minisztériumi vezetők, helyi kiskirályok. A feltétlen hűségért szabad rablás.
●A törtetők. Középvezetők, sajtó és kultúrmunkások, megmondóemberek. Akiknek erős gyomruk és gyenge a lelkiismeretük. Mocskos munkáért mocskos (sok) pénz.
●Pártkatonák. Lelkes rajongók, beépített emberek, köpönyeg forgatók, haszonlesők. Bármikor mozgósíthatóak némi juttatásért vagy csak annak ígéretéért.
●Szavazóbázis. Akik beveszik a propagandát, akiket megvettek (állampolgárság, nyugdíj, krumpli), akiket megfélemlítettek.
●Kizsákmányolhatók. A csendes tömeg, akik ugyan elégedetlenek, de nem tesznek semmit, dolgoznak, adót fizetnek, húzzák az igát.
●Haszontalanok. Akik még vagy már nem dolgoznak, akik nem itthon dolgoznak, akik betegek, akik ellátásra szorulnak..
●Renitensek. A gondolkodó emberek, az ellenszavazók, akiknek más a vallásuk, akiknek nincs vallásuk, akiknek más a bőrük színe, akiknek más a nemi identitása, akik nem szeretik a focit, akik libernyákok, akik nem gyülőlik a másságot, akik okulnak a történelemből, akik megvesztegethetetlenek, akik kinevetik őket...
●Ellenségek. Demokratikus pártok, civil szervezetek, jogvédők, migráns simogatók, környezetvédők, független sajtó, autonóm oktatás...
●Elpusztítandók. Soros, Gyurcsány... de bárki ide kerülhet aki veszélyeztetheti a hatalmukat."
kereső
Na, ez az amit fel kell számolni 2022-től kezdve!!!Nem lesz egyszerű- aki azt felvállalja, annak igazán "tökösnek", nem tejbetöknek kell lennie.
Clavigo
@Shikari: Ne szólj közbe hülye gyerek,ha felnőttek beszélgetnek...
relatív
Akik politikusi pályán vannak, vagy abba az irányba orientálódnak, politikusként IS kell viselkedniük ! Fel kell (!!!) ismerniük mely, milyen módon érhetik el törekvéseiket - melynek egy normális országban az állampolgárok érdekeivel egyezőnek illik lenni - az egyéni törekvések csak ebben az esetben fogadhatóak el.

Azt IS fel kell ismerni, hogy az állampolgárok törekvéseinek megvalósítására jelenleg - és távlatokban IS - milyen lehetőség van, így az saját (egyéni ) érdekeit a lehető legkisebb mértékben kell számba venni, mert csak abban az esetben valósulhat meg egy törekvés - akár összefogás árán, több irányzat felvállalásával IS - ha azt minden partnerrel közel azonosan képzeli el. Ha a partnerek kiszorítására, legázolására törekszik egy politikus, akkor jó például szolgál mai közéletünk.

Ez a mai közélet azonban annyira alacsony szintű, hogy a nemzet érdekében alapos változásra érett, melyért minden becsületes állampolgárnak - ha politikus kivált ! - igyekeznie kell, kinek politikai, kinek szavazati oldalon !
human
@kereső: Én azért vagyok pesszimista, mert ha jórészt törvényesítve loptak Orbánék (a közpénz elveszti közpénz jellegét törvényt immár az alkotmányba is beírták) akkor egy következő kormány előtt két út áll. Elfogadja, hogy minden lopás törvényesítve volt és csak apró halakat vadásznak le. Így viszont az ezermilliárdokkal felhízlalt NER piaci és anyagi fölényével élve ellehetetleníti majd az új kormányt. A másik út, ahogy írtad tökösek lesznek és élnek a fidesz egyik gyakran használt eszközével a visszamenőleges törvényalkotással vagy más olyan eszközzel amivel ideiglenesen felfüggesztik a demokratikus működést. És ezen a ponton Orbánék hirtelen elkezdenek aggódni a demokrácia miatt és Brüsszelbe fognak szaladgálni, hogy csúnyán bánik velük a kormány. Némi dejavu érzés lesz a történetben, de őket nem szokta az ilyen zavarni.
verőce21
@Nyírfa: (09:28) A "szociáldemokrata" szó, vagy 500-féleképpen le van védetve, mint szervezeti megnevezés, nem olyan könnyű ám szociáldemokratának lenni...!
Sámannus
Az előválasztásra minimum ilyen felkészült okos gyakorlati tapasztalatokkal bíró személyekre van szükség. Már vannak a politikában is jártasak, és a fidesz jelenlegi céltábláján kívül esnek. Nem baj, ha arra pazarolják az energiát, amit Gyurcsányék képviselnek. Az országnak is abból a gödörből kell felállni amit a fidesz ásott. Legyen sok jelölt és sok esélyes, csak ezzel lehet a közvéleményt felrázni a kábulatból.
A propaganda teljesen eltakarja a maffiát,és szilánkokra szed minden ellenzékit, felkutatják a múltjukat, KGB irattárakban nyomoznak utánuk, hogy felhasználják ellenük. Minden aljasságot be vetnek majd erre számítson mindenki.
Csizmás Kond
Bárkit le lehet váltani, de annak semmi értelme hogy a váltás után azon sírjunk hogy elcsesztük...márpedig a csakazértis váltás semmi egyébről nem szól...
relatív
Ha egy rendszerváltásnak olyan kutyaütősen megyünk bele mint 1989 - ben, akkor az eredmény IS olyan lesz, mint az utóbbi évtizedek !!! Sajnos a közéletünk lealjasítása ennek kockázatát IS magába hordozza, hiszen többeknek a politikus a rabló szinonimájaként jelenik meg, így a választása IS kimondottan saját életkörülményeinek tükreként jelenik meg, tisztánlátás nuku !!!
kereső
@human: Nem kell tényezőnek tekinteni orbánt! Le vele, és egész rendszerével. Kit érdekel, hogy mit mond- egy tolvaj? Remélem, nem lesz alkalma "Brüsszelbe" szaladgálni, sem neki- sem kormánya tagjainak. Vörös Imre alkotmányjogász már többször leirta, hogy mioért is érvénytelen az alaptörvény. Ezt ki kell mondani, és innentől kezdve mégcsak visszamenőleges törvényalkotásra sincs szükség-... a többit meg gondold hozzá,
Új Alkotmány- amelyet népszavazás erősit meg, hogy soha se lehessen többé egy üres mákgubó miniszterelnök, aki államalapitó akar lenni, aki vissza viszi a középkorba az országot. Na ezért kell a legteljesebb, a lehető legszéllesebb körű összefogás- éés aki ezt nem ismeri fel, az ne akarjon politikust játszani. Ez szerintem egy nagyon komoly dolog, nem parlamenti ücsörgőkre van szüksége az országnak- "ahogy lesz, úgy lesz" alapon. És vannak az ellenzéki oldalon olyanok, akik ezt képviselik. Ronda leszek, de idézek" vissza kell menni autószerelőnek"- aki nem ezt teszi magáévá, bármilyen szimpatikus is emberileg.
karma1
@human: Ne mondjon egy eloiteletes nyilatkozatot SENKI ellen sem! Nem az a lenyeg, hogy most Dobrev ellen mondta: ne talalja ki, hogy majd o elore merlegeli, hogy kinek mekkora eselye lesz majd szeptemberben az elovalasztason! Nincs hozza semmi joga, hogy akar Jakab Petert, akar Fegyo"rt, akar akarki mast itelgessen meg az o kis szamitasai szerint! Mit szolna hozza, ha holnap Jakab Peter felallna, es elkezdene cikizni, hogy MZP belulrol veregeti szet az osszefogast, es o csak egy alvo fideszes ugynok, akit azert hagytak ugralni Hodm.vasarhelyen, hogy majd 22-ben bevessek, mint ahogy az lmp-t, es a radikalis jobbikot hasznaltak 2018-ban. MZP-nek nem az a dolga, hogy a sajatjait elkezdje elemezgetni a nagy nyilvanossag elott, mert ez piszkosul etikatlan.
Ugy tunik, senki sem erti, hogy mit probalok elmondani, pedig rohadt egyszeru:
Van a fidesz - orban kokemenyen megparancsolta, hogy a ner-bol csak kihalni lehet, - kilepni nem, es akarmekkora disznosag tortenik a fideszen belul, (es a sajto nem szimatolja meg), akkor az csak fovesztes terhe mellett kerulhet ki . Tehat NEM kerul ki. (Sokaig , tobb mint egy evig a kaleta botranyt is el tudtak titkolni. ) borkai, ereszes szajer kibukott - 3 napig volt csoda - azota SEMMI! A fidesz egysege torhetetlennek latszik!
Es van a masik oldal, ahol 6 part megegyezett az elovalasztasban, mar ki is jeloltek a 106 keruleti jeloltet, nagyjabol megvannak az ME jeloltek is, - egeszen biztosan nehez dontes volt, de megszuletett, igy ehhez kell tartani magukat egeszen a ketfordulos elovalasztasig - es egyikuknek sem feladata a 6 partbol, hogy a masik 5 part barmelyik jeloltjet elkezdjek kritizalni, mert akkor orban mar be is huzhatta maganak a gyozelmet! Mi ezen annyira bonyolult? Ugyanazt kell csinalni, mint amit a fidesz - hadd fojon a fidesz az utolso pillanatig a sajat leveben. Minden ilyen megnyilvanulas arra jo, hogy orban strategiat tudjon valtani - mert lecsap a legkisebb infora is!
karma1
@Sámannus: Ne legyen tul sok jelolt, csak akik lesznek, legyenek hitelesek! Ha valamibol sok van, akkor abbol sokkal nehezebb valasztani, mint nehany igazan jobol! Minel tobbet teritesz a nyilvanossag ele, annyival jobban eloszlik a figyelem, az ero.
Eszben kene tartanunk, hogy altalaban az emberek aranyhal-emlekezettel rendelkeznek, a legutolso parancsot fogjak vegrehajtani , mert csak azt tudjak megjegyezni. Tehat ha utoljara a ket fordulobol mondjuk 2 vagy 3 jo jelolt marad, abbol tudnak majd valasztani. A sok ismeretlen csak megzavarja oket.
karma1
@Béla333: Lulukam, 10.38-at nekem szantad, csak nem volt merszed nekem cimezni. Koszi, hogy ilyen szepen , vilagosan osszeszedted az allitasaimat, Csak MZP nevet csereld ki "barmely ellenzeki osszefogasban resztvevo kepviselojelolt"-re , mert ezt nemcsak MZP-re allitottam - midenkire vonatkozik. orban nem csinal mast, mint argus szemekkel keresi a sajtoban minden reggel egy oriasi stabbal azokat a pici kis hireket, a neten es a papiralapu sajtoban, tv-ben radioban elhangzik, amelyek BARMILYEN nagysagu kis repedest mutatnak a rendkivul torekeny osszefogasban, es lecsap rajuk, mint gyongytyuk a takonyra, es a masik propagandacsapata maris irja kovacs zoltan meg gulyas geri esetleg kocsis macika szovegeit, hogy hol es miben hibazott az ellenzeki osszefogas! orban egyetlen feldobott lasztit se hagy lecsapatlanul - ezekre a hirekre varnak a birkai, ezzel tartja maga mellett a buta kovetoit. En meg csak kapkodom a fejem, hogy micsoda oltari nagy szemetsegei vannak orbannak, es SENKI nem kap rajta az ellenzeki sajtoban, senki nem csapja le az oriasi lehetosegeket. Pedig egyre tobb es egyre pofatlanabb van! Mar reges regen mindegy, hogy ki van felul, mit csinal: mar regen az info az Isten. Sajnos
NKF
Nekem nagyon tetszett,amikor a bájgúnárt lenyomta mint a bélyeget!Reálisan látja az
esélyeket.Egy szimpatikus fiatalember.(pedig nem vagyok bádogos)Melyik párthoz tartozik?
Sámannus
@karma1: Nem kell félni a sok jó jelölttől ők adnak nyomatékot az előválasztásnak, a végleges közös jelölt győzelmi esélyét ezzel is javítják.
karma1
@human: Ne viccelj! Ki fogja elismerni az alapkatyvaszt, ami mar ugy nez ki mint egy ketnapos gyros, - mar mindenki lefaragott belole, valtoztatott rajta, mikozben egyre gyengul - es kulonben is ervenytelen! BARKI, aki orban utan jon, 3 embert kell, hogy kivonjon azonnal a forgalombol: orban,polt, semjen.
orbant mert a legnagyobb maffiozo, polt, mert mindenkinek lefogja a kezet, aki orban ellen akar BARMIT is tenni, es tomjenzsotit, aki automatikusan orban helyebe lephetne, mint a helyettese, Es ezutan az alkotmany megkerdojelezese, - miutan azt jogtalanul torolte orban - tehat a legalso alapoktol kell elindulni. De erre mar most ossze kellett volna jonniuk olyan alkotmanyjogaszoknak, biroknak, ugyeszeknek, akiket 62 eves korukban orban elkuldott az anyjukba, mert nem fideszesek, csak jok a szakmajukban, Ezeknek mar most egy tervezetet kellene osszeallitani, mert a 2011 elotti Alkotmany lehet, hogy par helyen valoban javitasra szorul, es van egy olyan erzesem, hogyha egy komoly, SZAKMAI kormanyt akarnak felallitani, nagykoalicioban, akkor az a komoly kormany nem biztos, hogy buszke lesz olyan torvenyekre, minthogy le van irva, hogy az apa ferfi, az anya no. Es ez egy torveny! Mintha 5 eves retardaltaknak allitottak volna ossze az oviban az anyagot.
karma1
@Sámannus: A JO jeloltektol valoban nem, de mivel 6 partrol beszelunk, mindegyikuk EGY ME jeloltet akar inditani - ez a 6 , a partja szerint a legratermettebb jelolt lesz - ez OK ! En arra mondtam, hogy az sem mindegy, hogy kiket es hany fot inditanak a 106 valasztokeruletben.
relatív
A szövetséges/ellenzéki pártok - helyesen - az előválasztások mellett foglaltak állást, tehát ( mindenki, bármely párt színeiben IS jelentkezik ) elfogadta, hogy a döntés az egyszemélyi indulásra - minden szinten - ott dől el. Semmi értelme forszírozni az esélyeket, mert - döntésük alapján - mindenkinek kutya kötelessége a nyertes személyét támogatni, bármely párt küldötte IS !

Azt azonban már látni, hogy a megremegett regnáló mely személyek/pártok ellenn küzd a legnagyobb vehemenciával, nyilván érzékeli a legnagyobb ellenfeleket !
karma1
@Sámannus: 11.57-re: Ha GyF-ben amugy eleg sok jo tulajdonsag van jelen, de szerinted nem jo politikus, akkor erre csak azt tudom mondani Neked, hogy a regi nagyok politizalasi szokasai mar csak a Smithonians-ban talalhatok meg, vitrin mogott. Mar sehol a vilagban nem politizalnak a klasszikus politizalas szabalyai szerint.
Es meg egy fontos dolog: orban utan nem lehet ezt az atyaskodo, kizarolag propagandara es lopasra alapozott valamit csinalni - mert azt ne mondd nekem, hogy amit orban csinal, az egyaltalan emlekeztet-e a politikara - lejaratta o azt a futsalosokkal, kosalalakkal, nyunyoka nenivel, orjaspacalfozo egybites barommal - ezek utan BARKI feludules lesz a ME szekben.
BARKI jon orban utan, annak semmifele olyan hatalma nem lehet, amivel leuralja az egesz Parlamentet, az orszagot, - SOHA NEM SZABAD NEKI TELJHATALMAT ADNI!
Szakertoi kormany kell, ahol az esz es a tapasztalat meg a logika dont, nem pedig az uram-batyam korrupt rendszer!
Es egy ilyen kormanyban, - ahol minden szaknak tarcaja es minisztere, FELELOSE van, - ott a miniszterelnoknek kizrolag ugyes koordinaloszerepe kell, hogy legyen - ahhoz pedig GyF kivaloan ert, akarki akarmit is mond! Benne pont az a jo, hogy MEGHALLGATJA a szakembereket, - a legtobb ertelmisegi es szakpolitikus a DK-ban van ! - es ad a velemenyukre - sosem fog egyszemelyben donteni! Ez nem a gyengeseg jele , hanem az igazi demokraciae, ahol egy jo civilkezdemenyezesnek is van helye, meg Ivanyi Gabor egyhazanak is, es ha a penzugyminiszter azt mondja GYurcsanynak, (vagy BARKINEK, akit megvalasztanak, - Gyurcsany nem is indul az ME jelolesen, elovalasztason) hogy ne epitsen most megint egy ujabb stadiont, mert nincs ra penz, akkor a kovetkezo ME nem mondhatja, hogy ha tiltjak, akkor megepiti Lovasberenyig a dilijet...
vitriol
@kereső: 09.54 - Ma itt már sokan sokfélét mondtak, de ekkora marhaságot még senki, és ha valaki még ebbe az irányba tólná a szekeret, az egyértelműen ki akarja nyírni az ellenzéket és az összefogást! Az napnál világosabb, hogy neked gyurcsányfóbiád van, próbáld ezt ad acta tenni, mert okosabb emberek is rámutattak arra, hogy a DK-t nem lehet kihagyni, vagy megkerülni. Aki már most egymást ekézi, az bomlasztja az egységet! Azért lesz előválasztás, hogy az EMBEREK dönthessenek, nem a versenyzőknek kell egymást kiherélni! - Egyébként csak remélni tudom, hogy a "mi hazánk" bagázst nem komolyan ajánlottad az ellenzék figyelmébe!
Sámannus
@karma1: Ha ezt tekintjük, igazad van, de a SZAVAZÓKAT kell egybekovácsolni, hogy a fidesz ne tudja őket megingatni. Az ellenzéki szavazók jelentős része nem ezt látja. Az ellenzéki szavazókhoz, még a fidesz táborából is meg kell nyerni a szavazók egy részét. Mi megértjük Gyurcsányt, de sok embert elkábított a lejárató propaganda Nem lehet egyszerre meg változtatni az álláspontjukat, és új utat építeni, a totális médiakampány idején. Úgy fogunk kinézni egy félévmúlva, hogy a hús is cafatokban fog lógni rólunk annyi módot találnak ellenünk.
Nem szabad naívnak lenni. Nagy felületen kell kibontakozni, sokunknak, sokféle vitát kell nyitni, és kezdeményezni kell, hogy az ellenzék irányítsa a vitát. A sok téma kifogja borítani a fideszt és kapkodni fog. Fogunk beszélni 2006-ról is ha okosan mutatjuk, hogy amit akkor a fidesz művelt az a mai rombolás kezdete volt, de minden állításuk a mai ellenkezője volt.
verőce21
Kedves Mindenki!
Megpróbáltam végigolvasni ezt a sok hablatyot amit írtatok. Annyira érdekfeszítő... Kétszer aludtam el közben! Ez megbocsájthatatlan nektek...!

Ha tehetném, fél év kisvasútépítésre ítélnélek mindannyiotokat, Lovasberényig...! :)
Sámannus
@karma1: A jelöltek állításánál még nem is biztos, hogy azok a szempontok lesznek érdekesek, amit a területi illetékesek látnak. Az országgyűlési választási körzeteknek van egy láthatatlan súlypont elosztása, amit a fidesztábor a mérleg nyelvének használ. Ilyen például az encsi járáshoz tartozó Forró-Encs Kazincbarcikai választókerülethez tartozik. Láthatóan az ottani mogulok kezéből esznek, és kívül esik a barcikai gazdasági hatókörből sem munkát sem segélyt semmit sem kapnak innen, Persze a szürkehátú vezérfideszesek ezért állították így be a körzetet. Ezek az emberek a nyomorukban nem húzhatnak sehová sem párthoz sem munkáltatóhoz sem egyházhoz.Az életüket az a pár ezer forint határozza meg amit vesztegetésükre tartogatnak.
Aki az ilyen összetaknyolt körzetekben is megtud szólítani ellenzéki szavazókat azok előtt kalapot emelek.
Ezért aggódik Péter, mert a helyzet ezért bonyolult, és attól tartok, hogy a legutóbbi szavazókörzetek átalakítása is hasonló eredményre fognak vezetni. mert a fidesz csak olyan módosításhoz járul hozzá ami neki kedvez.
kereső
@vitriol: Valamit nagyon nem értettél meg a beszélgetésből. Nekem van Gyurcsány fóbiám? Olvasd már vissza az egész beszélgetést @Bélával, azután olvasd el az "irónikus" megjegyzésemet, azután itéld meg a Gyurcsány" fóbiámat".
Érdekes, hogy itt a többiek mind értették.
balos
@verőce21: Verd ki a nyálad,mert az apud megharapszik!
fergeteg
Ellenzéki koalíció=====SZDSZ !!!
Vigyázz Magyar !
Peller Anikó
@vitriol: teljesen igazad van, lenne ha @kereső: nem viccelt volna, irónia, szarkazmus tudod. Tehát rendben van, nem kell aggódnod miatta. Gyurcsány fóbiája Bálának van, pardon Bélának, de emzépének is van belőle sajnos, pedig ő lehetne az összefogás bajnoka de nem.
relatív
Mzp nem tagja a hatpárti ellenzéknek, így véleménye IS annyira számít, sajnos a ner oldaláról énekel !!
karma1
@vitriol: 14.49-re: Bocs, de teljesen felreertetted @kereso: baratunkat! Ez IRONIA volt a reszerol, mert meg mindig vannak IGAZI Gyurcsany-fobiasok ezen az oldalon! Kereso nagyon jol ravilagit a lenyegre!
karma1
@Sámannus: 13.09-re: nekem mindig Teddy megallapitasa jut eszembe a lovakkal kapcsolatban: ha egy evjaratban nagyon sok jo lo van, akkor az a verseny szempontjabol nem jelent jot - mert nagyon szoros lesz a verseny, tul sok az esely. Egyetlen igazi remarkabilis szemelynek kell(ene) lennie, aki vita nelkul felul all mindenkin. En ebben a pillanatban Jakab Petert latnam meg a leg-utesallobbnak az indulo felhozatalbol - Dobrev Klarat nagyon szeretem, tisztelem, oriasi tudasa van es most eppen melto helyen is van, mint az EP egyik alelnoke, -de ot reggelire megeszi orban, a ferje miatt, a nagyapja miatt - hiaba 100 % hazugsag, es koholmany, amit o1g allit, sajnos, az mindenkeppen hatasos lesz...:( de Peter allja az uteseket. Magat a Jobbikot nagyon nem csipem, dehat ott sem egyformak a tagok - meg szerencse, hogy a tagsag ott ot valasztotta meg az elnoknek.
karma1
@Sámannus: 14.59-re: Ezzel csak egyeterteni tudok. A kapkodas es a propaganda tultolas lesz a vesztuk, mert nem veszik eszre, hogy a regi daralo: - migrans,Soros, Brusszal,Gyurcsany - mar kontraproduktivva valt - az emberek mar tokidegesek lesznek, ha ezt meghalljak, es a vegen eppen azrt fognak akarki masra szavazni, mert ezekkel a "mumusokkal" mar tele van a tokuk. Teljesen erthetoen!
Es mivel a fidesz sohasem volt problemamegoldo (inkabb problema-gyaros), valoban, egy sok fronton inditott vitasorozattal bele lehet zavarni a koreikbe
karma1
@Szeparepa2: 15.31: Ennel jobban nem lehetett volna megmagyarazni, miert is van nalunk diktatura es miert nem tud ver nelkul tenni ellenuk a nep!
Ha itt egy gyokeres valtozas jonne be - mert orban elzavarasahoz ugyanaz kellene, mint Romania es ceausescu eseteben - akkor az emberaldozatokat is kovetelne, es ha megnezzuk, pont ez a 3 vilagszervezet lesz az, aki a kisujjat sem fogja mozditani Magyarorszagert, a kisemmizett magyarokert, pontosan ugy, mint ahogy a mianmaryakert sem teszi - ezek csak arra tudnak vigyazni, hogy soha tobbet ne legyen vilaghaboru - es barmely balhes gocpontjara odamennek, akkor azt ugy hivjak pl., hogy az "ENSZ bekefenntarto eroi" vagyis gyakorlatilag barhova odamehetnek, szetnezhetnek, megallapithatjak, hogy szar van a palacsintaban es esetleg visznek magukkal szetosztando elelmiszert, mert orvosokat, gyogyszert.
karma1
@kereső: 12,38: Ezt mondtam mar en is, feljebb a kommentfolyamban: nem azon kell most sopankodni, hogy az orbani torvenykezes hogy fog tovabb folyni orban levaltasa utan, hanem azt kell mindenkeppen szem elott tartani, hogy az Alapkatyvasz lesz , LEGYEN az ELSO, amit ugy ahogy van, eltorolnek, felfuggesztenek az osszes beleirt megalazo torvennyel egyutt!
En is eppen Voros Imre alkotmanyjogasz definiciojara gondoltam, amivel szepen levezeti, hogy az alapkatyvasz miert ervenytelen, es hogy ez kell legyen az elso kijavitando dolga az uj kormanynak!
Nem hiszem, hogy a jelenleg 6 komoly ellenzeki part egyikeben is lenne olyan szemely, aki buszke lenne arra, hogy a nemzete Alkotmanyaban olyan TORVENYEK lennenk, mint pl. az apa ferfi, az anya no, vagy a lex racz zsofia, (hogy diploma nelkul taknyos 21 eveskent allamtitkar lehessen valaki novak katika alatt), vagy a lex CEU, esetleg a rabszolgatorveny. Aki erre buszke lenne, es siman elfogadna ezt Alkotmanykent, az vagy hulye, es nem ismeri az alapkatyvasz tartalmat, vagy direkt rosszindulatu,. es akkor nem is kell valtoztatni, mindenki ezek szerint a gyalazatos baromsagok szerint el.
csak úgy....
@karma1: 01:29 mentségemre szógáljon,hogy nekem se kedvenc pártom se kedvenc politikusom nem volt és nem is lesz és ezért megértem azokat,akik most hirtelen..
Eladott Ország
De azt sem mondhatjuk, Marky - Zay legyen a miniszterelnök (elő)választás nélkül.
csak úgy....
@csak úgy...: mert nem kis felelösség ,az egyik hülyéröl lebeszélni,közben egy másik hülyére rábeszélni valakit! a pártfüggetlen gondolkodóké a jövö!
FLETÓ
@Eladott Ország: Megkaptad már a vakcinát?!
verőce21
Orbánnak Dobrev Klára a lottóötös...!
csak úgy....
@verőce21: neked és lölönek+ az orbán? :)
mi vóna ha kieggyeznénk abban,hogy orbán- ferkóstul ,kisz múltastól mennyen végre a jó büdös pétschába? persze neked orbánra koslatónak ez nehéz vóna..
verőce21
@csak úgy...: Neked mi vóna az igazán nehéz, te Mafla?
Talán befogni a pofádat...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.