Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön tette közzé Facebook-oldalán a kínai és orosz vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket – írja a 24.hu.

Ezek az emberek érdekeltek az 55 milliárdos kínai vakcinabizniszben
Kép:Propeller

Az orosz vakcinákért 19,9 dollár, míg a Sinopharmért 30 euró + 5 százalék áfát fizet az állam. Utóbbiért a beszerzést lebonyolító Danubia Pharma Kft.-nek utalnak majd 57 milliárd forintot

A Danubia Pharma Kft. egy 2009-ben alapított, gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó cég, amelyet 2020. november 27-én került új tulajdonoshoz, a Syntonite Med Zrt.-hez. Erről a cégről csak annyit lehet a cégpapírok révén tudni, hogy vezérigazgatója ugyanaz a Tuza Máté, aki a Danubia Pharmát is vezeti.A Syntonite Med egy egészen friss alapítású cég: 2020. november 24-én hozták létre, a cégbíróság pedig három nappal később már be is jegyezte. Pont ugyanazon a napon, amikor a Zrt. megszerezte a Danubia Pharma 100 százalékos tulajdonrészét.

A Syntonite Med-et két magánszemély alapította, a budapesti Gergely Csaba Mátyás, valamint egy dunakeszi lakos, Kovács József. 2021. február 5-én, tehát pont egy héttel a kínai vakcinaszerződés aláírása után Kovács József kiszállt a cégből, tulajdonrészét pedig Tuza Máténak adta át.

Így jelenleg Gergely Csaba Mátyás és Tuza Máté fele-fele részben birtokolják a Danubia Pharma mögött álló Syntonite Med Zrt.-t.

Bár a kínai vakcinaszerződésben érintett cég vezetői és tulajdonosi háttere alapján nem rajzolódik ki semmiféle figyelemfelkeltő kötődés a Nemzeti Együttműködés Rendszerén belül, és politikusokhoz fűződő szálak sem látszódnak kirajzolódni, az alapításban és tulajdonosváltásokban résztvevő személyek kapcsolati hálója már sokkal árulkodóbb.

A Syntonite Med Zrt. cégbejegyzésével kapcsolatos eljárásokban Kovalenko Marianna, egyéni ügyvédet bízta meg az egyik alapító, Kovács József. Ám nem ő volt az egyedüli, aki az alapítással járó feladatokat intézte.

Az ő neve onnan ismerős, hogy ő volt az egyik alapítója az SRF Silk Road Zrt.-nek, amelynek vezérigazgatója Szeverényi Márk gyógyszerkereskedő lett, aki ezzel egy időben vált a Fourcardinal Tanácsadó Kft. résztulajdonosává. Ez azon cégek egyike volt, mellyel a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződést kötött a lélegeztetőgépek beszerzésére. A 444 cikke szerint az 1000 darabos beszerzésre szóló kontraktus értéke 17 milliárd forint volt, vagyis gépenként 17 millió forint.

Szeverényi Márk testvére Szeverényi Ivonn Ildikó, akit Áder János a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezett ki még 2020. júliusában. A valaszonline-t a tárca sajtóosztálya arról tájékoztatta korábban, hogy a nagykövet Budapestről végzett feladata „az innovatív termékeket és szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra jutásának segítése”.

Még érdekesebb a történet, ugyanis Szeverényi Ivonn Ildikó diplomata férje nem más, mint Szabó László volt külügyminiszter-helyettes és amerikai nagykövet, jelenleg a kormánypárti sajtótermékek kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatója. A lap arra is felhívta a figyelmet, miszerint talán csak véletlen egybeesésről van szó, de Szabó 2020 áprilisában, a lélegeztető-beszerzések kellős közepén hagyta hátra a washingtoni missziót, kilépve a külügy kötelékéből. Az indok: „elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából”. Sógora, Szeverényi Márk pedig pont ezzel egyidőben kötötte meg a 17 milliárdos lélegeztetőgép-szerződést a külüggyel.

Forrás:24.hu
Címlapkép:Propeller

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dobbenetes lopás a legnagyobb jarvany kozepen, mikozben naponta szazaval halnak meg honfitarsaink. orban ezzel olyan bunt kovetett el, amivel eletfogytot is kaphat.
A hab a tortan az lesz, amikor kiderul hogy a kinai vakcina hatastalan. Egyre tobb helyrol kapok visszajelzest, hogy a 2. oltas utan 20 nappal is megfertozodott valaki. Ez konkretan Szerbiaban tortent.
De az is gyanus, hogy a kinaiak alig oltatjak magukat a sajat vakcinajukkal, es a vezetioknek is a Pfiertol rendeltek 100 millio adagot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
"Portyázókat és fürkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol pár százezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja" c/o Orbán!!!
akkor hol is portyáztak és fürkésztek - egyébként orrvérzésig utazgató - Szájjártató legények???
kereső
Toporzékot kihagytátok, mert az ő közreműködése nélkül ez az üzlet nem jöhetett volna létre.
Giovanni Alba
De miért Karácsony Gergely és a sárga villamos az illusztráció? A cikk címe : Ezek az emberek érdekeltek az 55 milliárdos kínai vakcinabizniszben.
Azt még megértem, hogy KariGerit mindenbe bele kell rángatni, no de mit keres ott a sárga villamos?
Nekünk csak erre telik, amíg az angoloknak tengeralattjárójuk is volt?
(Beatles : Yellow Submarine, a félreértések elkerülése végett)
ómió
Karigeri meg a "vírusbizniszben"? Már Pesti út óta?
Eladott Ország
Úgy látom vezérem, másfelé kell mennünk portyázni. Itt semmi sem fog leesni számunkra.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/151778288_1732904540220802_1463688628469407627_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oijvKwmA4j0AX_zrb6S&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3a9514850c99a197a8d45f4d9eaebcc1&oe=60703139
„Leomlott az egri vár támfala” Dobó István az MTI-n keresztül közölte, azonnal kapcsolatba lépett a támfalakért felelős kormánybiztossal, aki elmondta, hogy sajnálatos módon a Nemzeti Szurokellátó Rt. tévedésből fűtőolajt szállított le az egri nők részére, elképzelhető, hogy ebből származott ez a malőr, de szerencsére a török ostromlóknak a Mészáros International Ladder Kft. adta el az ostromlétrákat, melyeknek a lágy műanyagból készített fokai erősen visszavetették az ostromló törökök feljutását. Bakondi György ismételten figyelmeztetett a migránskaravánok 2020. március óta tartó vonulására Magyarország felé, addig is Gulyás Gergely megbízta Bornemissza Gergelyt, hogy vegye át a vár védelmét és feltétlenül kérje ki a kor híres szakértője, Kósa Lajos véleményét, aki szerint a sereg alapos átszervezést igényel, feltöltendő erős, szép, okos, boldog, valamint jó szexuális életű jobboldali harcosokkal. Szijjártó Péter bocsánatkérő levelet írt azonnal a török szultánnak, mivel sajnálatos módon enyhén megromlott az eddigi virágzó török-magyar kapcsolat, a szultán erre reagálva Jumurdzsák Béla vezetésével küldöttséget menesztett Pestre.
Portyáztam és fürkésztem...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/150203610_4032357973464923_7372539634690986059_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=HI6dTQA2o44AX9O0gJM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=96303e6f96bc9fc6b69b6c4920be9eea&oe=60702E8B
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/150930667_3727327963988442_8294470446442917971_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=TQAny1XUBsAAX9yWv5m&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=09f8d9a8da2d91f5dec516ab6dd29eea&oe=6071F9F1
1984
@ómió: 1030
Megint hülyeséget írtál.
magyar1
Én naív meg már azt hittem a magyar állam a vevő.:)
RonaGyuri
@sgl: jó hogy említed a közvetítőket: TOCSIK!!! Pedig ő dolgozott is a sikerdíjért!!! =))
human
Nem szoktam dobálózni feleslegesen a hazaáruló jelzővel, de az aki a legnagyobb bajban, járvány alatt is meglopja a magyar adófizetőket az szerintem tényleg hazaáruló.
ómió
@1984: Na! A multat már "végképp eltörölted"? Akkor "jó efftárs" lehetsz!
ómió
@Eladott Ország: Írtam már, fajgörény, vagy agy nélkül nem vágtad(?): előbb kérdezd meg a bolsi tetübandád 100 millió áldozatát!
RonaGyuri
@sgl: nekem jogi egyezkedések - peren kívüli megállapodások - rémlenek, de mindegy: a lényeg hogy közreműködésért - a vádak szerint - túl sokat kapott. Ez szerintem most is így van és hasonlóan az állampolgársági buliban is.
verőce21
Na ugye...!, nem olyan egyszerű ám minden, mint a közpénzlopás...!
human
@verőce21: Ennek kidolgozására szánnak is időt Orbánék. Profin meg is szervezik. De a kicsivel fontosabb dolgot, mint a lakosság oltása arra már így nem jut idejük. Lásd a teljes káosz az oltottak és oltásra várók összeírásában, az egész szervezésben vagy a használhatatlan állami digitális oktatás, amire szintén milliárdokat költöttek papíron.
voltmárjobbis
Egészségügyileg jó vagy nem a kínai vakcina, de az biztos: orbánnak nagy kasza anyagilag.
Remélem élete végéig börtön!
csipetke
Erről szólt az egész kínai vakcinabizisz,hogy óriási pénzeket tudjon ismét lenyúlni a maffiakormány. A ruszkiknál meg tudták venni egyenesen a gyárból a vakcinát,a kínaihoz be kellett iktatni egy piti kis ismeretlen gyógyszercéget,akik biztosították,hogy kétszer annyiba kerüljön,mintha a gyárból hozták volna el.Egyébként meg szíjjártó mondjon le,ha nem tud felnőni a feladathoz,hogy egyenesen a gyárból vásároljon.Bár ez a dolog nem erről szólt,hanem hogy minél több lóvét el lehessen lopni vakcinavásárlás ürügyén. Amikor ekkora lopásról hallanak nálunk az emberek,már a fejüket se kapják fel,mert teljesen megszokott,hogy a fidesz elképesztő pénzeket lop.A románok is tökösebbek,mint mi,mert nekik sikerült kipitcházni a hasonlóan tolvaj kormányukat
kereső
Szóval az NNK vett egy magyar cégtől" kinai vakcinát". Amelynek eredete nem ismert. Nem a Sinopharm gyártótól, hanem menet közben leesett a teherautó platóról. Az eredete mindenképpen kétes!! És ezzel oltat a kormány és az NNK???
tudode
Ami azt illeti ma már nem mernének a zöldségesnél sorbaállni, mert a politikusok is hús, vér emberek!!!
.
Megjövendölve rövidgatyásan az ország, és a saját simlis életét:
.
---A Fidesz megalakulása (1988)
www.youtube.com/watch?v=Cn5ysbF_zow&t=17s
--------------------------------------------
.
Már csak a "bukás"-uk hiányzik, de nagyon!
Yoda69
Dobbenetes lopás a legnagyobb jarvany kozepen, mikozben naponta szazaval halnak meg honfitarsaink. orban ezzel olyan bunt kovetett el, amivel eletfogytot is kaphat.
A hab a tortan az lesz, amikor kiderul hogy a kinai vakcina hatastalan. Egyre tobb helyrol kapok visszajelzest, hogy a 2. oltas utan 20 nappal is megfertozodott valaki. Ez konkretan Szerbiaban tortent.
De az is gyanus, hogy a kinaiak alig oltatjak magukat a sajat vakcinajukkal, es a vezetioknek is a Pfiertol rendeltek 100 millio adagot.
kereső
Kerülve, hogy netán valaki félreértse, előre mondom: az alábbiakban nem a kínai vakcináról írok, hanem valami egészen másról!
Az embert az okádhatnék kerülgeti, amikor olvassa ennek a pocsék maffiahálózatnak a történetét a kínai vakcinával. Azt hallani, hogy amúgy Fidesz-közeli, magukat „üzletembereknek” becézgető, többszörösen bizonyított ócska gazemberek voltak benne nyakig a történetben, de ez engem most nem érdekel. Engem kizárólag két dolog érdekel:
1. Amikor ez az üzlet megköttetett, nem tudták, nem tudhatták még, hogy a kínai vakcina elfogadható-e, avagy sem. A kínai diktatórikus és gátlástalan módszereiről ismert pártállam kétes állítása, miszerint főleg katonáknak beadták, semmit sem bizonyít önmagában, kiváltképp arra vonatkozóan, hogy miként hat az idősebbekre vagy a krónikus betegségben szenvedőkre, ugyanis a beoltott katonák mind fiatalemberek. De nem tudhattak semmit sem a vakcináról, minthogy a kínaiak mind a mai napig nem nyújtották be az Európai Gyógyszerügynökséghez vizsgálatra és engedélyezésre a vakcinájukat. Vagyis a legszennyesebb és a legpitiánerebb maffiamódszerekkel 50 milliárdos üzletért cserébe hazardíroztak, kockára téve akár több millió magyar ember életét, egészségét, s tették mindezt akkor, amikor a reális alternatíváról lemondva a kormány nem hívta le a Modernát, jó okkal feltételezhetően azért, hogy helyet biztosítsanak a koszhadt bizniszelésre alkalmas kínai vakcinának. Utólag persze kiderülhet már bármi a kínai vakcináról, akár az is, hogy a létező világok és vakcinák legjobbika, az üzlet megkötésekor a gazemberek vabankra mentek, s ez teszi az egészet különösen koszossá, aljassá és gazemberivé.
folytatás...
kereső
2. A másik, ami érdekel: minden a járvánnyal, az ellátással, a védekezéssel vagy a vakcinákkal kapcsolatos döntés a miniszterelnök döntési jogkörébe és felelőssége alá tartozik, annál is inkább, mert a hatályban lévő rendkívüli állapot ezt biztosítja és megköveteli. A kérdésem az, hogy az 1. pontban elmondottak ellenére, vagyis a tényleges szakmai ismeretek teljes hiányában vajon mi vihette rá a miniszterelnököt, hogy engedélyezze ezt a példátlanul ótvaros és szennyes üzletet?"

Gábor György.
simmering73
@Yoda69: Két három hét minden esetben a végleges védettség kialakulásáig. Ezután is elkaphatod és fertőzhetsz, de nem leszel súlyos beteg. Ugyanez mondható el az influenza elleni védőoltásról is.
lusta
@csipetke: A ruszkik mindenképpen szeretnék az Unióban is eladni, gyártatni a saját oltóanyagukat, ami egyébként valóban korszerű. Ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy egy valami Soros-bérenc föld-trafik tolvaj áárt és qurmány holmi sötét üzleteket végezzen. Sok mindent el lehet róluk mondani, de azért a saját üzletüket végképp nem akarják galyra vágni már a start elején.
Yoda69
@simmering73: A kinaiak ezt a vakcinat a 3. vilag szamara fejlesztettek. Koztudott hogy Afrikaban rengeteg erdekeltsege van a kinaiaknak, szinte a fel kontinens mar az ovek igy vagy ugy. Ott nem kellenek engedelyek, es az se szamit ha nem eleg hatekony a vakcina. Szeritem a kinaiak lepodtek meg a legjobban, amikor egy Unios orszag hozajjuk fordult vakcinaert, amikor az Unios tagallamok mindegyike kap a Pfizertol es a Modernatol sokkal mdernebb es megbizhatobb vakcinat. Igaz orbanek kozel 2 millio Modarnarol lemondtak menet kozben, hogy a bizonytalan kinainak adjanak helyet.
Leht hogy jo a kinai, lehet hogy nem. Ez heteken, esetleg egy ket honapon belul tutira kiderul. A baj az, hogy mi vagyunk a kiserleti nyulak, es raadasul meg mi fizettunk erte, raadasul tobbszoroset mint a egbizhato vakcinaknak.
Szoval O1G kormanya ennyire hulyenek nezi a magyar embereket.
lusta
@Yoda69: Az oroszról legalább tudni lehet, hogy micsoda.
www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00234-8/fulltext
www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00191-4/fulltext
Még egy apróság. Ezt az oroszok már tavaly nagydobra verték.
www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30709-X/fulltext
A kis kínai oltóanyagról még a kiskunröcsögei Hírmondó sem írt, nem valami jelentősebb szaklap. bemondásra ment itt minden. Igen a csóró országokban a kínai nyomulásnak ez is egy eszköze. Majd kérni fogunk valamit.
TollerBela
Eléggé fedetlen ez az ügy, kizárólag kormányzati jóváhagyással történhetett ilymódon. Orbán a felelős, és csak utána a többi, meg a rendőr, az ügyész, sorban ...
namihami
Ezúton szeretnénk bocsánatot kérni az olasz Maffiától, a Cosa Nostratól és a többi, hasonló profilú bűnöző társulattól.
Be kell vallanunk, hogy fenti társaságok tevékenysége a magyar Fidesznek, mint hasonló célra alakult rablóbandának tevékenységéhez képest még a cipőfűzője megkötéséhez se járulhatnak hozzá. Azok a bűnözői csoportok a magyarországi Fidesznél ugyan előbb alakultak, de évszázados rutinjuk fényévekkel marad le a csupán 30 esztendeje alakult, de elődjeit fényes eredményeikkel messze lekőröző orbáni csapat mögött.
lusta
Na, majd meg lesz ennek ám a böjtje. Miközben ezerrel nyomatja a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a kis kínai oltóanyagot, valahogy nem teszik fel azt az alapkérdést, miért csak a lakkosság 4%-a van, júliusig a lakosságnak csak 40% lesz Kínában beoltva?
www.politico.eu/article/everything-you-need-to-know-china-coronavirus-vaccines/
Yoda69
@lusta: Azert csak 4%, mert csak 100 millio Pfizer vakcinat tudtak eddig venni. Azzal eloszor a kommunista vezetoket oltjak, igy jon ki a 4%. A kinaiak elutasitjak a sajat vakcinajukat, mert tudjak jol hogy gagyi. Inkabb varnak amig tobb Pfizer vagy Moderna erkezik hozzajuk. Ezert is tartjak hermetikusan lezarva az orszgot a kulfoldiek elott, nehogy behurcoljak a mutans virusokat.
Nem ironikus? Kina megfertozi az egesz vilagot a Coviddal, majd egy szigetkent elzarja magat a fertozes elol. A vilag gazdasaga osszeroppan, Kina pedig fellendul. Ordogi mesterterv. Mondja valaki hogy nem szandekos volt.
Ezekutan meg Kina elarasztja a vilagot az oltoanyagukkal. Ne legyunk mar olyan hulyek hogy ezt elfogadjuk, sot megvegyuk.
ómió
@Eladott Ország: Már te is másra hazudod magad, bolsiék fajkreténje!? Eltanultad Aki kretÉn efftársadtól?
ómió
@Clavigo: Te is a másikra hazudnád magadat, bolsiék fajgörénye!? A bolsi tetübandátokban már ez is ragály, nemcsak a vírus?
SÍva
Tehát így néz ki a dolog! Kína-magyar magáncég-magyar állam. Miért kell közbe iktatni egy magáncéget ha nem azért, hogy egy "kis" közpénzt játszanak át saját zsebükbe.
ómió
@Eladott Ország: Na! Már a patkányokat is beléptettétek az MSZ(M)P-be!? Meg még a "mutánspártjaiba" is? Akkor azért nyüzsög annyi az efftársi tetübandában!
Nyírfa
Mindent elmondtatok, nincs mit hozzá tenni. Várom a fejleményeket: a lemondásokat, a bukást. Így legyen!
kereső
@Nyírfa: Ne vállald be, hogy addig állsz fél lábon!, amig ezek lemondanak.
lusta
@Yoda69: A tajvaniak 1,6%-a oltatná be magát a szárazföldi kínai oltóanyaggal. Pedig nekik aztán nincsennek nyelvi, kulturális meg mit tudom én milyen gondjaik.
Nyírfa
@kereső: Még 55 milliárdért sem! :) De várom azt, ami vagy így, vagy úgy, de elkerülhetetlen.
Pontosabban: hagyom, hogy megtörténjen.
kokopelli
@csak úgy...: ment a nagy duma a két német politikus "maszk-sumákjakor"! Kiváncsi vagyok,hogy egy a vak-
cína-balhét (ami veszélyesebb) egy "topis" kormány el tud-e sikálni!! (;-()
kokopelli
@kereső: ...a németeknél csak proviziót kaptak a politikusok egy bizonyos maszk hirdetéséért,és mégis elmeszel-
ték őket G.Nusslein és G.Löbel (CDU és CSU küldöttek) (;-))
karma1
@Yoda69: Nalunk nem szaroztak a kormanyban: el lett dontve, hogy a Pfizernek a legjobbak a mutatoi - jelen pillanatban, amig uj vakcina nem keszul - vagyunk 5 millioan, berendeltunk a Pfizerbol 10 millio adagot a dupla oltashoz, be lettunk 4 fontossagi csoportba sorolva, es MINDENKI INGYEN be lesz oltva, 2-szer, ahogy elo van irva. Az egyetlen tenyezo csak az ido, hogy mikor - eloszor az 2 legveszelyeztetettebb kerul oltasra (a muszajbol sok emberrel erintkezo alkalmazottak, orvosok, rendorok, katonak, repteri alkalmazottak idosotthonok dolgozoi, masodik korben a veszelyeztetett korban levo idosek - kulonosen az idosotthonokban elok es 65 ev felettiek, vagy ennel fiatalabbak, de sulyos betegseggel elok, harmadik csoportban a 65 evnel idosebb, egeszsegesebb korosztaly kapja (ebbe tartozom en is) , a negyedikbe meg a 18-45 ev kozottiek , ha akarjak az oltast. NEM KOTELEZO SENKINEK SEM, de aki az orszagba lep, es meg akarja kapni az oltast, csak jelentkeznie kell - nem kell sem allampolgarnak lennie, sem allando letelepedessel rendelkeznie, - szoval csak demokratikiusan, jol megszervezve mukodik a dolog.
Viszont nalunk 1 dolcsit sem lopnak el a kozos vagyonbol, es nincsenek nem atlathato beszerzesek.
kissé felnőttem
szegény csóró orbán haveroknak jutott támogatás ...??? ja na bakker 1 dolcsit itt sem lopnak el mert 50 millóért is annyit adnak mint egyért 8 hónap 15 hónap tán??? én még nem kaptam se dollárt se 15 hónapot majd eztán ni
istván irén
@kereső: Bár meg cáfolható lennél, de mindenben igazad van sajnos
mzper x
Ezek a hazaszeretet példaképei?
A legnagyobb magyarok?
A kereszténység példaképei?
Ki az aki még beveszi ezt a népbutító szövegeket?

A Fidesznek és Orbánnak csak üzlet Magyarország.

Ezt a mondatot jegyezd meg jól, mert pár év múlva te is rá fogsz jönni erre, amikor a leleplezés nyomán rád szakad az ég!
Béla333
"Ezek az emberek érdekeltek az 55 milliárdos kínai vakcinabizniszben"

Újra előkerült a Kaya Ibrahim? Vagy Josip Tot? Nem csodálkoznék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.