Semmilyen magyarázat nincs arra, miért kellett a kormánynak közvetítőn keresztül kínai vakcinát vásárolnia. A magyar kormány ugyanis már közvetlenül is üzletelt a járvány első hullámában a Sinopharm-mal.-------Danubia Pharma Kft. hátterét tekintve érdekes cég, jelenleg nem látni, hogy az általa realizált haszonnak ki a végső kedvezményezettje - írta az üggyel kapcsolatos pénteki cikkében a Telex. Az Opten szerint a társaság tulajdonosa a Syntonite Med Zrt., melynek részvényesei nem látszanak a céginformációs rendszerben, és miután csak tavaly novemberben alapították, még beszámolója sem érhető el. (A cégbíróság pedig zárva van a járványügyi korlátozások miatt.) A Danubia és a Syntonite ügyvezetője ugyanaz a személy, Tuza Máté. Érdekesség, hogy a Danubia Pharma tavaly novemberben cserélt tulajdonost, vagyis a vakcina üzletet már az új tulajdonos intézte.-----a jelenlegi állás szerint hazánk vegye a világon a legdrágábban a kínai vakcinákat, ahogy arra Hadházy Ákos képviselő felhívta...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@durbincs: Itt a bányában nem értjük miért kell közvetítő cég, aki nyilván haszonnal dolgozik a vakcina megvételére.Nem vehet közvetlenül az állam és nem tesz rá hasznot?
Nessy
Tegnap a híradóban egy rendeletre hivatkozta, miszerint csak gyógyszer nagykereskedő cég hozathat be gyógyszert. Két kérdésem lenne:
1. Tavaly ez a rendelet nem volt érvénybe?
2. Ha kínaira vonatkozik, oroszra meg nem, mi indokolja?
És egy vélemény: kéretik csak a híveiket szédíteni!
magyar1
@Nessy: A világjárvány nem szokványos, ebben az esetbe lehetne kivétel.
kereső
@Nessy: Akkor hogy is van ez? A szputnyikot ki hozta? Ki kötött szerződést közvetlenül a gyártóval???
Ha jól rémlik, akkor a vevő az NNK volt, az eladó meg a Galemaya.
Nessy
@magyar1: Tavaly nem kellett ez a közvetítő cég, az idén már igen. Egyiknél igen, másiknál nem. Az ember sejti, mi a funkciója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.