Nem veszít lendületéből a gyilkos járvány. A napi jelentés szerint 162-en haltak meg, a legfiatalabb áldozat mindössze 26 éves.

Vasárnapra megközelítette a 17 ezret a halottak száma, ezer fölé ugrott a lélegeztetőgépre kötöttek száma

Fotó: pixabay.com

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 319 266 fő a beoltottak száma, ebből 392 703 fő már a második oltását is megkapta – írják a hivatalos kormányzati honlapon.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!

- olvasható a honlapon.

8863 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett. 8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen.

A háziorvosok ehhez AstraZenecát kaptak ezen a héten, a kórházi oltópontokon pedig Szputnyikkal és Pfizerrel oltanak.

Kérjük, hogy a hosszú hétvégén is tartsák szem előtt, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek! – írják a honlapon

A napijelentés halálozási listájának legfiatalabb áldozata egy 26 éves férfi, akit 26 magas vérnyomás, elhízás miatt, valamint egy 32 éves férfi, akit légmell miatt is kezeltek. Meghalt két 41 éves férfi is, egyiküket elhízás, magas káliumszint, veseelégtelenség miatt gyógyították, a másik alapbetegsége magas vérnyomás, kóros elhízás volt. A elhunytak között feltűnően sokan vannak az ötvenes korosztályból.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Pillanatokon belül két helyet ugrottunk előre és éppen csak lemaradtunk egyenlőre a dobogó harmadik fokáról a napi legtöbb fertőzöttek európai tabelláján (by fidesz).
Lepényleső
...s a betegek elvesztését is javarészt magára vállalta,csak a hatalmát senki szakember se csorbítsa?
(Nem ilyen egy klasszikus diktatúra,- ahol bár halnak halomra,de marad a keresztfater,és a fegyverek hatalma?)
dr. prédikátor
TE TETTED EZT O'1NG TE MOCSKOS NEMZETVESZTŐ HAZAÁRULÓ TÖMEGGYILKOS!!!
csipetke
A kiskunhalasi kórházban az orvosok kifejlesztettek egy kütyüt,amivel átszűrik a gépen lévő betegek vérét,és kiszűrik belőle azt az anyagot,ami a "citokin vihart" okozza a szervezetükben,és így a gépen lévő betegek több mint a felét meg tudják menteni. Ezt az RTL híradóban is mutatták. Az egyik szomszédunk gépre került,mutattam a feleségének ezt a riportot,ő megkérdezte a férjét kezelő orvost,hogy erre a módszerre van-e ebben a kórházban lehetőség. Azt mondta a doki,hogy hallott erről,de ők nem kapnak ilyen gépet. Kérdem szeretettel,mijabüdösnyavalya kell ahhoz,hogy minden kovidos-kórházat ellássanak ilyen kütyükkel,hogy az emberek nagyrészét meg lehessen menteni?Tényleg kell mégegy rohadalmas stadion?Meg alagút a stadionig a fényestekintetű vezírnek?Nem ilyen kütyüket kéne gyártani ezerrel?Sajnos a gépen lévő betegek csakem 100%-a meghal,mint ahogy meghalt ez a kedves szomszédunk is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.