A Magyar Orvosi Kamara közleménye szerint a magyar egészségügy az elmúlt 50 év legkritikusabb, legnagyobb leterheltséggel járó napjait éli. Hangsúlyozzák, a járványhelyzetet pedig hosszú távon csak a megfelelő átoltottság elérésével lehetséges, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy a felajánlott vakcinával oltassa be magát – írja az MTI.

A közlemény szerint

a járványhelyzet kritikus, az egészségügyi ellátórendszer kapacitása bármikor elérheti a határait, a nyugodt, biztonságos életünkhöz pedig csak úgy térhetünk vissza, ha mindenki beoltatja magát.

Azt is hozzátették, hogy közös küzdelmünk sikere most elsődlegesen mindannyiunk magatartásától, szabálykövetésétől függ, ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége mindenkit arra kér, hogy fokozottan és fegyelmezetten tartsa be a személyi védekezés szabályait:

maszkviselés,

távolságtartás,

kézhigiéné,

a mobilitás és a találkozások minimalizálása.

Aki teheti, maradjon otthon – tették hozzá.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Vajda János

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbanek az elmult 10 evben total szetvertek az egeszsegugyet IS. Csak az elmult heten 5000 egeszsegugyi dolgozot eresztettek szelnek. Ez tobb mint dilettantizmus. Ez mar nemzetvesztes.
Sajnos boritekolhato volt hogy elobb utobb de beut egy tragedia.
Ez orban es a fideSS bune, mert meg a legnagyobb jarvany idejen is csak azzal foglalkoztak hogyan lophassanak minel tobbett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ezeket tesszük mindannyian, oltás, otthon maradás, a többit meg rábízzuk a teremtőre.
Nessy
@division: Lehet, hogy jobban járnánk, ha az oltás szervezését is a Teremtőre bíznánk?
division
@Nessy: Az oltás szervezése két okból nem szokott összejönni: Rossz a szervezés, az emberek meg fegyelmezetlenek. Hiába kap pl. mindenki időpontot, ha a jóval későbbi időpontot kapók már ott tolonganak az elején. Ilyenkor ugye összegyűlik a tömeg, és mit lehet tenni? Katonaság, hadsereg? Akkor meg az lenne a baj. Szóval nem minden a szervezés hibája azért, az emberek képtelenek sajnos a gondolkodásra sok esetben.
Nessy
@division: Ha távolabbról jön valaki, sok esetben a közlekedés határozza meg, hogy mikorra ér oda. Vagy esetleg adott időpontban van lehetősége valamelyik családtagnak, hogy elfuvarozza. Meg talán a látott tömeg miatt a következő csoport már semmiben nem hisz. A körzeti orvosnál tudtuk, hogy plusz, minusz 5 perc, és úgy is érkeztünk.
division
@Nessy: Világos, de ilyen esetekben kötelező egymás lábát taposni? Én nem hiszem. Kint is lehet maradni annak aki busszal jön, akit meg hoznak kocsival ott is tud várni. Az emberek fegyelmezetlensége a legtöbb baj okozója, pl. egy Tescóban is meg lehetne oldani egyszerre hány ember lehessen bent, vagy egy Pennyben. Minden rajtunk múlik csak.
verőce21
Az AstraZeneca vakcinára pedig úgy kell lasszóval fogni oltáshoz a pácienseket... -:(
karma1
@division: Sajnos, nem mindenki teheti meg, hogy ottho marad: kozuzemi ellatoszolgalatok, orvosok, apolok, tanarok, elelmiszerkereskedelemben dolgozok, patikusok, elelmiszer-gyartok, szallitmanyozok, es meg sorolhatnam.
Ok nem tudnak otthomaradni - a tanarok pl. konyorognek az oltasert - a kormanyzat egyaltalan nem latja fontosnak az o atoltasukat, de megkoveteli toluk az iskolaban a one-on-one tanitast. (Ugyanigy az ovodai es bolcsodeben dolgozok biztonsaga is masodlagos nekik. Gondolom, Benneteket mar nem erint, de a nejed nagyon is benne lehet ebben a korben.)
Yoda69
orbanek az elmult 10 evben total szetvertek az egeszsegugyet IS. Csak az elmult heten 5000 egeszsegugyi dolgozot eresztettek szelnek. Ez tobb mint dilettantizmus. Ez mar nemzetvesztes.
Sajnos boritekolhato volt hogy elobb utobb de beut egy tragedia.
Ez orban es a fideSS bune, mert meg a legnagyobb jarvany idejen is csak azzal foglalkoztak hogyan lophassanak minel tobbett.
justhpeter
@division: Az emberek csak háromszor hibáztak. Három választáson, amikor bedőltek a "senkit nem hagyunk az út szélén", a "mindenkit meggyógyítunk" dumáknak. Orbán és a NER 3X kapott lehetőséget , kétszer nem tudott élni vele, harmadszor már nem is akart. Fej- és jószágvesztés kell legyen a sorsuk !
Pálinkás Pál
megy a félelemkeltés ezerre...aki akar utánanéz Göring..Nürnbergben tett egyik vallomásának...abban kifejti mi kell a tömegek láncon tartásához...a félelem elültetése a fejekben...tovább a göringi úton fidesznyikek...
csipetke
Ugyanmár! Még az oltásokat se képesek megszervezni.Kiértesítettek többszáz embert,oltóanyag meg nuku. Milyen felkínált vakcináról beszélnek?Nem stand up comedy társulatot kellett volna összekukázni orbánnak,hanem egy IGAZI szakemberekből álló cselekvésre képes csapatot. Szétcseszték az ÁNTSZ-t ahol igazi szakemberek voltak,nem nyunyó nénik két rendőrrel
balos
Viszont a kép rendőr elvégezte a a nyolc osztályt!A nyunyóka is 10 év alatt!
division
@Pálinkás Pál: Van a mesterségesen gerjesztett félelem és van a valós. Jelenleg ez utóbbi van, de attól még nem kellene az embereknek ilyen módon viselkedni. Amikor leárazás van valahol, akkor is képesek széttaposni egymást 100 forint miatt.
Pálinkás Pál
@division: vitatkozhatunk rajta megint ha akarod...nagyjából annyi a halott év eleje óta, mint bármikor.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
megnézheted,semmivel nem több mint tavaly ilyenkor, amikor nem volt "járvány "..és kevesebb mint 2019 ezen időszakában...!...hol vannak a járvány áldozatok?
Pálinkás Pál
hol vannak a halottak?
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
mert jól látszik hogy jan 1.-től máig...nagyjából ugyanannyi a halott mint tavaly ilyenkor../még nem volt "járvány" /..és kevesebb mint 2019 ugyanezen időszakában...nos akkor valamelyik " szakértő virológus " magyarázza már el nekem...hol dúl a járvány...és miért halnak meg kevesebben ,mint 2 éve ?,, várom a kimerítő válaszokat!
simmering73
"Aggasztó, magyar szempontból vészjósló hírek láttak napvilágot arról, hogy az Egyesült Arab Emírségekben már egy harmadik oltást is beadnak a Sinopharm kínai vakcinájából, mert két oltás sem termel elegendő antitestet. Ami azt jelenti, hogy az Orbán-Szijjártó páros által tízszeres áron megvásárolt kínai vakcina nem nyújt védelmet. Ha ez a magyar emberek esetében is így van, akkor az azt jelenti, hogy Orbán egy korrupciós üzlet keretében használhatatlan és semmit nem érő kínai vakcinákat vásárolt, amivel a magyar embereket megtéveszti és az életüket veszélyezteti."
nepszava.us/kiderulhet-hogy-a-kinai-vakcina-nem-eleg-hatekony-nem-ad-eleg-vedelmet/
csipetke
@simmering73: 18:55 Egyrészt nem elég hatásos,másrészt Rusvai Miklós virológus azt nyilatkozta,hogy oltassa be magát mindenki,akár a kínai vakcinával,mert minden jobb,mint a vírus.De az autoimmun-betegségekben szenvedőknek,valamint a higany,és formalinérzékenyeknek nem ajánlja.Bakker! Ezekszerint tartalmaz higanyt,és formalint is,amik egyenként is rákkeltőek. Én kihagyom,és megvárom a nyugati cuccot.
Pálinkás Pál
@division: zárszóként...te idetettél egy hülye újságcikket...amit firkászok ötlöttek ki..."A Mirror bocsánatot kért, a főszerkesztő távozott - a bulvár lap egyértelműen hamis fotókat közölt irakikat kínzó állítólagos brit katonákról. " olvasod...BULVÁRLAP,...HAMIS...,ennyi erővel a Borsból vagy a Blikkből is idézhetnél!...ezzel szemben én a hivatalos KSH adatokat tettem ide...szerinted melyik igaz? csúnyán át vagytok verve a számok szerint...!
solidedge
Úgy látom hogy a Kínaiak viszont bolondok lettek volna a sajátjukat beadatni, akár csak Izrael.
istván irén
Oltakoznának az emberek de inkább a raktárban tartják a vakcinát nem adják oda az ellenzéki kerületeknek városoknak ennek fényében elég hülyén hangzik ez a felhívás. lehet nem most kellet volna felébredni
division
@Pálinkás Pál: Sajnos mindegy ki írta, ennek vagyunk a küszöbén erőteljesen, és csoda hogy csak még most.
kokopelli
@Pálinkás Pál: Hányszor jósoltak a már a szennylapok világvégét,özönvizet,"Földünket" megsemmisítő égitestek
érkezését? Csak egy példa a többnyelvezetű "Bild Zeitung! Én hálát adok Istennek,hogy (n-1)-szer átéltem már a
megjövendölt "Apokalyptus"-t! (;-))
pécsi
@Yoda69: GYÖKÉR! a BAROM GYURCSÓTÁNY annak idején kórházakat zárt be, elvette a 13. havi nyugdíjat, elüldözött rengeteg eü. dolgozót! Cinikusan mondta, akinek nem tetszik " el lehet menni".El is ment több százezer ember külföldre.Bevezette a vizitdíjat, napidíjat, A NÉP A SZAVAZÁSSAL ELKÜLDTE A PICSÁBA EZT A LATROT! VÉGRE HATALMAS BÉREMELÉST KAPTAK AZ ORVOSOK ORBÁNTÓL! Mindenkit, még a mocsok hazaárulókat is ellátjuk.Mit kell még tenni szerencsétlen, hogy jól érezd magad Magyarországon? Persze idegen szívűnek nem jó itt lenni.Huzz el a francba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.