Három napon át ülésezik az országgyűlés, a témák között szerepel a 25 év alattiak szja-kedvezménye, de rendkívüli ülést is szerveznek az ellenzéki pártok a járványkezelésről.

Az Országgyűlés három napot ülésezik a következő két hétben. A képviselők kedden a kormány tagjait interpellálhatják, szerdán pedig a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességéről szóló kormányzati javaslatot tárgyalhatják.

A kormánytagokat kérdezhetik kedden a Parlamentben a képviselők

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ülés kedden 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Szabó János, korábbi FKGP-s képviselőről, valamint a magyar zászló és címer napjáról.

A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk hangozhatnak el másfél órában, majd azonnali kérdésekre és válaszokra kerülhet sor továbbá hatvan percben.

Az első ülésnap végén arról a kormánypártok által is támogatott LMP-s határozati javaslatról tarthatnak általános vitát, amely Slachta Margitról, az első magyar női országgyűlési képviselőről nevezné el az idén létrejött Nemzeti Szociálpolitikai Intézetet.

Szerdán reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, majd terítékre kerül a családokért felelős tárca nélküli miniszter azon törvényjavaslata, amely 2022-től lehetővé tenné a 25 év alatti fiatalok személyijövedelemadó-mentességét.

Novák Katalin a lépésről azt mondta, ez egy lehetőség a fiataloknak, hiszen így nagyobb lesz az anyagi mozgásterük. Átlagosan körülbelül 22 százalékkal nő majd a jövedelmük a jelenlegihez képest – tette hozzá.

A parlament szintén szerdán tarthat egy különálló rendkívüli ülést, amelyen a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány kormányzati kezelését kívánja megtárgyalni.

Az Országgyűlés ülése március 22-én, hétfőn ér véget. A képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak, majd ellenzéki kezdeményezésre a 2021-2027. közötti európai uniós források felhasználásáról tarthatnak politikai vitát.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Teljesen felesleges az épületet kinyitni.
justhpeter
Teljesen felesleges az épületet kinyitni.
kereső
Minek? A válaszokat ismerjük- Gyurcsány, baloldali oltásellenesség, moslékkoalició...Ezért kár oda bemenni is! Térjetek már észre. és hagyjátok ott azt a cirkuszt, amit parlamentnek akarnak eladni.
Nessy
@Horizont: Most kellemes húsvéti ünnepeket fognak kívánni hazánk nagyjai! Ezért kár reggel időben felkelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.