A magyar minisztelnök levélben köszöntötte az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc ünnepnapján a magyarságot.

A mostani, rendhagyó körülmények ellenére is "lélekben együtt emlékezve", levélben köszöntötte a világ magyarságát Orbán Viktor "a magyar szabadság születésének napján" – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő reggel az MTI-t.

Orbán: a '48-as honvédek mai örökösei a fertőzés veszélye ellenére is munkába járó és hivatásukban helyt álló emberek tíz- és százezrei

Orbán Viktor miniszterelnök március 14-én az operatív törzs ülésén. Jobbján Pintér Sándor belügyminiszter, balján Kásler Miklós emberi erőforrásminiszter látható maszkban.

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

"Tisztelt Honfitársaim! Minden évben ezen a napon piros-fehér-zöld kokárdák nyílnak szerte mindenhol, ahol magyarok élnek. Hirdetik, hogy büszkén és emelt fővel emlékezünk hőseinkre, akik 1848 tavaszán meggyújtották a magyar szabadság lángját, amely azóta is beragyogja Európát, hiszen nemzedékről nemzedékre magyarok milliói táplálják a Kárpátokon innen és túl" – kezdte írását Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: "Mi, magyarok a ránk törő ellenséges hatalmak szorításában, csatamezőkön harcolva és hőseink vesztőhelyein emlékezve sajátítottuk el azt, amit a szabadságról tudunk. Megtanultuk, hogy a szabadság nem egy ideológia, hanem vérrel szerzett jogunk, hogy használjuk nyelvünket, ápoljuk kivételes örökségünket, és a saját észjárásunk szerint rendezzük be életünket."

A miniszterelnök szerint a 173 évvel ezelőtt történt események "ma azt üzenik nekünk, hogy közös sorsunk jobbra fordítása mindig azok kezében van, akik tudnak, akarnak és mernek is tenni a magyar nemzet felemeléséért. Ezzel a hittel és bátorsággal kell helytállnunk most is, amikor egy láthatatlan ellenség támadásának megújuló hullámaival harcolunk" – írta.

Orbán Viktor kiemelte: a '48-as honvédek mai örökösei orvosok, ápolók, tudósok, rendvédelmi dolgozók, a fertőzés veszélye ellenére is mindennap munkába járó és hivatásukban helyt álló emberek tíz- és százezrei. Harcosok, akik fáradhatatlanul küzdik végig ezt a hosszú hadjáratot, hogy visszakaphassuk az életünket, és a vírus elvonulta után a velünk élő többi néppel együtt építsük tovább minden magyar közös otthonát, a Kárpát-medencét.

"Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Önöket a magyar szabadság születésének napján, remélve, hogy a mostani, rendhagyó körülmények ellenére is lélekben együtt emlékezhetünk. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" – zárta ünnepi levelét a miniszterelnök.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Vedd le azt a kokárdát! Méltatlan vagy a viselésére! Petőfi téged űzne most ki a Karmelitából , ha élne. Neked irná az "Akasszátok fel a királyokat"!
Mi ma nem trikolór kokárdát, hanem feketét hordunk a lelkünkben, a hazánkért, a több tizezer halottért-akiknek haláláért te vagy a felelős.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
...ha volnának,- már régen hűlt helye lenne a kifosztó klánnak?
kereső
Vedd le azt a kokárdát! Méltatlan vagy a viselésére! Petőfi téged űzne most ki a Karmelitából , ha élne. Neked irná az "Akasszátok fel a királyokat"!
Mi ma nem trikolór kokárdát, hanem feketét hordunk a lelkünkben, a hazánkért, a több tizezer halottért-akiknek haláláért te vagy a felelős.
Eladott Ország
Karácsony Gergely: "ma talán távolabb van március 15. üzenete, mint a rendszerváltáskor...“harminc éve úgy akartuk, hogy ez ne így legyen, mégis ennek a békés és vidám polgári és hazafias ünnepnek az üzenete, úgy tűnik, egyre távolabb van tőlünk, talán távolabb mint 1989-90-ben. Budapest megint rebellis város, lázadó polgárok városa, ..."
A nemsokára kifutó modell, illetve kirúgott fazon...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54730864_577144846098760_3171458809767919616_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NPPx1Ry-w1cAX8QesMI&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8f5821e74657c521eb4032cd8e1956dc&oe=607546E1
dr. prédikátor
ZAVARJUK MÁR EL EZT A MOCSKOS FÉRGET A CSŐCSELÉKÉVEL EGYÜTT A PICSÁBA!!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na ez már több mint baljós árnyék

A helyzet eddig sem adott okoz túl sok optimizmusra, de most már az a kevés is felelőtlenség

A mai magyar rögvalóságban – bár rengeteg életveszélyes marhasággal szórakoztatta magát az elmúlt napokban is – is elrettentő Orbán legújabb kinyilatkozása. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő reggel tájékoztatta az MTI-t, hogy „levélben köszöntötte a világ magyarságát Orbán Viktor a magyar szabadság születésének napján!
Hogy Őfeneségének nagyon komoly hiátusai vannak mind földrajz, mind pedig a történelem területein (bár nem zárhatjuk ki, hogy Kancsi-mancsi újabb 1848-as személyes interjúi mentén zagyvál), de talán ez még tőle is sok(k): „1848 tavaszán meggyújtották a magyar szabadság lángját, amely azóta is beragyogja Európát”. Igaz a franciák már egy hónappal korábban megették, de ők csak csigazabálók, no meg a bécsiek is néhány nappal, ők meg labancok. De tudott Őfenesége mást is mondani:
„Mi, magyarok a ránk törő ellenséges hatalmak szorításában, csatamezőkön harcolva és hőseink vesztőhelyein emlékezve sajátítottuk el azt, amit a szabadságról tudunk. Megtanultuk, hogy a szabadság nem egy ideológia, hanem vérrel szerzett jogunk, hogy használjuk nyelvünket, ápoljuk kivételes örökségünket, és a saját észjárásunk szerint rendezzük be életünket.”
amihez még hozzáfűzte:
„ma azt üzenik nekünk, hogy közös sorsunk jobbra fordítása mindig azok kezében van, akik tudnak, akarnak és mernek is tenni a magyar nemzet felemeléséért.”! =))
Ami a tudnak, akarnak és mernek dolgot illeti nos úgy tűnik az ország pénzének ellopása és elherdálása vonatkozásában valóban töretlen! =))
kereső
Heltai Jenő: SZABADSÁG

Tudd meg : szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója.

Tudd meg : szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.

Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is aki pőre.
Tudd meg : szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,

Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembe néz a Nappal,

Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle...
Szabad akar maradni mindörökre.

Szabadság ! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd !
Tudd meg : szabad csak az,
Aki oly áhítattal mondja ki,
Mint Istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.

Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.

Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak, és élni mernek érte.
De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,

S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb akarsz lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,

Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a...
kereső
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.

Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy."
TollerBela
A műparaszt az műparaszt ! Ennek az élete egy merő harc, a hasonlatait a budiból kölcsönzi (leesik aminek le kell esnie), mindig többes egyesben beszél a magyarokról, mert kisebbségi érzése van (neki magának). A 48-as honvédoknak meg a mostani járványnak annyi köze van egymáshoz, mint orbánnak a jóízléshez, kulturához és erkölcsökhöz (együttvéve) ! Jut eszembe, a tisztek miért lettek kizárva ? És ha a nép egyöntetűen támogatta a folrradalmat (ami így nem igaz), akkor a nép is örökös ? Egészben ? Mi magyarok ...mi a fene az ?
tudode
Mi történhetett az éj leple alatt?
.
Netán átadta a nemze tpecása a sarZSIJÁT!
.
Abból a bársonyfotelból nincss/nem lehene jogosúltsága a VILÁGY MAGYARSÁGÁT köszöntenie, mivel a hataloméhségével érte el azt, hogy még mindig koptathatja a bársonyfotelt, amúgy közjogilag érvénytelenűl, lelketlen párttitkárként!
.
Na ennek a nemzeti ünnepnek is annyi!
tudode
Ja még annyit!
.
Emlékezzünk!
.
Mivé lett az 1989 március 15-i szónokló miatt az ország:
.
---- Orbán Viktor március 15-i beszéde (1989) - Ma is így gondolkozik?
www.youtube.com/watch?v=HHxK2i6Ci7M
----------------------------------
.
Széttrollkodta a III. Magyar Köztársaságot, alfelet csinálva az etetőjéből!
balos
Amikor a TALPRA MAGYART ÍTÁK,nem ilyen gecikre gondoltak,mint a karmelitászi álnok és "diffuzorjai"!
human
A "Mi magyarok" alatt ilyenkor kit ért Orbán? Petőfi Sándor például bele tartozik? Már csak azért kérdem, mert egy március 15-i ünnepségen kicenzúrázták a sajtószabadságról szóló részt a művéből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.