Fekete Péter kulturális államtitkár nyilatkozott a Növekedés.hu-nak, ahol elmondta, hogy szerinte a cirkuszművészek a legnagyobb állatvédők – írja a 444.hu.

Kulturális államtitkár: A cirkuszművészek a legnagyobb állatvédőkFoto: YouTube / Hír TV

A 444.hu számolt be Fekete Péter novekedes.hu-nak adott interjújáról, ahol a kormány állatvédelmi konzultációjának cirkuszi állatszereplésről szóló kérdéséről is érdeklődtek. 

Az államtitkár elismerte, hogy

kérdést és a válaszokat kétségtelenül másként is meg lehetett volna fogalmazni.

Ugyanis arra a kérdésre, hogy "Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?", az alábbi két válasz közül lehetett választani:

Igen, hiszen ez egy nyílt színen történő állatkínzás, ugyanis még a porondon is ütik az állatokat. Az állatok bemutatására viszont megfelelők az állatkertek, hiszen megfelelő körülmények között tartják ott az állatokat.

vagy

Nem, hiszen ezek az állatok alkalmazkodtak a környezethez, és ezt a létet tartják megszokottnak.

Fekete ehhez kapcsolódóan mondta, hogy

Nem ördögtől való erről megkérdezni az embereket, mert ez azt az üzenetet is hordozza, hogy az ostorcsattogtatás kora lejárt.

A kultúrális államtitkár azonban továbbment és elmondta, hogy szerinte

Az állatvédők szerepe fontos, a felelős állattartás, mint fogalom nekik köszönhetően terjedt el, de közöttük is vannak, akik többet ártanak az ügynek, mint amennyit használnak. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy a sokszor generációk óta az állatokkal foglalkozó cirkuszművészek a legnagyobb állatvédők, akik sokkal többet tesznek az állatokért, mint a netes kommentelők.

Forrás: 444.hu, novekedes.hu

Címlapkép: YouTube / Hír TV

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Orbán is az emberekért teszi, hogy idomítani próbálja őket! =))
balos
Ilyen fostalicskákat tesznek élére a hivataloknak,mert ezek ott tudják legjobban kiélni a ferde hajlamaikat!Rajtunk és az ország élővilágán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.