A magyarok és a lengyelek szabadságvágyukban Közép-Európa elválaszthatatlan történelmi ikertestvérei – mondta az Országgyűlés elnöke a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és lengyel civilek online március 15-i megemlékezésén hétfőn.

Kövér: a magyar  polgárok tudják, hogy melyik oldalon a helyük
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövér László kiemelte:

a szabadságszerető magyar és lengyel polgárok ma is érzik és tudják, hogy melyik oldalon a helyük. A nemzetellenesség, a családellenesség és a keresztényellenesség gyalázatával szemben "mi ma is azonos oldalon állunk"

- fogalmazott.

A házelnök hozzátette: "szabadságharcos elődeink áldozata és gyermekeink, unokáink szabadságba vetett hite arra kötelez", hogy "megvédjük nemzeteinket, családjainkat és keresztény hitünket, valamint a kereszténységben gyökerező európai és nemzeti kultúránkat" azokkal a törekvésekkel szemben, amelyek "egy nihilista ideológia agresszív" terjesztésével próbálják "szétbomlasztani társadalmainkat és ezek természetes alkotóelemeit, a családokat".

"Rabok legyünk vagy szabadok?" – idézte Petőfi Sándor költeményét, hozzátéve, ezt a kérdést minden történelmi korszakban minden nemzet fiainak és lányainak nekiszegezi a történelem. A magyarok 1848-ban megadták válaszukat: szabadok akartak lenni, és ezért megteremtették maguknak a szabadságot.

1848-ban a szabadság nemzeti öntudatot, népképviseleten alapuló, azaz demokratikus, független és önrendelkező államot, valamint társadalmi igazságosságot jelentett, és pontosan ugyanezt jelenti napjainkban is Magyarországon és Lengyelországban.

2021-ben "az életerős és szabadságszerető magyar és lengyel nemzet tagjainak szava" – Petőfi Sándor sorait hívva segítségül – így szól: "A magyarok és lengyelek Istenére esküszünk, hogy rabok újra nem leszünk!" – fogalmazott Kövér László.

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA alapító elnöke arról beszélt, hogy miközben "közös hőseinkre, vértanúinkra emlékezünk, úgy érezhetjük, hogy népeinket ismét birodalmi eszmék veszélyeztetik".

Az ellenség két irányból támad, belülről és kívülről, veszélyeztetve "szabadságunkat, függetlenségünket és kereszténységünket..."

- fogalmazott.

A magyar és lengyel ultraliberális ellenzék Brüsszel csatlósává vált, és "beígért helytartói szerepekért" feláldozza nemzetét az "európai egyesült államok beteges birodalmi elképzeléseinek oltárán"

- vélekedett.

Csizmadia László kitért arra is: az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából kilépett Fidesz elindítója lehet az unióban egy "új, nemzeti értékű és érdekű, kereszténydemokrata, konzervatív egyesülésnek".

Jerzy Snopek, Lengyelország budapesti nagykövete emlékeztetett: az 1848-49-es szabadságharc a hősiesség és szabadságszeretet példája lett az egész világ számára, és a közös küzdelmek jelentették a lengyel és magyar nép évszázadok óta tartó barátságának tartópillérét.

Felidézte: a szabadságharc idején lengyel fiatalok ezrei siettek magyar barátaik segítségére, több mint négyezer légiós és honvéd harcolt a magyarok oldalán.

Hozzátette: a lengyel-magyar szolidaritás számos más példája az alapja, hogy "ma is teljes bizalommal működhetünk együtt".

Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője kiemelte: az elmúlt két évben ugyan nem volt mód a közös ünneplésre, de semmilyen járvány és határ nem tudja megakadályozni a magyarok és lengyelek közötti barátságot és szövetséget. A két nép ugyanúgy szereti a szabadságot, amiért évszázadokon keresztül ugyanolyan nagy árat fizettek. Ugyanúgy szeretik népüket és országukat és ugyanúgy nem hagyják, hogy "őrült baloldali ideológiák" tépjék szét az álmaikat.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Különösen azok a határon túli magyarok, akik egy büdös forintot sem fizettek, se tb-t, se adót, se nyugdíjjárulékot, de:
ingyen orvosi ellátás jár nekik, és nyugdíjat is a magyar államtól kapnak, plusz szavazati joga van levélben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
reméljük mihamarabb rájönnek, hogy neked hol a helyed! =))
Madácsi Pali
Házmester úr! A szabadságát a dicstelen tevékenysége veszélyezteteti. Egy klasszikost idézve " Nem kicsit, nagyon"! Megdolgozott a csíkos ruháért.
namihami
Akkor mára már határunkon belül kisebbségbe kerültek a magyarok? Mert (mondja már meg valaki ennek a méretes ...) a statisztika éppen ezt tanusítja. Persze, ha a tények nem a Fidesz igazát bizonyítják, akkor az csak komcsi trükk. (Csurkapityu után szabadon)
Nyírfa
Gondolom, ez a gyűlés egy elmegyógyintézetben zajlott. Ha túlságosan felizgulnak, kapnak egy szurit, majd vacsora , villanyoltás. Így megy ez.
voltmárjobbis
Különösen azok a határon túli magyarok, akik egy büdös forintot sem fizettek, se tb-t, se adót, se nyugdíjjárulékot, de:
ingyen orvosi ellátás jár nekik, és nyugdíjat is a magyar államtól kapnak, plusz szavazati joga van levélben.
justhpeter
@Nyírfa: Szerintem Kövér már az egész országot olyan bolondokjházának nézi, ahol a fideSS-kdnp adja az ápolószemélyzetet. Lassan minden intézkedésükből az látszik, hogy már fogalmuk sincs hol vannak.
Nyírfa
@justhpeter: Saját álomországban élnek a saját lábunkon.
Nyírfa
Jut eszembe: nem elég, hogy testvérek vagyunk, de még ikrek is? Remélem, nem sziámiak.
Ilyen dagályosak is tudnak lenni a házmesterek? Persze, seperni érzelmektől átitatottan is lehet, meg imádkozni is a magyar-lengyel istenhez, hogy szabadítsa ki a rabságból.
Bár, ezt Petőfi Sándor nem így gondolta.
Kövér megalkotta az új időknek új dalát is. Majd Tátrai kíséri gitáron.
Aki Én
Veszélyes, elmebeteg hazaáruló.
Kevesen uszítanak, hazudoznak és osztanak meg ennyire, mint ezek.
Tényleg nincs egy igaz, őszinte megnyílvánulásuk, ezeknek a kivedlett bolsiknak.
human
Helyedre, magyar polgár! - szólt a házmester.
gina
Te rohadék, az emberek tudják hova tartoznak, de biztos nem hozzátok fidesz patkányok.. te leszel az első a főniddel együtt akik a börtön mélyéhez tartoznak, alja paszományos kipcsák//////
tudode
Akik a tízparancsolatot sem tartják tiszteletben, azok rosszabbak a pogányoknál!
.
Akiknek hasonLÓ példaképük/barátaik vannak nincs szükségük ellenségre!
.
Egy piréz!
nezelodo
Kövér elvtárs és felmenői a Kádár rendszerben is tudták, hol a talajmenti káderek helye, és akkor is úgy terelgették őket, mint most. A elhajlóknak akkor is kuss volt... Semmi sem változott, minden maradt a régiben, a komcsi dinasztiák is, ld. a vezetőinket, csak az irány változott, illetve csak átnevezték.
Nessy
Mi az, hogy "magyarok, lengyelek Istene???" Kövér elvtárs annyit illenék tudni, ha ilyen fene nagy keresztény lett nagy hírtelen, hogy Isten mindannyiunkban ott van, minden embert egyformán szeret, Krisztus mindannyiunkért halt kereszthalált. Jó lenne, ha már mindent ki akartok sajátítani,és meg is teszitek, Istent kihagynátok a mocskos játszmáitokból! Nincs "mi Istenünk, ti Istenetek"! És ne olyan ember tegyen különbséget, aki az előző rendszerben az MSZMP-t szolgálta, most a fideszt. Aki pár éve még a "csuhások térdre, imához" javaslatnak tapsolt! Finoman szólva ez csak státusz kereszténység, ami most trendi lett fidesz körökben.
zsupumi
Ez a minden hatalomhoz dörgölödző moslék mikor tűnik már el a közéletből ? Nem az a baj, hogy kövérezünk, hanem az, hogy még nem tünt el a politikából. Életében nem dolgozott, de igen jól megél a polgárok adójából.
Yoda69
Mi is tudjuk, hogy a te helyed hol van köteles kövér paraszt.
A rács mögött csíkos ruhában.
dr. prédikátor
@Shikari: takarodj NEKED ITT KUSS!!!a bocskoros bozgor román kurva anyádba te szarkupac!!!KLOZETLAKÓ!!!
csipetke
Csak a címre.- Persze hogy tudjuk.Jövőre meg is mutatjuk...
csipetke
@csipetke: Basszus,elnézve kövér képét, -vízuális típus vagyok- elképzelem,ahogy pl pörköltet eszik.Belapátolja a sátortető mögé, egyrésze viszont a szőrtömegen köt ki. Brrrr..Létezik,hogy valaki ennyire igénytelen legyen?De végülis,ha elnézem dajcstompit is...
karma1
@csipetke: Pedig meg a mosomedvet se nyelte le,...:) Ott van az orra alatt a vege...
Clavigo
@Shikari: Hol a helyed seggfej ? Mesélj... Egy klozettben,,a perem alatt,,bozgor...minimum..
karma1
Ossze vagyok teljesen kavarodva: mi koze is van a lengyeleknek marcius 15-ehez? Ja, hogy ezen a napon (vagy elotte egy nappal) szoktak buszokkal penzert Magyarorszagra utazni?
Mi a turot tettek a lengyelek ANNO? A gyerekkoromban meg ugy tanultuk, hogy a forradalom marcius 13-an Becsben tort ki eloszor - Bem apo csak kesobb jott a kepbe. De akkor mar inkabb beszeljunk az aradi vertanukrol, akiknek a nagy resze magyarul sem tudott, megis a magyar szabadsagert haltak hosi halalt, Es ezt a forradalmat is az oroszok segitsegevel vertek le. Aki ezekhez dorgolodzik, az elvesztette a jozan itelokepesseget
kereső
A magyar polgárok IGEN!, kövér elvtárs. De azok nem ti vagytok.
solidedge
Nem nehéz választani. Normális ember Európához tartozik és együtt működik vele. Az ostoba meg szembe megy vele.
dr. prédikátor
@Shikari: bocskoros BOZGOR!!! anyádat megkurtad már ma!!! klozetlakó!!!
Clavigo
@Shikari: Látom,,sikerült bővítened a szókincsedet,,bozgor. Megy ez neked,bumburnyák,,mint az ágyba szarás.
csak úgy....
aki leragad nálatok,kedves kövér elvtárs az hülyén fog meghóni..,lásd @Shikari:
Nessy
Kövér és Csizmadia elvtársak, meg még jó páran, 40 éve ilyen lelkesen és odaadóan harcoltak a kereszténységért? Vagy van az a pénz?
Clavigo
@karma1: .." lenyelte a mosómedvét.."...DD.XDDXDDD... Jól indult napom...:):(:):)DXDX...
karma1
@Clavigo: Nade meg egy kis darab kilatszik belole,... Szegeny medvecske... Hogy egy ekkora taho nyelje le...:)
csak úgy....
@Shikari: ne butáskodj tibim, mutasd meg,hogy te okoskodni is tudsz!
ómió
Pláne az efftársak! Még haza is találnak!
Béla333
Remélem tudják! A tolvaj, hazaáruló maffiabanda oldalán állnak, vagy ezt a vérszívő bandát lerázzák magukról?!

Én azon az oldalon vagyok, aki az elmúlt 30 év disznóságait elutasítja, kivizsgáltatja, a felelősöket oda juttatja, ahová valók: a börtönbe!
Itt az idő egy új országot építenünk, hogy legalább az unokáinknak maradjon egy élhető ország, ha már mi hagytuk, hogy így elcsesződjön!
csak úgy....
@Shikari: már megint fenyegetözöl libsi,bolsi tibcsi?
csak úgy....
@Shikari: járatos lehetsz a román kecskékben..
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari, te olyan hülye FASZ vagy hogy a koton se marad a fejeden!!!
Nessy
Meghatóak ezek a jobboldalikeresztény vélemények. Néha azért a keresztény tanítások alapjait is elolvashatnák, két kormány szózat között.
"Azt cselekedd felebarátoddal, amit szeretnél, hogy veled is cselekedjenek!"
dr. prédikátor
@Shikari: bocskoros bozgor!!! halkabban szopjál, ne cupppogj olyan hangosan!!!
Clavigo
@Shikari: Remélem,,érzed a törődést, te tölcsérseggű... Szajjer Josefin keresztény- nemzethileg like- olná a kloákádat,,meg a gyönge szádat,,te rottyantó..
verőce21
...Sándor! Isten éltesse a Sándorokat @csak húgy...: !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.