Érdekes módon ugyanakkor fideszes vezetésű helyeken már mehet az oltás az önkormányzatok által szervezett oltópontokon, míg ha ezt ellenzéki vezetésű városban vagy kerületben szeretnék, arra nincs ekkora fogadókészség.

A Népszava cikke szerint a kormányhivatalok elutasítják az ellenzéki vezetésű városok oltópontok kialakítására tett feljaénlásait, amelyekkel a rendelőkben kialakuló zsúfoltságot lehetne csökkenteni. 

Népszava: a kormányhivatalok elutasítják az ellenzéki városvezetők oltási felajánlásait

Kocsisné Karaf Mariann asszisztens beadja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját egy páciensnek a Dél-pesti Centrumkórház oltópontján 2021. március 15-én

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap emlékeztetett arra, hogy a napokban 27 szombathelyi háziorvos írt nyílt levelet, amelyben úgy fogalmaztak, hogy 

(s)zándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több lakos Covid-19 elleni védőoltása. Háziorvosi rendelőink tömeges oltásra alkalmatlanok.

Ezzel a háziorvosok arra a vitára utaltak, ami a múlt héten alakult ki a szombathelyi ellenzéki városvezetés és a megyei kormányhivatal között, ugyanis utóbbi vezetője és a járási tisztifőorvos nem vizsgálták meg azt a 17 helyszínt, amelyeket az ellenzéki városvezetés felajánlott, mint oltópontokat. Így egyelőre ezeken a helyeken nem lehet oltásokat szervezni. Harangozó Bertalan kormánymegbízott ezen felül még egy közleményt is kiadott, amelyben zavarkeltéssel vádolta az ellenzéket.

A cikk szerint hasonló elutasításban volt része több fővárosi ellenzéki kerületi vezetőnek is. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere a lapnak elmondta, 40 millió forintból alakítottak ki oltópontokat, ezeket március 6-án hitelesítették is. Használatukkal napi 600 embert tudnának beoltani, ezzel a jelenlegi hatékonyságot lehetne megduplázni. A kormányhivataltól a kerület felvetéseire nem érkezett válasz, a főpolgármester ajánlatait a cikk szerint komolytalannak minősítették kormányoldalról.

Déri Tibor azt is elmondta a Népszavának, hogy mikor március elején a a kormány által a hétvégére szervezett tömeges oltás befürdött, ő javasolta, hogy az Újpestnek szánt mennyiséget adják át a kerületnek, majd ők megcsinálják helyben a dolgot. 

Válaszra sem méltattak: sem a kabinet, sem a szaktárca, sem a kormányhivatal nem reagált

- vázolta a kormányoldali hozzáállást a polgármester, aki szerint Újpesten még a 70 évnél idősebb krónikus betegek beoltását sem sikerült megfelelően megoldani.

A főváros még február közepén hozta nyilvánosságra a saját oltási tervét, a hónap végén pedig kérte Karácsony Gergely főpolgármester a Budapestnek járó vakcinamennyiséget – ezt nyilvánította komolytalannak György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője (a fővárosi kormányhivatal korábbi vezetője).

"Karácsony Gergely a kormányzati oltási terv összeomlásakor Soproni Tamással, Terézváros polgármesterével és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével levélben ajánlotta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a budapesti kerületek segítségét: többek között új oltópontokat javasoltak. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában feleslegesnek nevezte az ajánlatban foglaltakat, állítva, hogy a kormány oltási tervében kijelölt oltópontokon kívül nincs szükség újabb helyekre. Ennek ellenére Karácsony most vasárnap ismét felajánlotta a főváros segítségét, egyúttal kijelentve, „nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról”

- olvasható a cikkben.

A Népszava szerint mindeközben több fideszes városvezető is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy milyen hatékonyan tudnak együttműködni a kormányhivatalokkal az oltások szervezésében. A XVI. kerületben keddtől az önkormányzat által felállított oltópontokon is megkezdődik a vakcináció, már ha lesz elég oltás, mert az nemcsak Újpesten, de Újbudán is hiánycikk a lap szerint. Utóbbit a Népszava arra alapozva írta meg, hogy a XI. kerület ellenzéki alpolgármestere, Bakai-Nagy Zita arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a Szent Kristóf szakrendelőbe március eleje óta nem szállítottak vakcinát, de a XIII. kerületben is van hasonló helyzetben rendelőintézet.

Forrás: Népszava

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Shikari és @Ómió: Olvassátok csak és rájöhettek kik a velejükig gyűlöködő hungarofóbok, kik xarnak egy ország népére mert azok nem azt óbégatják, amit az elmebajos főnökötök kitalál !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Előrebocsátva a 262 éves ÁNTSZ történetét, az érdeklődők számára, amely hasonló sorsra jutott, mint bármi más, amelyet a szakbarbár politika mewgbuherált::
.
----- Dr. Kertai Pál - Dr. Lun Katalin: 250 éves a magyar tisztiorvosi szolgálat
www.antsz.hu/felso_menu/rolunk/antsz_szervezete/feladatok/kertai_lun.html
-----------------------------
..
Elképeszt az, hogy egy fatornyos falú neveletlen gyermeke fölgyütt Postrer szerencsét próbányi, úgy elszaladt vele a döglődő dakotalova, hogy a 260 évig a népegészségügy szolgálatában álló szakmai gréniumot is az eredeti céljának megfelelően lesilányította 2012-ben a saját szintjére, hogy többek között villoghasson, semmit mondó vakcinainfóval is!
Aki Én
Ez a ,,siker" csak orbáné lehet. Nem fér bele, hogy ellenzékiek is kivegyék a részüket.
Akkor nem lehetne tovább hazudozni a szektának, hogy az ellenzék nem segít, csak hátráltat, oltásellenes...
Eddig minden kezdeményezésüket visszadobták, sőt, olyan is volt, hogy kijelentették, ne szóljanak bele a védekezésbe.
Ez is azt mutatja, hogy nem az emberélet mentése a lényeg, hanem most is a propaganda, hatalom meg a lóvé.
istván irén
Még, hogy az oltás nem politika akkor mi? Orosz rulett?
silber13
@Shikari és @Ómió: Olvassátok csak és rájöhettek kik a velejükig gyűlöködő hungarofóbok, kik xarnak egy ország népére mert azok nem azt óbégatják, amit az elmebajos főnökötök kitalál !
csak úgy....
ez már az aljasság magasiskolája! a kormány még ebben a helyzetben is azon töri a fejét,hogy hogyan büntesse az ellenzéki városokat? nincsenek jogászok ezekben a városokban akik egy följelentést meg tudnának fogalmazni strasburg felé?
nezelodo
@Horizont: Lehet, hogy már a kormányhivatal vezetője is békegalamb lett és elszállt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.