Felfüggesztett börtönbüntetést. 

A 43 éves vádlott 2020. október 22-én a gyermekéért ment az iskolába, ahol észlelte, hogy a lánya napközben elesett, és a térdén valamint a fején könnyebben megsérült. Emiatt beszélni akart az igazgatóval és a tanárokkal is, mivel azonban szülők az iskola épületébe nem léphetnek be, az egyenruhában lévő iskolaőr arra kérte, hogy távozzon.

Börtönbüntetést kapott a 43 éves anya, aki falhoz lökte az iskolaőrt, mert nem engedte be az igazgatóhoz

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Mivel a szolgálatot teljesítő iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértés vétségével vádolta meg az anyát.

A Balassagyarmati Járásbíróság egyetértett a vádirattal, és 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte nőt, aminek végrehajtását, figyelemmel a nő büntetlen előéletére és megbánó magatartására, 2 év 6 hónapra felfüggesztette. A döntés jogerős.

Az Ügyészség azt is hozzátette közleményében, hogy a büntetés végrehajtásának felfüggesztésekor a bíróság a kiszabott büntetés azonnali végrehajtásától meghatározott ideig eltekint: ha ezen idő alatt az elítélt törvénytisztelő életmódot folytat, a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekinti, így az elkövető saját jövőbeli viselkedésétől függ, hogy ténylegesen börtönbe kell-e vonulnia. Ha a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani.

Forrás: Ügyészség

Címlapkép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez az az eset, amikor az ügyész "képzettsége" megegyezik az iskolaőrével, miszerint igavonásra mindkettő alkalmas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Hiányos a tájékoztatás. Ugyanakkor , teljesen mindegy, hogy a kislány hogyan szerezte a sérüléseit, az igazgatónak vagy a történtekről tudomást szerző tanárnak kutya kötelessége a szülő informálása. Nem tudjuk, hogy a gyerek sebeit ellátták-e, hogy miként zajlott az iskolaőrrel támadt konfliktusa, s ki jelentette fel.
Az ügyészségről pedig vagy jót vagy semmit. Egyelőre:semmit.
justhpeter
Ez az az eset, amikor az ügyész "képzettsége" megegyezik az iskolaőrével, miszerint igavonásra mindkettő alkalmas.
Eladott Ország
Ott egy nyolc általánossal rendelkező, gyorstalpalt iskolaőr (ha nem tetovált és nem áll szóba a sajtóval) többet kereshet majd (bruttó 220-230 ezer + évi bruttó 200 ezer cafeteria), mint egy pályakezdő tanár. Amivel nem az a baj, hogy egy iskolaőr ennyit keres, hanem hogy egy pályakezdő tanár még ennyit se. Vigasztalásul: ez a pénz már majdnem elég arra, hogy az ember két éjszakát eltöltsön az Orbán-família legsikeresebb üzletemberének közpénzből kacsalábon forgó turai kastélyszállójában. Mert ahol az emberi jogok széles körben szitokszónak számítanak, ott az általános emberi önbecsülés hulláján torát üli a hatalom gátlástalansága. Ott mindenki szó szerint annyit ér, amennyije van. És lássuk be, minél kevesebbje van, annál kevesebbel is beéri. Ámen.
Nyírfa
@Horizont: 11.45

Nem tudom, mennyire veszíteném el a fejem, ha úgy érezném, meg kell védenem a gyermekemet.
Nyírfa
@Eladott Ország: Így van, de ámen nélkül, mert ne legyen így!
Nyírfa
@Horizont: Félelmetesnek tartom az ítéletet, és annak meghozatali módját. Azt sem tudjuk, volt-e az anyának kirendelt védője. Semmit nem tudunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.