A Dél-pesti Centrumkórház infektológusa a Kossuth Rádió kedd délelőtti műsorában válaszolt hallgatói kérdésekre. A szakember beszélt az AstraZeneca védőoltásról is, amelyet már Európa több országában már felfüggesztettek.

Szlávik szerint nyugodtan be lehet adni mindenkinek az AstraZeneca vakcináját

Fotó: MTI

Aki már megkapta, nyugodtan fogadja el másodszorra is. A gyógyszergyártók persze óvatosak, de eddig semmilyen jel nem utal arra, hogy aggódni kellene bárkinek is, ha csak normális oltási reakciói voltak, azaz láz, fejfájás vagy fáradékonyság. Magyarország egyelőre úgy döntött, hogy nyugodtan beadathatja magának mindenki a második oltást is.

- mondta Szlávik János a rádióban.

A szakember hozzátette: aki náthás vagy megfázott, az is kaphat védőoltást, valamint a krónikus allergiások, illetve az epilepsziások is.

"Hogy meddig véd az oltás, Szlávik János szerint nehéz megjósolni, de 6-8 hónapig mindenképpen védettek vagyunk, ha mindkét vakcinát megkaptuk. A vírus azonban folyamatosan változik, az oltás pedig kell ahhoz, hogy ne kerüljenek tömegek kórházba"

– tette hozzá Szlávik.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Magyarországon mindent be lehet adni, legfeljebb elpusztulunk.
134.bátor
Tènyleg,mintha szándékosan akarnának îrtani minket! Több tucat ország felfüggesztette,ill tiltja az emlîtett vakcinát,de mi persze ezzel IS oltunk. Az egyikre engedèly nincs,a másikat betiltják,de nekünk pont ezek kellenek. Több,mint èrdekes..
kokopelli
@Gazella: "az egész század" fordítva veri a vigyázzmenetet a Szlávik-honvéd kivételével!...valahogy ismerős?!(;-))
rokker33
Magyarországon minden jó. A kínai sós víz az orosz vodka az Astra ami vérrögöt csinál. Minden jó nekünk csak legyen jó sok és drága.Nem számít hogy az EU nem engedélyezte és pár ember megdöglik nem számít.Majd ráfogják az ellenzékre oszt bódog karácsonyt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.