“Lószar van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend” – ez a felismerés lendítette túl a magát megnevezni nem akaró sportembert az erkölcsi aggályokon.

Vallomás: így bulizta ki magának egy fiatal, egészséges edző, hogy soron kívül megkapja a Covid-oltást

Fotó: pixabay.com

A 444.hu egy edző vallomását foglalta össze arról, hogy miért és hogyan bulizta ki magának a soronkívüliséget.

39 éves vagyok, nincs krónikus betegségem és ma beoltottak a Sputnik V első dózisával. Beelőztem idősebbeket, pedagógusokat, közel 8.7 millió embert Magyarországon. Beelőztem a saját 74 éves apámat és 67 éves anyámat. Sokáig úgy gondoltam, kivárom a sorom, hadd kapják meg előbb az egészségügyiek, a krónikus betegek, az idősek és a pedagógusok. Aztán felgyorsultak az események

- kezdte posztját az edző.

Ezt látta maga körül: “Először akkor lepődtem meg némileg, amikor felmértük, hogy a játékosok hogy állnak oltás tekintetében. Mint kiderült, az 50-ből már hat játékost beoltottak.

Négynek egészségügyes rokon intézte,

ketten az ominózus hétvégi AstraZeneca káoszban szereztek oltást.”

“Aztán láttam, hogy a labdarúgó bírók megkapták a Pfizert. Illetve, hogy az optikusok is valamiért egészségügyi dolgozók, szóval ők is. Amikor megtudtam, hogy informális listák vannak a beugró helyekre, már meg se lepődtem”

- folytatta az edző.

És hogy miként intézte el a soron kívüli oltást? Magyarországon élünk: természetesen kapcsolatok révén.

Sokan vannak, akik végül nem mennek el, lemondják az oltást. Jelenleg nincs hivatalos rendszer vagy eljárás a beugrók behívására. Orvosok körül szerveződnek informális hálózatok, akik szállítják a neveket. Én is egy ilyen hálózaton keresztül jutottam oltáshoz. Egy fillérembe nem került, csak ismeretségembe. Ismertem valakit, aki ismert valakit.”

"Vasárnap megadtam az adataim, kedden jött egy hívás, hogy most azonnal tudok-e menni, ez-és-ez mondta le, az ő helyét vehetem át. Tudtam. Átvettem."

Majd megjegyezte:

Magyarország egy túlélő ország. Túléltünk török megszállást, a Habsburg uralmat, fasisztákat és a kommunistákat. A túléléshez viszont nem árt az ismeretség, ami nem mindenkinek van. Nekem ebben az esetben volt, és rosszul érzem magam miatta. Elvettem valaki elől a helyet. Egy olyan világban biztosan, ahol megtervezték és szervezték rendesen az oltások rendjét. Magyarország miért nem lehet ilyen világ?

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Biztoz a fő stróman szállodai alkalmazottai is egyenként így bulizták ki maguknak az oltást az első körben, vagy nem?
Egy korsó hideg barna
Vagy van az embernek valamiféle tartása, vagy nincs.
Ha nincs, akkor jön a magyarázkodás.
Tehát ilyen ma egy "sportember".
Tudomásul vettük.
Aki Én
Nincs káosz, áááá, dehogy van.
És ha ez az ember nem kap oltást, a rászoruló sem kapja meg előbb.
Pálinkás Pál
valaki árulja már el nekem...egy egészséges fiatal embernek miért kell megfertőznie magát az oltással?...a hivatalos "kamu " duma nem érdekel...elég sok ismerősöm van...egynek nem volt semmi baja...ha az agg, súlyos beteg, vagy csak krónikus betegeket kivonod a képletből 100 covid halottat nem tudsz mutatni...arról nem beszélve, bármennyire is nem tetszik ..a covid egy influenza...hívhatod bárhogy...
Yoda69
Valahol megértem. A fideSS ide juttatta az országot, pedig valaha példamutató volt erkolcsbol és tiszteletbol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.