Magyarázatot vár Karácsony Gergely főpolgármestertől a budapesti Fidesz arra, hogy március 15-én, a nemzeti ünnepen miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók.

Fidesz számonkérte Karácsonyt jogszabály sértés miatt
Fotó:MTI/Balogh Zoltán

A budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán közölte, hogy az ügyben Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője levelet írt a főpolgármesternek.

A politikus – a közösségi oldalon közzétett – levélében az olvasható, március 15-én,

Budapesten közlekedve megdöbbenve tapasztalták, hogy az 1990-es rendszerváltás óta először nincsenek föllobogózva a nemzeti ünnepen sem a főútvonalak, sem a közterek, sem a hidak. "Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett"

- fogalmazott Láng Zsolt hozzátéve: számos baloldali vezetésű kerületben a városházára sem került ki a magyar nemzeti színű zászló.

Láng Zsolt közölte:

a főpolgármester jogszabályban előírt kötelezettsége is, hogy március 15-én a magyar nemzeti zászlót kitegye Budapest főbb közútjaira, köztereire és hídjaira. Ezt a főváros fellobogózásáról szóló önkormányzati rendelet mondja ki

- mutatott rá.

Karácsony Gergelytől választ várnak arra is, hogy van-e felelőse és következménye a jogsértésnek, amiben Budapest vezetése a saját jogszabályait nem tartja be, továbbá ezek után hogyan várja el bárkitől is a jogkövető magatartást.

Mostanában Ön annyit foglalkozik az Amerikai Egyesült Államok politikai életével, érdekeivel. Ön szerint mi történne Washington polgármesterével, ha a függetlenség napján nem tenné ki a fővárosban az amerikai zászlót?

- zárta levelét Láng Zsolt.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Balogh Zoltán

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Most a járvány közepén ez a legfontosabb dolog,hogy kint legyenek a zászlók. Két fiatal gyerek ment valahol Pesten nemzetiszínű zászlóval valamelyik körúton,azokat meg egy egész csapat rendőr támadta le.Hogy is van ez?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pécsi
Karácsony a nemzet ellenes gyurcsótány bábja. Mi várható tőlük? Magyar ellenes, nemzet ellenes idióták! "El lehet menni" fiuk. Bezzeg 90 előtt minden középületen, sőt lakóházon is ott volt kötelezően a zászló! / persze a munkásmozgalom!!! vörös zászlajával pont egyenlően/ kirakva. Mi van DEMOKRATÁK, LIBERÁLISOK, SZELID FORRADÁLMÁROK? Erre fussa???
csipetke
Most a járvány közepén ez a legfontosabb dolog,hogy kint legyenek a zászlók. Két fiatal gyerek ment valahol Pesten nemzetiszínű zászlóval valamelyik körúton,azokat meg egy egész csapat rendőr támadta le.Hogy is van ez?
simmering73
Az anyátok picsáját. Az ország döglődik a járványban és ti azzal foglalkoztok, hogy számoljátok a zászlókat az utakon?
vitriol
@pécsi: kezet foghatsz a bukott láng zsolt haveroddal, aki hosszú cikkben elemezte, hogy micsoda törvénysértést követtek el Budapesten, ahol nem volt minden fellobogózva. Még szerencse, hogy azért mások valószínűleg konstatálták, hogy 15.-én kint voltak a zászlók a megfelelő épületeken, igaz nem 2 hétig, csak az ünnepen. A Lángeszű meg 2 nappal később kereste, te meg Pécsről nem láttál el Pestig! Most kereshetsz más témát okos tojás!
gina
Én inkább a fekete zászlót hiányoltam volna, nincs mit feldisziteni ezen , a magyarok inkább gyászolnak mint ünneplik ezt a patkány kormányt és mangalica elmebeteg vezetőjét
gina
@simmering73: Ennyit tudnak ezek a patkányok de hogy 200 beteg ha igaz és nem 300 halt meg ,az elmúl napon az nem érdekli ezt a szemét fidesz bandát
gina
A törvényeket kb 11 éve szegi meg ez a rohadt tolvaj kormány és ezeknek van pofájuk valamit is ugatni kérdőre vonni???
Józsipapa
lángÉSZNÉLKÜLI zsolt a bukott polgármester
már megint hülyeségeket beszél...
el dugulhatna már...
solidedge
A Fidesz nem kérheti számon Karácsonyt. Legfeljebb kérhetik tőle. Neki meg joga van nem válaszolni. Nem az ő polgármester jelöltjük győzött. Nincs jelentőségük.
csak úgy....
karácsony gondóta,ha orbán még csak beszédet sem tart,akkor miért lobogózzuk föl budapestet? az ellenzéki városok oltóközpontjait sem lobogózta föl a fidesz..
Nessy
A fidesz már minden ünnepünket kisajátította, és csak a külsőségek maradtak. Egyébként a középületeken kint voltak a zászlók. A Nemzeti Múzeum is ki volt dekorálva. A kokárdát pár évvel ezelőtt sajátították ki, amikor az náluk az együvé tartozást jelentette, nem március 15-t.
csak úgy....
@Nessy: én nekik adnám a mindenszenteket is mert megérdemlik!
Nessy
@csak úgy...: Azokat úgyis emlegetjük velük kapcsolatban elég gyakran.
Yoda69
Azert mert elvetettek Budapest penzet te kocsog geci. Mar a kukak uritesere sincs penz, nemhogy a varos felzaszlozasara.
Leginkabb pedig nem a nemzeti lobogot kene felhuzni, hanem fekete gyaszlobogatk, mert naponta mar 200-an halnak meg a jarvanyban - MIATTATOK!
szaboria1
A nem Láng eszű Zsotika arra nem tud gondolni, hogy sem pénz sem ember nincs a járvány miatt. Ja a másik kijárási tilalom van a zászlókat meg általában mindig éjjel szokták kihelyezni amikor kevesebb a forgalom.
Yoda69
@Shikari: Te nem vagy magyar, csak egy román troll aki idepofatlankodik mert a nácik dobnak neki néhány csontot fizetsegul.
ómió
Nemzeti? Karigeri azt csak "pianóban szereti"! Majd május 1.-én nézzük meg!
Nessy
A középületeken, meg ahol kellett kint voltak a zászlók,a Nemzeti múzeum zászlóba volt csomagolva.
A fidesznek a lényeg a túlzott, üres külsőség, Orbán csak zászló rengeteg előtt tud felolvasni. Az ünnep valós, eredeti eszméje számukra nem létezik.
szaboria1
Mint kiderült kint voltak a zászlok csak Láng 16-án kereste mikorra azt már leszedték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.