A 444 egy korábbi cikkükben arra kérte meg a háziorvosokat, hogy osszák meg velük tapasztalataikat az oltási terv gyakorlati megvalósulásáról. 

444: Oltási terv: vicc és katasztrófa egyben
Fotó:Pixabay

A jelentkezett háziorvos, az alábbi pontokban összefoglalta, hogyan is történik mindez.

1. Az e-mailhez kötött regisztráció, és az a tény, hogy a több e-mail címmel, de azonos TAJ számmal többször lehet regisztrálni, valamint hogy nem az EESZT-hez kötötten megy a regisztráció, egyértelműen inkább Kubatov-lista összeállítás, mint klasszikus oltásregisztráció

2. Angliában nem kell regisztrálni oltásra, hanem a háziorvos keresi a betegeket életkor és gondozott betegségek alapján. Ha a páciens kéri az oltást, akkor megkapja az oltás helyszínét (háziorvosi rendelő vagy oltáspont) és idejét.

3. A beteg nem tudja sehol leellenőrizni, hogy rajta van-e a az oltáslistán, miután regisztrált.

4. A háziorvos nem tudja leellenőrizni, hogy a gondozott, azaz krónikus betegséggel rendelkező betege rajta van-e a listán egyáltalán.

5. Ha a beteg jelzi, hogy regisztrált, krónikus betegsége is van, de nincs rajta a hivatalos oltáslistán, nem olthatjuk be.

6. A háziorvos nem tudja, hogy mi a rendezési elv, azaz milyen adatbázis alapján és milyen betegségekkel kerül fel a betege.

7. Általam oltásra regisztrált betegeim – magas-vérnyomással, asztmával gondozottak – nincsenek fent az oltáslistán.

8. Az általam oltandók listáján szerepel több, nem a körzetemhez tartozó, nem területi ellátási kötelezettséggel bíró páciens. Van köztük budapesti, halászteleki és miskolci személy is.

9. Az oltásszervezésben a Kormányhivatal és Járási Hivatal is részt vesz, de egymás tevékenységéről nem nagyon van tudomásuk.

10. A háziorvosoknak halvány fogalmuk sincs arról, hogy körülbelül mikor, milyen és mennyi oltásra kapunk lehetőséget. Így azt sem tudjuk, mi oltunk vagy oltópontra kell szervezni a beteget.

11. A fenti információt 1-3 nappal az oltóközpontba utalás előtt kapjuk csak meg.

12. A Belügyminisztérium a háziorvosokat nyilatkoztatta meg a Kormányhivatalon keresztül, hogy aktívan részt veszünk-e az oltásban. Miközben néhány kattintással kideríthette volna, mivel az EESZT-ben minden, általunk beadott oltást, és az oltott személy adatait rögzítenünk kell az oltás napján. De erre is alkalmatlanok.

Forrás:444.hu
Címlapkép:Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@pécsi: Feltételezem jobban rálátsz, mint a sok háziorvos, aki kritikát fogalmaz meg.
Vagy csak egy nagypofájú, tájékozatlan, fenyegetőző, gyáva suttyó vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Rockxy: A régi kínában veszélyes dolog volt udvari orvosnak lenni! Ameddig egészséges volt a császár, magas fizetést és hivatalt kapott, ha beteg lett,és nem tudta megfelelően kezelni, lefejeztette! :-))))
pécsi
Adja meg a háziorvos nevét, szétrúgom a seggét! Hazudik. Itt Baranyában rendben megy az oltás, az emberek köszönik, jól vannak. A hazúg, DK-s gyökér menjen a picsába!
csipetke
Ez van,ha nem szakemberek vannak a kormányban,hanem semmiresejó pártkatonák.Nyunyó néni elmondja,hogy a tojást hipóval kell megmosni,és hasonló okosságokat,mellette kötelezően két rendőr,eddig még nem jöttem rá,hogy minek, de egy rohadt oltási tervet nem tudnak összeállítani. Az oltások körül csak káosz,és zürzavar.Itt van az országban nemtom hányszázezer vakcina,és nem szállítják ki az orvosoknak.Ugyanekkor bíztatják az embereket oltakozásra. Az ellenzéki önkormányzatok kialakítottak oltópontokat,de azt mondja a kormány,hogy nincs rá szükség.Majd ha tömeges oltások lesznek. A nem tömeges oltásokat se bírja megszervezni a kormány.
Aki Én
@pécsi: Feltételezem jobban rálátsz, mint a sok háziorvos, aki kritikát fogalmaz meg.
Vagy csak egy nagypofájú, tájékozatlan, fenyegetőző, gyáva suttyó vagy.
nycs71
@Aki Én: Megnéztem a pécsi profilját és az utolsó hozzászólásait. többnyire a kormányt, vagy annak intézkedéseit bíráló cikkekhez szól hozzá vulgáris a stílusban (elmebeteg, hazug, szétrúgom a seggét, stb.). Gyanús, hogy troll, nem érdemes reagálni a megjegyzéseire.
Aki Én
@nycs71: Persze, hogy az. Egy buta nyalonc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.