Feljelentést tettek a Fővárosi Közgyűlés többségét alkotó frakciók a rendőrségen a 3-as metró felújított szerelvényei ügyében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerda este Facebook-oldalán.

70 milliárd forintért vettünk elavult metrókocsikat – feljelentés tett Fővárosi Közgyűlés
Fotó:MTI / Róka László

Karácsony Gergely közölte, lezárult a vizsgálat a metrókocsik beszerzésével kapcsolatban, amelyet azért rendelt el, hogy "végre mindannyian tisztán lássuk és értsük, mi történt pontosan, amikor egy ennyire előnytelen konstrukcióban állapodott meg az előző városvezetés".

Klímaberendezés nélküli, elavult metrókocsikat kaptunk közel 70 milliárd forintért, amiért természetesen valakinek felelnie kell, ezért szerdán a közgyűlési többséget alkotó frakció vezetőinek nevében megtettük a feljelentést a rendőrségen

- olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI / Róka László

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Amit mindig hiányolok a korrupciós ügyek felderítésében, hogy az eltűnt pénzt nem találják meg. Erről nem igen szokott szó lenni. Pedig nagyon nem mindegy, hogy valaki a kecskeménti luxusbörtönben leüli azt a 3-5 évet majd miután kijön az eldugott lóvéból megy dubajozni. Azaz még így is nettó nyereség volt neki az egész. Hogy sikkasztóként vagy adócsalóként fogják megismerni az őt már nem fogja érdekelni, mert soha többet nem kell dolgoznia. Például az adóhatóság vizsgálja a börtönből kiszabadultak vagyongyarapodását mondjuk 5 évig a szabadulás után?
rokker33
Te buzi már 2 évvel ezelőtt is késő volt. Már az összes dokumentum vagy titkositva van, vagy megsemmisült.Azért a kitüntetést tarlós megkapta...Geri Geri gyenge vagy!
jesz
még csak most tettek feljelentést? ...ugye ismeretlen tettes ellen? ...megasztán kijalófasznál? ez egy egyszerű(talán parasztvakító) ködszurkálás lesz, a választásokig lesz miről beszélni...a gyártók meg pont jól leszarják az egészet.

Itt és most is az adófizetők szopnak! Ellenzék! Ébresztő!
Nessy
@Pegero: Valóban. A hírt az MTI közölte, a cikket ezek szerint náluk írta egy "újságíró".
Nessy
@Pegero: Csak megértő vagyok. :-))) Versmondás közben is hajlamos voltam a névmás lenyelésére, vagy pluszt hozzámondani.
Nessy
@Pegero: Az enyém se! A latin tanárnőm sem volt boldog, , hogy Cicerót sem tiszteltem, amikor a Catilina elleni híres beszédét mondtam el, ott a szavak végét nyeltem le. :-)))
csak úgy....
szerintem,ezek az elavult sza..ok, a fidesznek még 140 milliárdot is megértek volna!
Yoda69
Termeszetesen a rendorseg/orban nem fog semmi kivetnivalot vagy szabalytalansagot latni az ugyben. Ugyanugy mint ahogy vettek 55 milliardert kinai vakcinat, mikozben a fokozatokkal jobb es megbizhatobb Pfizer vakcine szazezres nagysagrendben all a raktarakban.
De jovore ha levaltjuk a maffia-kormanyt MINDEN bunukert el lesznek szamoltatva.
Nessy
@Pegero: A betegektől esetenként igen. Egyébként nem igazán. Most meg már pláne. Nem vagyok hajlandó más ostobasága miatt fejfájást kapni.
Nessy
@Pegero: Tudom, hogy mire gondoltál.De abba a témába ne megyek bele, pláne nem ilyen késő éjszaka.
Nessy
@Pegero: neked is szép álmokat, csinos angyalokat! :-))
Gauntlet
Előre szólok, hogy SEMMI se fog történni, az már zsíros fideszes kezekben van !
szaboria1
@rokker33: Mert most jönnek ki az igazi hibák a szépen lefestett kocsik mostanra mutatja meg megát hogy Tarlós papa egy rakás szart csináltatott.
A titkosított dokumentumot a kormány meg nem fogja kiadni.
kereső
@sgl: Mi tartott másfél évig? A vizsgálat, amely megalapozta a feljelentést. Egy megalapozott feljelentést nem lehet csak úgy "összedobni". Tények kellenek, nem szóbeszédek. Nem értem miért vagy ennyire "ellenzék" ellenes. Sok hibájuk van igy együtt is, de ez például nem az. Tudjuk, hogy még igy sem lesz ez egy sima ügy, polték visszadobhatják a tények ellenére is, de gondolva a jövőre - amikor lesz egy független igazságszolgáltatás/ vádhatóság , akkor ez már nem lesz igy. És mivel ez az ügy eu-s énzeket is érint, az európai ügyészség sem vizsgálódhatna megalapozott feljelentés nélkül.
Béla333
@sgl: 07.30
Számomra egyértelműnek látszik a történet:
Karácsonynak esze ágában sem volt kivizsgáltatni a Tarlós időszakban történt disznóságokat, ugyanazt próbálta Főpolgármesterként is megcsinálni, amit Zuglói polgármesterként csinált.
Magyarán semmi biliborogatás, lavírozni akart a két korrupt alakulat (a Fidesz és az MSZP) között, úgy, hogy azt nem vette észre, hogy óhatatlan, hogy ő is besározódik.
Abban bízott, hogy a Fidesz veérkarával majd így szót tud érteni. Csakhogy Orbánnal ez nem megy. Ő elkötelezetten gonosz és ostoba, ellenségnek tekintette és tekinti ma is Karácsonyt.
Ez a folyamat tartott másfél évig, nem annak a felmérése, hogy milyen szart vettünk ennyi pénzért.
Béla333
@sgl: 08.02
Egyetértek! Évek óta én is ezt mondom!
ómió
Tarlóst persze meg ne kérdezzétek! Még agyhelyen nyomna benneteket a realitás!
rokker33
@szaboria1: Már átadásakor is voltak hibák. Mikor Karácsony polgármester lett,akkor már tudták hogy a kiíma nélküli kocsik túl lettek árazva és lepusztult használt kocsikat hoztak Budapestre. Már késő bánat. Nem lesz belőle semmi..
szaboria1
@rokker33: Ez a baj és nem a Karácsony a felelős. Tarlós Pityut kell felelőségre vonni.
Jaj elfelejtettem Ő védett a fidesz részéről.
rokker33
@szaboria1: Nem fogják felelősségre vonni ez 100%!!Viszont Karácsony is hibás. Ha nem lenne ilyen töketlen és már megválasztása után előveszi a felelősöket, akkor most már bíróság előtt lennének Már nem lesz ebből semmi.
szaboria1
@rokker33: Amig Polt a legfőbb ügyész addig semmi sem fog történni. Már Tarlós épp ma a BKV vezetésére tolja a felújítást.
Yoda69
Borítékolható hogy polpot kiskutya nem fog bűncselekményre utaló jeleket találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.