Ha akarnának sem futhatnának neki új szerződéssel a kormányhivatal által egy hónapja elkaszált földvásárlásának Rogán Antal apósáék és üzlettársaik: a több mint ezer hektáros birtok idős magyar-amerikai tulajdonosainak ugyanis elege van a felhajtásból, és inkább megtartják a földeket.

Végképp befuccsolt Rogán Barbara családjának földbiznisze: az eladóknak elegük lett a balhéból

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt így hozta a sors, és mi elfogadjuk. Nem próbálkozunk többet: megtartjuk a földeket, és az örökösök majd azt csinálnak vele, amit akarnak

– így reagált a hvg.hu megkeresésére szerdán annak az óriási Borsod megyei földbirtoknak az egyik Amerikában élő idős tulajdonosa, amelyet Rogán Antal feleségének családja és két üzlettársa készült megvásárolni, mielőtt a megyei kormányhivatal egy hónapja elkaszálta az ügyletet.

A földekben résztulajdonos testvérével és a két másik, szintén magyar-amerikai tulajdonossal együtt Ohióban élő Barna Izabellától azt szerettük volna megtudni, hogy megkísérlik-e újra értékesíteni a birtokot, és a kormányhivatal által kifogásolt formai hibákat kijavítva terveznek-e új szerződést kötni az Obrusánszki családdal és két vevőtársukkal.

Az idős nő szerint azonban ez utóbbit, ha akarnák, sem tudnák megtenni:

Obrusánszkiék ugyanis egy hónapja fel sem veszik nekik a telefont, sőt, állítása szerint a 23 oldalas adásvételi szerződést összeállító ózdi ügyvédet sem fizették ki.

Rogán Antal feleségének családja Barna Izabella szerint akkor sem kereste őket, amikor a kormányhivatal egy hónapja megtagadta a szerződés jóváhagyását.

Mint beszámoltunk róla, a miniszterelnöki kabinetfőnök új neje és annak szülei két további társukkal még az esküvő előtt, novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről – írta meg még kedden az Átlátszó. A vételár oroszlánrészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi a lap szerint igencsak kedvező feltételekkel.

Az ügy kipattanása után azonban a kormányhivatal – nem teljesen világos körülmények között – megtagadta a szerződést jóváhagyását.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Majd Roggyant Tóniék államosítják a birtokot ,,oszt jó napot.Az eladó különben is,,bizonyítottan,, egy Soros- ügynök.
ómió
Túl korán hazudtátok rá, efftársak!?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:10 ◘ A bűnöző és politikai román cigányod lefújta b@zdmeg! A szarházi rabló qrva banda még az ózdi ügyvédet sem fizette ki ! Töröld meg a szaros pofádat hülyegyerek!
Íme az adásvételi szerződés, melyet a diktátor parancsára lefújtak...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/150795260_3433149810129171_2595896916471677134_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dqn_FKYQhy8AX8A67S_&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=af9158cbe48c405b4c98685341bbca7b&oe=6077DC43
ómió
@Eladott Ország: Na! Már nemlétező adásvételről is "van adásvételi szerződésed", bolsi fajgörény? Már ilyet is csináltok? Az szt-tiszti igazolványok utólagos kiállítása bárkiről "már nem jövedelmez"? És a Böszmeszart a szád széléről legalább letörölted már?
vitriol
Ha valaki rogánt választja, az esküvő előtt kérje el a fele királyságát!
mzper x
Pedig annyiszor leszopta...

Ki szerint egymáshoz valók ezek?

Ne hazuggy!
mzper x
Leszopni Rogánt?
Én inkább egy rozsdás szögekkel kivert faléccel arcon baszásben gondolkodom.
Akarsz többet tudni róla?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Nem értem Rogánt se. Ennyi pénzért már kapott volna egy szépet is. Mi a fasznak kellett neki egy ocsmány, akit előbb egyba-főbe kellett műteni?
karma1
@ómió: Nem szoktam egybites trolloknak valaszolni, mert olyan dolog az, mint lyukas vodorrel taknyot meregetni - most megis megteszem, mert kurvara vergodsz az ertelmi szinted miatt:
VAN adasveteli szerzodes, ami eppen csak abban hibadzik, hogy a Foldhivatal nem 2 perc alatt jegyzi be az uj tulajdonosokat - ok a kisujjukat sem mozditjak e szerzodes nelkul.
Szoval VAN szerzodes, amit a ki nem fizetett ugyvedi iroda szepen, megbizhatoan osszeallitott - es az obrusanszkiek (mint megbizo) nem fizette ki azt - legalabbis a cikkbol ez derul ki.
EZT a szerzodest mutatta be Hadhazy, amivel meg a foldhivatali bejegyzes es a banki vetelar lehivasa elott meghiusitotta az adasvetelt - ami az egyik szuperjo ugyintezese volt Hadhazynak.
Vagyis mielott baromsagokat brekegsz, probald meg azt az EGY bitedet hasznalni a csokott kis agyadban - talan egyszer menni fog a szovegertes is!
Na pa'...
karma1
@Szeparepa2: Nem mintha hianyozna, de mi van vele? Most kapja a homloklebeny mutetet?
karma1
@Szeparepa2: Hahaha, mert Te hivtad ra fel a figyelmemet... Egyebkent hianyzik a halalnak, de nem nekem...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.