Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délelőtt beszélt a kormány legfrissebb döntéseiről.

Gulyás Gergely: a miniszterelnök holnap reggel jelenti be, hogy mi lesz a következő hetekben

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Gulyás elmondta, hogy a harmadik hullám csúcsának a közelében vagyunk, abban bíznak, hogy

"a nyitás közelében is vagyunk”. 

A miniszter elmondta, hogy többlépcsős újranyitásban gondolkodik a kormány. A nyitást a beoltottak számához igazítják majd. Orbán Viktor a holnapi rádió interjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre.

A számok alapján a lazításnak még nincs itt az ideje

- mondta el Gulyás. Az egyetlen megbízható védekezési mód, ha az oltás folytatódik. 

Gulyás Gergely elmondta, hogy vakcinára szükség van, ezért szereztek be Nyugatról és Keletről is vakcinákat. Továbbra is tárgyalnak a gyártókkal. A kínaiak előbb tudják teljesíteni a szállítmányokat, de az oroszok is megígérték, hogy behozzák a februári lemaradást.

Abban bízik a kormány, hogy az AstraZeneca körüli konfliktusok ma rendeződnek (több országban felfüggesztették az oltást), az Európai Gyógyszerügynökség csütörtök délután tart erről tájékoztatót.

A miniszter elmondta azt is, hogy a védettségi igazolványok postázása is folyamatban van. Már 1 440 000 védettségi igazolványt gyártottak már le, egy részét azok kapják, akik már megkapták az oltást, egy másik részét pedig, akik átestek a fertőzésen.

Gulyás elmondta, hogy a magyar kormány álvitának tartja az igazolványokkal kapcsolatos brüsszeli vitát.

"Brüsszeltől vakcinát várunk, nem igazolványt"

– tette hozzá Guylás. 

Május végére lehet döntés uniós szinten a vakcinaigazolványokról. 

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt mondta, hogy nehéz megjósolni, mikor lélegezhetünk fel.

"Jelentős enyhítő intézkedések néhány héten belül elképzelhetőek”.

Forrás: Telex

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
idétlen bohócok! beszélni róla nem mernek, csak a dagadék reklámja számít! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
idétlen bohócok! beszélni róla nem mernek, csak a dagadék reklámja számít! =))
division
Szerintem kicsi az esélye még a nyitásnak, és nem is kellene mindenáron erőltetni. Biztos vagyok benne, hogy amint a gyerekek visszamennek április 8. - án az iskolákba, ismét megugrás lesz, szóval hanyagolni kellene még a jövő hónapot is. Meg kellene várni azt, hogy elégséges számban legyen az átoltottság, és a megfelelő idő is elteljen a védekezőképesség kialakulásáig.
Nessy
Gulyás! Ezt a káoszt a védettségi igazolások körül, nem Brüsszel várta el, nektek sikerült szokás szerint elszabni, ami elszabható. Innen tovább szabhatjuk.
Nessy
@division: Nem lenne ördögtől való a pedagógusok soron kívüli beoltása! Kásler meg már elmehetne kicsit pihenni, addig sem ártana!
tudode
A felcsúti nemzetvezető várat magára általában mint egy szűzlány!
.
Azán jár az etetője, de nem mond semmi újat!
division
@Nessy: Igen, de ezt akkor kellett volna megtenni amikor zártak, és a pedagógusoknak lett volna 1 hónapjuk arra, hogy kialakuljon a védettség, és közben nem érintkeznek gyerekekkel. Egyébként már megindult a kísérleti oltás a gyerekek esetében is, sajnos közülük is egyre több lesz beteg, azaz ugyanúgy fertőzni fogják ők is egymást, majd viszik haza, rokonhoz, akárkihez. Szóval el kellene még ezt a nyitást halasztani.
justhpeter
Minek tartanak a papok vasárnapi misét, ha az isten már pénteken elmondja mi lesz a jövő héten ?
Nessy
@division: Igazságod vagyon! A szülők megint mehetnek karanténba, ingyen és bérmentve a kormány részéről. Félő, hogy a népszerűségi index felülírja a józan észt! Ne legyen igazam!
Giovanni Alba
@division: Mi is volt a legutóbbi nemzethy inzultáció egyik sarokponti kérdése? Csak nem a nyitás mikorja és hogyanja? Mert ugye nekünk fontos az ön véleménye, minden vélemény számít, ezért kérdezzük meg Önöket ezekben a nagyon fontos dolgokban, közben meg felelőtlen kormányzati "tényezők" naponta többször tesznek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat. Legutóbb azt mondták, a válaszadás határidejét március közepére teszik elseje helyett. Nem kellene lassan eredményt hirdetni? Vagy holnap a reggeli szózatban hangzik majd el, mi megkérdeztünk mindenkit, mi is elolvastuk a kérdéseket, megbeszéltük egymásközt, döntöttünk, úgy lesz, ahogyan most mondom, és köszike az együttműködést ebben a színjátékban.
Gondolkodó emberek már a meghirdetés percében megírták véleményüket, miszerint ez csupán parasztvakítás, hiszen nem lehet ellenőrizni semmilyen módon a kérdőív kitöltését, nem lehet tudni, hányan és hogyan válaszoltak.
De még ezt a propagandacélokra használható kamuzást is benne felejtették a fiókban.
Szánalmas banda.
verőce21
"...a lazításnak még nincs itt az ideje!" - teljes gőzzel oltunk. Oltogatunk... 08-18-ig, naponta...

(A lipsik pedig pofáznak... 0-24-ben naponta...)
verőce21
@Eladott Ország: Még soha nem néztem meg egyetlen linkedet sem!
Miért tenném most...?
134.bátor
Mièrt ő jelenti be? Mert mindenhez èrt!! Virológus,biológus, notórius!! Hazudozó,meg tolvaj!:)
division
@verőce21: Ennyire képes, fogadd el:-)
Eladott Ország
@verőce21: ma, 12:10 ◘ Ez videó, nem kell olvasni, mert az úgy látom, az tere' neked. "Ki nem szólt csak bégetett, az kapott csak dicséretet"... birkák felvonulása...
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
verőce21
@Eladott Ország: Aki az iq-val foglalkozik, annak tényleg baj van az IQ-jával...!
verőce21
@Eladott Ország: Kussoljál már Dilis...!
division
@Eladott Ország: Fogd már be T.T. elvtárs a face - ről ! Inkább másold be a linkeket a szalonnából, ha már saját kútfőből nem futja többre.
cirip
Ezt a beszéd közben nyálát folyton visszaszivogató alakot látni/hallani sem bírom. Ha már kiáll a tv képernyőjére, legalább vegyen beszédtechnika órákat. Undorító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.