"Mentőcsomagot" nyújt be a Jobbik a magyar emberek és vállalkozások segítése érdekében – közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel. A Jobbik úgy értékeli, megbukott a kormány válságkezelése.

Támogatás nélkül hagyott vállalkozások tízezrei, munka nélkül maradt emberek százezrei, összeomlás szélén álló egészségügy és oktatás, miközben a milliárdos közbeszerzéseken taroló, állami támogatásokat bezsebelő Orbán-strómanok szinte már naponta repülgetnek titokban Dubajba, a Maldív-szigetekre vagy éppen Svájcba – áll a közleményben.

Kezdeményezik, hogy hozzanak létre munkahelyvédelmi alapot a válság miatt kieső munkabérek 80 százalékának pótlására, folyósítsák kilenc hónapon keresztül az álláskeresési járadékot, tegyék lehetővé a koronavírus-járvány miatt állásukat vesztett 60 év felettiek nyugdíjba vonulását.

Azt is javasolják, hogy kapjon öt napnyi pótszabadságot minden 14 éven aluli gyermeket nevelő szülő, a végrehajtók főszabályként legfeljebb a bér vagy nyugdíj 10 százalékát vonhassák le, legyenek adómentesek és az alszámlák között áthelyezhetők a SZÉP-kártyán maradt összegek.

A Jobbik indítványozza, hogy egészségügyi intézmények is kaphassanak társaságiadó-felajánlást, és járjon 100 százalékos táppénz az oktatásban dolgozóknak, ha a koronavírus miatt esnek ki a munkából.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Míg a NER lovagok és lovaginák vígan és dalolva repkednek, addig a járvány miatt a hévégi látogatását lemondta a lengyel elnök.
Pági
Azt is javasolhatnák, hogy ezeket az utazásokat vizsgálják ki és hozzák nyilvánosságra!
bence
Vakcinázzák az országot , miközben ők maguk azok , akik a vírus legsúlyosabb fajtáit hurcolják be !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.