A kormány a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt javasolja, hogy a következő években az állami költségvetésből és uniós forrásokból háromezer milliárd forint extra támogatás jusson Budapesti fejlesztésekre – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a közmédiának a tanács ülése előtt.

Fürjes Balázs: 3000 milliárd forint extra támogatást javasol a kormány a fővárosnak

Fotó: ATV

Fürjes Balázs hangsúlyozta: sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország, a kormány a városvezetéssel együtt a főváros sikerében érdekelt.

A háromezer milliárdos extra forrást elsősorban a fővárosi egészségügy, kórházak, rendelők felújítására, új kórházak építésére, az eszközpark korszerűsítésére fordítanák, valamint a budapesti egyetemeket, a fővárosi oktatást bővítenék és fejlesztenék, emellett javítanák a fővárosi közlekedést és új parkok létrehozásával "zöldítenék" Budapestet.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: bíznak abban, hogy megkapják Karácsony Gergely főpolgármester támogatását a kormányzati programokhoz és ahhoz a szándékhoz, hogy a kormány állami költségvetési és uniós forrásokból több ezer milliárd forintot fordítson Budapest fejlesztésére a következő években is.

Az államtitkár a konkrét fejlesztéseket firtató kérdésre elmondta: Tarlós István korábbi főpolgármesterrel közösen az elmúlt tíz évben befejezték a 4-es metrót, felújították a 2-es metrót és most folyik a 3-as metró felújítása, ehhez a kormány biztosítja a forrásokat.

Megújult a budapesti villamospark, kiépült a fonódó hálózat. Hozzátette azt is, hogy "a HÉV-ek vannak mostoha helyzetben", hozzá kell látni a felújításukhoz, a hálózat bővítéséhez.

Fejleszteni kel az elővárosi vasutat, hogy minél kevesebben jöjjenek autóval a város központjába – közölte Fürjes Balázs.

Az államtitkár szólt arról is, hogy 39 helyszínen 2500 nagypályás focipályaméretben valósítanak meg zöldterület-fejlesztést, hoznak létre új parkokat, parkerdőket Budapesten – természetesen csak akkor, ha a városvezetés támogatja a kormányzati Zöld Budapest Programot, erről is tárgyalnak ma.

Forrás: MTI
Címlapkép: ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@voltmárjobbis: A három ezerből 1 ezer menne arra, amit a leírtál, a többi a kormány beruházásaira, megfelelő kivitelezővel, aki csak kétszeresen fog túlszámlázni. Ezekre a főváros csak rábólinthat, és szó nélkül tudomásul veheti a lakosokkal együtt. egyik borzalmasabb építményt a másik után, a felesleges látvány beruházásokat stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@CsipkeRózsa: De a téves út félrevezet...
verőce21
@CsipkeRózsa: Hamarabb jössz te majd énhozzám...
voltmárjobbis
@Nessy: 16:35 "A három ezerből 1 ezer menne arra, amit a leírtál" Mit írtam, amiből ezer menne?
Nessy
@voltmárjobbis: Egészségügy, oktatás az alapítványoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.