A kormány a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt javasolja, hogy a következő években az állami költségvetésből és uniós forrásokból háromezer milliárd forint extra támogatás jusson Budapesti fejlesztésekre – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a közmédiának a tanács ülése előtt.

Fürjes Balázs: 3000 milliárd forint extra támogatást javasol a kormány a fővárosnak

Fotó: ATV

Fürjes Balázs hangsúlyozta: sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország, a kormány a városvezetéssel együtt a főváros sikerében érdekelt.

A háromezer milliárdos extra forrást elsősorban a fővárosi egészségügy, kórházak, rendelők felújítására, új kórházak építésére, az eszközpark korszerűsítésére fordítanák, valamint a budapesti egyetemeket, a fővárosi oktatást bővítenék és fejlesztenék, emellett javítanák a fővárosi közlekedést és új parkok létrehozásával "zöldítenék" Budapestet.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: bíznak abban, hogy megkapják Karácsony Gergely főpolgármester támogatását a kormányzati programokhoz és ahhoz a szándékhoz, hogy a kormány állami költségvetési és uniós forrásokból több ezer milliárd forintot fordítson Budapest fejlesztésére a következő években is.

Az államtitkár a konkrét fejlesztéseket firtató kérdésre elmondta: Tarlós István korábbi főpolgármesterrel közösen az elmúlt tíz évben befejezték a 4-es metrót, felújították a 2-es metrót és most folyik a 3-as metró felújítása, ehhez a kormány biztosítja a forrásokat.

Megújult a budapesti villamospark, kiépült a fonódó hálózat. Hozzátette azt is, hogy "a HÉV-ek vannak mostoha helyzetben", hozzá kell látni a felújításukhoz, a hálózat bővítéséhez.

Fejleszteni kel az elővárosi vasutat, hogy minél kevesebben jöjjenek autóval a város központjába – közölte Fürjes Balázs.

Az államtitkár szólt arról is, hogy 39 helyszínen 2500 nagypályás focipályaméretben valósítanak meg zöldterület-fejlesztést, hoznak létre új parkokat, parkerdőket Budapesten – természetesen csak akkor, ha a városvezetés támogatja a kormányzati Zöld Budapest Programot, erről is tárgyalnak ma.

Forrás: MTI
Címlapkép: ATV

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@voltmárjobbis: A három ezerből 1 ezer menne arra, amit a leírtál, a többi a kormány beruházásaira, megfelelő kivitelezővel, aki csak kétszeresen fog túlszámlázni. Ezekre a főváros csak rábólinthat, és szó nélkül tudomásul veheti a lakosokkal együtt. egyik borzalmasabb építményt a másik után, a felesleges látvány beruházásokat stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Csak nem azért, mert ezeket a beruházásokat a -közeliekkel akarja megcsináltatni? Talán már régebben, Tarlós idejében is el akarták ezeket végezni?
verőce21
Fürjes átveszi Budapest beruházásait, a tehetetlen, lopós ellenzéktől.
De nem érkezik üres zsebbel...
voltmárjobbis
Hol van a bibi? Netán csak nem ott, hogy A kormányzat az utolsó településrendezési jogkört is elvenné az önkormányzatoktól?
"A háromezer milliárdos extra forrást elsősorban a fővárosi egészségügy, kórházak, rendelők felújítására, új kórházak építésére, az eszközpark korszerűsítésére fordítanák, valamint a budapesti egyetemeket, a fővárosi oktatást bővítenék és fejlesztenék"
1.fidesz tarlós alatt miért nem:
2. budapesti egyetemeket bővítenék: alapítványvban:
Hahahahahah
CsipkeRózsa
@verőce21: Nem vagy észnél, nem az ellenzék lop, hanem a fidesz kormány és a fideszes polgármesterek.

Csukott szemmel, füllel, szemmel élsz, hogy nem vetted észre az évek során?
RonaGyuri
persze a saját céljaikat számolnák el: stadionok, arénák, egyházi intézmények, etc.
Nessy
@voltmárjobbis: A három ezerből 1 ezer menne arra, amit a leírtál, a többi a kormány beruházásaira, megfelelő kivitelezővel, aki csak kétszeresen fog túlszámlázni. Ezekre a főváros csak rábólinthat, és szó nélkül tudomásul veheti a lakosokkal együtt. egyik borzalmasabb építményt a másik után, a felesleges látvány beruházásokat stb.
tudode
Közös lónak túrós a háta!
.
Főépítész helyett egy olyan miniszteri biztos közvetít, alakíthatja Budapest látképét, aki a többcélú Népstadion átépítésénél belement abba, hogy ne lehessen atlétikai versenyeket tartani a Puskás Arénában, amely miatt 3 milliárd tervezés, és 204 milliárd induló lóvé bánja, amely monstrum Csepelen fog éktelenkedni!
.
----- Budapest főépítésze: Nehéz visszafogni a buldózereket
telex.hu/belfold/2021/01/22/budapest-foepitesz-ero-zoltan-interju
.
Valószínű un. "alkotmányos költség" is bánja az adófizetők forintjait!
.
Annál is inkább, mivel az EU szerint is négy régió szegény besorolású Magyarországon, amelyre alanyi jogon milliárdokat csip fel a "nemzetvédő"!!!
.
Az állam az nem jótékonysági intézmény!
.
Nem támogatásra van szükséges Budapest nek sem, hanem GDP arányosan ami jár az járna, mint a plagizáló Schmidt Pálnak
.
vs.hu/kozelet/osszes/ami-jar-az-jar-igy-halmozza-a-cimekkel-jaro-forintokat-schmitt-pal-1121#!s0
.
.
!!!
Eladott Ország
Az irány nagyon jó, de azért várjuk ki a végét annak, hogy a kormányzat mit valósít meg az ígéreteiből. Emlékezzünk csak a nagyszerű Biodómra, vagy a Lánchíd felújítására ígért összegekre. Fürjes: "És fogom is, Budapest szerelmeseként, utolsó leheletemig! Javíthatatlanul hiszek a párbeszéd, az együttműködés, az értelmes viták erejében."
Értelem, yes. Most ezzel nem nagyon foglalkoznék, hiszen úgy megsértődtek, hogy elvesztették Budapestet, hogy most még jobban taktikáznak, vadulnak. Persze, úgy, mint a Fürjes: az egyik kezében az arany tojás, a másikban egy jó nagy bunkósbot. Azt meg tudjuk, hogy az aranyat tojó tyúkhoz ragaszkodnak – mindhalálig meg a bankszámlájukig. Közben sunyin odacsapnak.
verőce21
@CsipkeRózsa: Elég az, hogy benne lenni egy felügyelőbizottságban, vagy egy teljesen fölösleges kutatóban, elnökségi tagnak - havi félóra elfoglaltsággal -, amiért kap 300K bruttót, és máris lopja a közpénzt.
Ilyenekben az ellenzéki képviselők is benne vannak. Erről szól a politika.
Át kellene gondolnod, hogy te észnél vagy-e?
CsipkeRózsa
@verőce21: Szeretek arról gondolkodni, amiről én akarok.
verőce21
@CsipkeRózsa: De a téves út félrevezet...
verőce21
@CsipkeRózsa: Hamarabb jössz te majd énhozzám...
voltmárjobbis
@Nessy: 16:35 "A három ezerből 1 ezer menne arra, amit a leírtál" Mit írtam, amiből ezer menne?
Nessy
@voltmárjobbis: Egészségügy, oktatás az alapítványoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.