Egyre több a fertőzöttek száma a serdülő és óvodás korosztályban.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Csak Szarvason? Ne már!
Egyre több nagyimamit, nagyipapit látok a gyerekkel bóklászni a lakótelepen. Kb óvodás koruak.
Mert anyunak, apunak dolgozni kell, hogy megéljen a család. Vesszen nagyapó, nagyanyó, ugye orbán? Mennyit megspórolsz a nyugdíjkasszán orbán, ha minél több nyugdíjas pusztul el miattad?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Csak Szarvason? Ne már!
Egyre több nagyimamit, nagyipapit látok a gyerekkel bóklászni a lakótelepen. Kb óvodás koruak.
Mert anyunak, apunak dolgozni kell, hogy megéljen a család. Vesszen nagyapó, nagyanyó, ugye orbán? Mennyit megspórolsz a nyugdíjkasszán orbán, ha minél több nyugdíjas pusztul el miattad?
Nessy
Nehogy beoltsák ám a pedagógusokat, igy biztos sikerül megfertőződniük, és velük együtt a családjuknak is!
voltmárjobbis
@Nessy: És a pedagógusok miért nem tiltakoznak, mondjuk: nem tanítanak.
Elad0tt 0rszág
@voltmárjobbis: Te nem látod, hogy pont a nyugdíjasokat oltják be legelsőnek? Én még fiatalnak számítok, és még sehol semmi, a környezetemben meg lassan minden idős embert beoltottak már.
voltmárjobbis
@Elad0tt 0rszág: ma 23:05
De látom. És nem értem miért írod: "Te nem látod,hogy pont a nyugdíjasokat oltják be legelsőnek"
De minek őket elsőként, nem inkább a dolgozókat kéne?
voltmárjobbis
@Elad0tt 0rszág: ma 23:05
És melyik nyugdíjast, hány éves, mivel akarják és hol beoltani?
Menjen el pl Bp-t említve, külkerületből, a belvárosi, vagy budai kórház oltóközpontjába, sorban állni órákat??
Milyen oltási terv ez
Elad0tt 0rszág
@voltmárjobbis: Nem igazán, mivel az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt továbbra is, pláne ha netalán még krónikus betegségben is szenvednek. Rájuk nézve a leghalálosabb a vírus. Persze lehetett volna azt is csinálni még a legeslegelején, hogy elzárják őket egy időre a külvilágtól, bízva a nyájimmunitás kialakulásában a fiatalabbak körében, de azzal már elkéstek. Az oltás felgyorsítására kellene törekedni, nagyon akadozik az a baj.
Nessy
Lassan az ember már szégyelli kis hazánkban, hogy évtizedeket tanult,dolgozott,gyereket nevelt , és megöregedett. Mert nem elég hogy feléljük a jövőjüket, de még az oltást is elvesszük előlük.
division
@Nessy: Szerintem meg a gyerekek beoltása egyáltalán nem lenne rossz ötlet, de erről már írtak korábban is:
index.hu/techtud/2021/02/27/koronavirus-a-vilagban-gyerekek-oltas-covid-19-vakcina/
voltmárjobbis
@Elad0tt 0rszág: ma 23:20 Az idősek honnan kapják el a vír?!ust? Nem a fiataloktól? Amikor kötelező a maszk az utcán is és elszáguld mellettem a járdán görkorival a kiscsajszi szájmaszk nélkül? A bringás kiscsávó szájmaszk nélkül?
Nem lehet fagyizni balatonfüreden, de cigizni pl. lehet?! Milyen intézkedések ezek?
Nessy
@division: Pontosan! Eddig is remek vírus hordozók voltak, de a mutáció már náluk is okozhat maradandó szív és tüdő problémát. Talán, ha nem a raktárban, hanem az oltópontokon, háziorvosoknál lennének az itt lévő vakcinák. Mindent megértek, de azért ha lehetne, ne mi legyünk a bűnbakok a lezárásokért, a gazdasági gondokért. Részemről egy szót sem szóltam volna, ha nem a korosztályommal kezdik.
division
@Nessy: Szerintem normális ember nem tartja az időseket bűnbakoknak, igazából a vírus megjelenésekor úrrá lett pánik az oka sok mindennek, és ahogy már beszéltük tegnap is, senki nem látja még most sem az alagút végét. Szar a helyzet magyarán szólva.
Nessy
@division: Nálunk a család kísérleti egér. Ahányan vagyunk, mást kaptunk. A húgom és a sógorom hetvenesek, és a nekik nem ajánlott kínait kapták. Gyermekem ötven feletti krónikus betegként az Astrát. Minden cikk elolvasása után enyhén kitör a frász miatta. Jelenleg úgy néz ki, a kísérlet sikeres, a vakcinákat felhasználásra ajánljuk! :-)))
Elad0tt 0rszág
@voltmárjobbis: Sajnos az emberi fegyelmezetlenséggel nincs mit tenni. Még mindig vannak sokan, akik csak hisztinek tartják a vírust, és nem tesznek fel maszkot az utcán. Attól azért ne félj, hogy ott kapod el a vírust, főleg ha egy biciklis megy el melletted, sokkal nagyobb rá az esély egy zárt térben, főleg ahol sokan vannak, ilyen mondjuk egy Penny. Az a nagyon fontos, hogy ha bemész ilyen helyre, és netalán idős vagy, próbálj akkor menni, amikor kevesen vannak (szerencsére bent mindenkin van maszk, ott nem lehet ezt megkerülni).
division
@Nessy: 80 felett nem javasolt a kínai, vagy 60-65 feletti krónikus betegeknél, maga a 70 év nem kizáró ok. Astra is ok, abszolút nem bizonyított hogy az oltás a felelős a trombózisért, na meg trombofíliás betegnek eleve nem adunk be oltást.
Nessy
@division: Az Astrával kapcsolatban én is tudom, hogy felesleges pánikolni, de vannak esetek, amikor az érzelmek felülírhatják időlegesen az értelmet. :-))) Így voltam életempárja halálával is.
Nessy
@Elad0tt 0rszág: Ezért örültem, hogy most nem csináltak külön sávot. Pl. a közeli CBA-ba 12 körül megyek, és alig vagyunk páran az üzletbe.Mint a piacon is szerdán dél körül sehol nem kell sorba állni.
Akkor valóban megértettem a fiatalokat, hogy még ha senki nem volt pl. a patikába, akkor sem kaphatott egy doboz fájdalom csillapítót. Nem sok értelme volt az egésznek.
division
@Nessy: Na igen, amikor egy szerettünk meghal, annál nincs rosszabb, tudom én is jól sajnos:-(
magyar1
Azt azért nem értem, hogy a gyerekeknek miért nem kötelező a maszk ha bemennek egy üzletbe, talán ez is üzleti fogás?
Ha a gyerek elkapja a szülőn hiába van a maszk otthon szoros környezetben elkapja tőle a felnőtt is.
emerencia
@Nessy:Az eladókat viszont tesztelni is fölösleges, nemhogy beoltani biztonságos, EU által elfogadott vakcinákkal. Az áruház tele shoppingoló családokkal, akik nem napi cikkeket vásárolnak viszont elvárják az eladóktól a szoros együttműködést. Egyszerűen nem értjük, hogy a papa vagy a mama miért nem marad otthon a gyerekekkel vagy megy el kirándulni valami olyan helyre, ahol kevés ember tartózkodik. Nincs is nagyobb élmény számunkra, mikor szorosan körbevesz egy komplett család. A gyerkőcök akár itt is összeszedhetik a vírust, melyet visznek tovább a pedagógusoknak. Egyetlen reményem, hogy pár napja mintha kevesebben jönnének de lehet, hogy csak az újabb kuponakciót várják és akkor hajrá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.