Nem sokkal azután, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) biztonságosnak nyilvánította az AstraZeneca vakcináját, több ország is újra elkezdi használni az oltóanyagot – írja a Sky News-ra hivatkozva a telex.hu.

A megnyugtató hírek után több ország folytatja az oltást az AstraZenecával

Fotó: MTI/Komka Péter

Nagyjából egy tucat ország elővigyázatosságból függesztette fel az Astra használatát, de például Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Portugália az EMA vizsgálata után folytatja az oltás használatát.

Írországból pénteken várható bejelentés az ügyben, míg Svédország és Norvégia a jövő héten dönt majd.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Komka Péter

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
@sgl: Ha egy nem demokratikus jogállamban milliókat oltanak be az EU által be nem bevizsgált vakcinával, tuti, hogy minden tökéletes. Soha nem fogjuk megtudni az igazságot. Ha egy EMA által elfogadott oltás után néhány embernek valami baja lesz, azonnal nyilvánosságra kerül és megkezdik a vizsgálatokat arra vonatkozóan, hogy a páciensek tünetei összefüggésbe hozhatók-e az oltóanyaggal, egyes országok pedig a biztonság kedvéért időlegesen beszüntetik az beoltásokat. Én elfogadnám az AsztraZenecát mert megbízhatok azokban, akik lelkiismeretesen, óvatosan jártak el de nekem, bennszülött aljamagyarnak csak a kínai vagy orosz jár, bevizsgálatlanul. :-(((((((
emerencia
@sgl: Ha az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) is hivatalosan ugyanezt közzé teszi, készséggel elfogadom a kettő közül bármelyiket de addig óvatosságból nem. Írtam már itt azt hiszem, hogy a tökéletesség, ami az orosz és kínai vakcinát övezi, mindig gyanús.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.