A harmadik hullám javában zajlik Magyarországon, a fertőzésben elhunytak száma napról napra nő – írja a Blikk.

Hihetetlen: Az elmúlt napon átlag 6-7 percenként halt meg egy magyar koronavírusban – Minden fronton szomorú rekordokat döntünk
Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt

Az operatív törzs ülésén kezdte a napot Orbán Viktor, ezt követően a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

A korlátozások változatlan formában fennmaradnak hétfőtől, egy hétig még biztosan

- mondta.

Ennyi idő alatt azonban sok minden változhat, ezért hoztak csak egy hétre előre döntést. Két hét múlva a húsvét fontos lesz, hiszen az egész ország felkerekedik, mindenki meglátogat mindenkit: ez külön járványügyi kezelést igényel majd

- tette hozzá.

Az elmúlt 24 órában meghalt 213 honfitársunk, kórházban sokan vannak, többen, mint valaha. Lélegeztetés nélkül több mint 10 ezer beteget ápolnak, így a szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazíthatunk

- ismertette a friss járványügyi adatokat is Orbán Viktor.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen 549 839 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Jelenleg 1 477 554 fő a beoltottak száma, ebből 444 451 fő már a második oltását is megkapta. A mai nappal a járvány összes fontos mutatója csúcsot döntött.

Az új fertőzéses esetek száma az elmúlt napokban viszonylag alacsony volt. A vírus lappangási idejét figyelembe véve a napi fertőzéses adatok egyre nagyobb arányban tartalmaznak olyan eseteket, amelyeknél a vírus átadása már a március 8-i lezárások után történt.

Forrás: Blikk, Portfólió
Címlapkép: MTI/Balázs Attila

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ilyen sikeres járvány kezeléssel,már az "ellenséget" sem kell komolyan venni!
Pálinkás Pál
azért hihetetlen,mert nem is igaz...az elhunytak 5 %-nál lehetne kb kimutatni hogy a vírusnak köze van a halálukhoz , ezért nem boncolnak..
zsupumi
Érdekes, most kussolnak. Emlékszünk rá, hogy egy évvel ezelőtt, hogy lejáratták Karácsony Gergelyt, mert az idősotthonokban naponta meghalt 10 idős ember?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.