A közmédia és a fideszes lapok is úgy számoltak be a történtekről, hogy a polgármester küldte vissza a vakcinákat, emiatt pedig háborognak a XVIII. kerületiek. Pedig a kormány hívta vissza azokat.

"Visszaküldte a kínai vakcinákat" – ezzel támadja a kormánymédia a DK-s polgármestert, pedig a kormánymegbízott kérte őket vissza

Fotó: MTI/Komka Péter

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere csütörtökön azt írta ki a Facebook oldalára, hogy a háziorvosok nem találnak jelentkezőket a Sinopharm vakcinájára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket – írja meg a Telex. A polgármester azt is írta, hogy

azonnali oltóanyag-pótlást kért Kásler Miklóstól, méghozzá ha lehet, az EU-ban is elfogadott vakcinákból.

Nem sokkal később törölte a posztot.

A kormánymédia több cikket is írt az ügyről, amiben azt írják, hogy a DK-s polgármester visszaküldte a kínai vakcinákat.

„Visszaküldte a kínai vakcinát a DK-s polgármester, erről szóló posztját törölte” (Hirado.hu)

„Visszaküldte a DK-s polgármester a kínai vakcinákat, a lakók tiltakoznak” (Mandiner)

„Tömegfelháborodás alakult ki Pestszentlőrincen, mert a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat” (Origo)

A Telex megkereste Szaniszlót, hogy valóban küldött-e vissza vakcinákat, illetve, hogy miért törölte a posztot.

A kerületi háziorvosok levelet kaptak Dr. Sára Botond kormánymegbízottól, ami szerint a be nem adott vakcinákat átviszik olyan háziorvosoknak, akik azokat hamar be tudják adni a soron következő, regisztrált személynek

– mondta az első kérdésre.

A korábban a kerületi háziorvosokhoz érkezett 2680 adagból pedig több százat nem sikerült beadni – Szaniszló szerint a bizalom hiánya miatt.

A kínai vakcinák beadásához 3-4 telefonhívásra volt szükség, 2600 oltóanyaghoz 9-10 ezer hívást kellett indítani úgy, hogy nem tudták az összeset beadni

Szaniszló erről végül egy részletesebb posztot is írt. Azt mondta, nem lehetett volna olyanoknak beadni a megmaradt vakcinákat, akik nem voltak rajta a listán.

Sajnos erre nincs módunk, bárcsak lenne! (…) Nekem sajnos semmilyen ráhatásom nincs arra, hogy kiket oltanak be, hiszen a sorrendiséget is a kormány határozza meg.

A posztot állítása szerint azért vonta vissza, mert 400-500 troll ráugrott, ezért fenntarthatatlan volt a poszt moderálása.

Hónapok óta nézzük tehetetlenül, mi kerületiek és általában az országban minden oltásra váró, ahogy a kormány...

Közzétette: Szaniszló Sándor – 2021. március 18., csütörtök

Forrás: Telex, 24.hu

Címlapkép: MTI/Komka Péter

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Moszkvában Mercedeseket osztogatnak..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Moszkvában Mercedeseket osztogatnak..."
Gazella
Basszátok megnarancs médialakáj. Tudtok rendesen hazudni.
rokker33
A sós vizet nem kéri senki. Engem is csak hivatalos EU ban elfogadott vakcinával fognak beoltani,ha egyszer szükségem lesz rá!
kiss.mari
Ezen nincs mit szépíteni! Hiszen a cikkből is az derül ki, hogy visszaküldte a vakcinát!!!
Az pedig természetes, ha azt mondták Dr. Sára Botond kormánymegbízotnak, hogy náluk nem kéri a lakosság, akkor azt visszakérte, hiszen mindenütt megy a harc a vakcináért!! Mások örülnek, ha kapnak oltást, mindegy melyiket!!
Pálinkás Pál
@kiss.mari: te a shikari vagy:? vagy melyik marha?
Nessy
Ez a legnagyobb baromság, amit előírtak! Csak és kizárólag az kaphat oltást, aki rajta van a kiküldött listán, ami bizony hagy maga után némi kívánni valót! Hiába lenne, aki elfogadná, nem kaphatja meg, mert a lista szent és sérthetetlen. A háziorvos meg még a saját jól ismert betegével kapcsolatban sem dönthet másképp, mert megbüntetik! Ez nem egyedi probléma.
Nessy
@sgl: A hülyeség állampolgári jog, és "odafönn" sokan élnek ezen jogukkal.
Eladott Ország
A közpénzből fenntartott kormánymédia nagyon jól tudja, hogy a maffiaállam totális felhatalmazást adott magának a járványvédekezésre és senkinek legkevésbé a polgármesternek sőt a háziorvosnak sincs beleszólása semmibe a vakcinázásba se. De a kenyéradó gazdit ki kell szolgálni, ki kell nyalni a seggét meleg szarig! Kedves kormányközeli sajtós munkatársak a miniszterelnök úr lentről felfelé szereti egyenletes nyelvcsapásokkal. A mérleg két serpenyője között mégiscsak a nyelv munkája dönt. Tehát a mai témánk karrierépítés. Rendben van kezdjük az alapoknál:
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/147373292_3836588353053698_7413843829892668582_o.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Xm01p9ydKKsAX9Ladbq&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4ee5067f097418699f7014746fa049b7&oe=607A52A8
Eladott Ország
@kiss.mari: Nagyon sok Kis Manyi nem kér sem kínai sem orosz vakcinát, csak az EU/EMA által jóváhagyott vakcinát. A sportolók és a NER lovagok sem "oltakoztak" vele.
Málna
@Nessy: Erre az a kézenfekvő megoldás, hogy mindenkinek el kellene fogadnia az adott vakcinát. Érthetetlen, hogy még mindig vannak olyanok, akik válogatnak.
babp1982
Én sem kérte a kínait meg a ruszkit kaptam Astra zenekát-:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.