A terhes nőket jobban támadják az új mutánsok.

Négy várandós nő van lélegeztetőgépen a Semmelweis Egyetemen
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Legalább 20 várandós nő kap oxigént, és legalább négyen vannak lélegeztetőgépen, két császármetészést pedig már biztosan elvégeztek a budapesti Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, hogy mentsék a magzat és az anya életét – mondta el az ATV híradójának Falus Ferenc.

A korábbi országos tiszti főorvos arról is beszámolt, hogy az átcsoportosítások után az Üllői Úti Klinikán ápolják a covidos kismamákat. Falus szerint a várandósokat az új mutáns vírusok jobban támadják, mint az eredeti vuhani kórokozó.

Pozitív példának hozta fel Izraelt, ahol már Pfizer vakcinával oltják a második és harmadik trimeszterben lévő kismamákat, illetve a szoptatós anyákat. 

Forrás: atv.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pokróc
Izrael előnyt élvez 70 év után ,és mi a faxt kell ezen csodálkozni ? 1 fajta újkori elégtétel hogy előnyt élveznek a nyugati vakciknákkal a vírus ellen . Most ezt nekem kéne taglalnom ? Ne máááá bakker . Nem tudjátok kiolvasni vagy pontosan értelmezni mi történik ?
Nem ismeritek a közelmúlt történelmét ? Vagy mi ? Ez tiszta sor . Az hogy mi hol vagyunk a nyugati vakcina behozatali sorban azt az Orbánéktól kell +kérdezni . És azt is hogy miért .
Pokróc
Mencsétek + a 3 várandós nőt ! Elvárjuk ! Nincs felesleges xarakodás . Nem nehéz ez. ,Xar a állapotuk, javítsatok rajta mig fel nem gyógyulnak . Xerintem ez nem túl bonyolult .
justhpeter
Gyors gyógyulást kívánok az anyukáknak !!!
Pálinkás Pál
ez színtiszta demagógia...semmi adat arról hogy miért is vannak gépen...természetesen jobbulást nekik...
Pálinkás Pál
@Horizont: humorizálsz? nekem hiába...ez egy demagóg cikk kimondottan nektek...akik kérdések nélkül elhisznek mindent...mielőtt tátogsz, nem vitatom hogy gépen vannak, sajnálatos...de miért vannak gépen?
Pálinkás Pál
@Horizont: honnan tudnám miért vannak gépen...ezer oka lehet...
emerencia
@Pálinkás Pál: Nagyon izgulok a kismamákért és a babáikért de sajnos egy okot tudok az ezerből. 2020 májusa óta nagyon gyakran láttam várandós hölgyeket shoppingolni. Voltak akik szabálytalanul viselték a maszkot és nagyon közel jöttek hozzám. Még tegnap is tapasztaltam ilyesmit. Mivel minket nem tesztel senki, akár szuperfertőző is lehetek azt pedig ésszel fel nem foghatom, hogy miért gondolják, hogy nekik mindenképpen egy ilyen helyen kell feltétlenül ott lenni.
Pálinkás Pál
@Horizont: miért pont ez lenne?...csinálhatjuk a végtelenségig..
Pálinkás Pál
@emerencia: elegem van a hülye dumátokból.../ szuperhordozó / ..nem unjátok még ezt a marhaságot??? legalább ennyi kismama van kórházban egy sima flu járványnál is, csak azzal nem riogatnak napi számban.. nem érdekel...pusztán arra reagáltam hogy ez egy büdös DEMAGÓG cikk...készül az új "rabszolga nemzedék" ...aki bármit feltétel nélkül benyal, ellenőrzés nélkül!!! bár jelen esetben az a szomorú, hogy még ellenőrizni is lehetett... a covid nagyjából annyi áldozatot hozott egy év alatt , mint a közúti balesetek...kb vagy 10 szer többen éhen haltak tavaly, mint ahány covidhalott beteg vénemberrel riogattak!!! ezért maga a covid hiszti nem érdekel... a vele kapcsolatos hazugságokra próbálok rámutatni!!! ennyi...hiteles adatok nélküli szaros újságcikkek nem érdekelnek,... az elmúlt évben a sajtó fényesen bizonyította hogy egy megvehető szar, köze nincs a tény íráshoz..
emerencia
@Pálinkás Pál: Gondolsz amit akarsz, nekem más a véleményem.
Pálinkás Pál
@emerencia: szabad országban élünk... az a te véleményed, ez meg az enyém...csak az a baj, ha visszanézed a covidbalhé kezdete óta írt hozzászólásaimat, általában azok jöttek be, ...
Pálinkás Pál
@Horizont: ugye... nem is a stilisztikával van a bajom:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.