Sándor, József és Benedek nem hozott a zsákjában meleget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a sok napsütést az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon zavarhatják meg gomolyfelhők, délután viszont északnyugat felől felhősödés kezdődik.Továbbra is fagyos marad a tavasz, estefelé több helyen havazhat is

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Délutántól, estétől északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. Az esti, éjszakai órákban 1-2 cm-t meghaladó hó elsősorban a Dunántúli-középhegységben hullhat, az ország más részein inkább csak kisebb foltokban alakulhat ki érdemi hóréteg. Az Alföld kivételével sokfelé megélénkül a nyugati, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő. 

Vasárnap estétől hétfő hajnalra északnyugat felől folytatódik a felhőzetnövekedés, általában erősen felhős idő lesz, bár hajnalban a Dunántúlon már nagyobb területen kiderülhet az ég. Összességében több helyen, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon várható kisebb havazás, a Tiszántúlon viszont kicsi a csapadék esélye. Az esti mérsékelődés után ismét nagy területen megélénkül, reggelre a Dunántúlon sokfelé megerősödik az északi szél. A hőmérséklet késő este -3 és +3, hajnalban -6 és +2 fok között alakul.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.