Az orvosok szerint a védőoltás csak a koronavírus súlyos következményei ellen véd, de attól nem, hogy ne kapja el az ember.

Az RTL Klub Híradójának egyik nézője mesélte el a csatornának a történetét, amely szerint február 11-én és március 11-én megkapta a koronavírus elleni védőoltásának (ami az AstraZeneca gyártócég vakcinája volt) első és második adagját, de aztán március 19-én egy PCR-tesztje pozitív eredményt mutatott – foglalta össze a történetet a Blikk.

Megkapta mindkét oltását, majd kiderült, hogy koronavírusos

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Késmárky András háziorvos a Híradónak elmondta, már ő is találkozott hasonló esettel de ez nem meglepő. mert az oltás nem a fertőződéstől védi meg a szervezetet, hanem a vírus súlyos szövődményeitől.

Maga a védőoltás úgy működik, hogy tanítja az immunrendszert arra, hogy a kórokozóval szemben úgy védekezzen, vagy úgy viselkedjen, mintha már találkozott volna vele, és azt le tudta volna győzni

- magyarázta a háziorvos, aki arra is kitért, hogy több hétig tart, mire az oltóanyag kifejti a hatását, 1-4 hét, mire száz százalékosan kialakítja a szervezetben a védekezési mechanizmust.

Rusvai Miklós víruskutató az RTL Klubnak azt nyilatkozta, még hetekkel az oltás után is kimutathatja a tesztelés (akár a PCR, akár az antigén-tesztelés) a koronavírus jelenlétét a szervezetben. Szerinte kis mennyiségben termelődhet vírus ilyenkor a szervezetben, amit ugyancsak kis valószínűséggel át is adhatunk másnak.

Forrás: RTL Klub Híradó, Blikk

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, max. nem értesz hozzá a tudományos oldaláról, mert valószínűleg nem jártál orvosi egyetemre.
Pálinkás Pál
@division: ez a válasz még tőled is gyenge...
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, de legalább igaz.
division
@Shikari: Most újították nálunk fel a COOP áruházat, volt egy kisebb megnyitó a dolgozók között, mind a hatan rosszul lettek pár nap múlva, mind koronás. Nincs itt miről beszélni ebben a helyzetben, és dühít, hogy ekkora fafejek szólnak ehhez a témához ökörségeket a maguk ki tudja milyen végzettségükkel.
division
@Shikari: Tudom, csak fel kell menni a face - re is.
division
@Shikari: Pedig én próbálkozom, vírus terén is mindent megtettem már, de van aki csak a saját kárán tanul majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.