Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora múlt év végén kb. 1000 főben határozta meg a Magyarországon egy időben lélegeztetőgépre tehető betegek számát. Később pontosított, és azt mondta, azzal, hogy az egészségügy dolgozóit az elsők között oltották, ez a kapacitásszám 20-25 százalékkal növekedett. Lantos most egy Facebook-posztban kelt ki Merkely ellen..„Tegnap rájött, 1000 beteg helyett 2000 is lélegeztethető. Ha Orbán kéri, megoldják?! Hogy is?. Idézi a tüdőgyógyászati intenzív ellátás szaklapját, ami szerint „ha 2 ápolóra 4 beteg jut, rosszabbak az életkilátások, mintha csak 3 jutna. Ez a nemzetközi sztenderd.”Hozzáteszi: „Sajnos ezek nálunk nem érvényesek. 1800 szakápolónk van. 600 dolgozik egy műszakban. Ha nekik 2000 beteget kell ellátniuk, akkor hány beteg is jut 2 nővérre? Hét!”„Mégis mi viszi rá, hogy asszisztáljon ehhez a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéshez?”

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
megmondom mi viszi rá...egy rakás trágya lett az az ember...ragaszkodik a rektori állásához, és seggnyalás nélkül nem megy...
Qqberci
Nincs mentség? Dehogynem: úgy hívják, Széchenyi-díj...
kissé felnőttem
hogy mi veszi rá ? már kit és mire ? mert az ápolónak parancsolnak, a gépeknek szerencsére nem tudnak, az hogy a gépekhez vannak e hozzáértő rutinos technikusok az már ma itt 66 rendű kérdés normálisabb helyen meg elsőrendű, itt is ott is egy parancsol, orbán ki mer visszaszólni az addig lesz vagy volt ott ez ebben a rendben a szarság, egyszemélyben ő parancsol de a felelősség, az majd a pistike mert sapkában volt ott .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.