A Jobbik volt elnöke szerint még nem látja erre képesnek az ellenzéket.

Az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja vendége volt Vona Gábor, a Jobbik korábbi vezetője, aki többek között arról beszélt, hogy jelenleg csak a Demokratikus Koalíció az, amelyik politikai pártként viselkedik a Fideszen kívül a hazai politikai térben.

(...) Szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban is nagyon tudatos, ami a DK-nál történik. És ez nem most kezdődött, hanem hosszú évek munkája érett be

– magyarázta Vona Gábor a műsorban, aki a következőt is elmondta:

Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akarok kormányváltást, hanem még nem látom az ellenzéket erre képesnek.

Jakab Péterről, a Jobbik mostani elnökéről és miniszterelnök-jelöltjéről szólva Vona elmondta, vegyesek az érzései, hogy mennyire sikeres Jakab elnöksége, de azt látja, a párt és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, méghozzá olyan ütemben, amitől a kutatóintézetek is meglepődtek. Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan ugyanakkor "politikai víziótlanság" és "parizerkampány" az uralkodó, ami szerinte lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, de hosszabb távon sem a Jobbik, sem pedig az ország javát nem szolgálja.

Vona Gábor szerint ha most kellene fogadnia, nem mondaná, hogy lesz kormányváltás

Fotó: Facebook/Vona Gábor

A parizerhez még azt is hozzátette, hogy ha valaki ezzel kampányol, akkor ezzel "a magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg." Szerinte ezzel nem lehet elkötelezett jobbikosokat toborozni, ezek a szavazók csak katasztrófaturisták lesznek a pártnál.

Vona beszélt arról is, hogy az EP-választáson 6 százalékra mért párt már 12 százalékon áll, szerinte az ellenzéken belülről, az MSZP és esetleg a DK irányából jöttek az új emberek, valamint azok a fiatalok csatlakoztak, akik elkezdenék az életet, de nem tudják, mert "a NER leural mindent."

Szerinte ezek a fiatalok 2018-ban a Jobbikra szavaztak, de aztán átpártoltak a Momentumhoz, majd onnan tértek vissza, mert Fekete-Győr András "nem tudja ezt a fajta karakteres politikát megjeleníteni."

A Jobbik volt pártelnöke szerint a 2022-es választás a Jobbikon fog múlni, de az is nagy kérdés, hogy "a falvakba ki fog behatolni", mert ha az ellenzék nyerni akar, akkor a fővároson kívül vidéken is nyernie kell.

Vona úgy látja, a '22-es választási kampány egyfajta "apokaliptikus pornó" lesz sok halállal és szexszel, merthogy már most látható, hogy mind a kormánypárt, mind az ellenzék halálkampányt folytat, és már tárazzák be az ehhez szükséges muníciót.

Vona Gábornak egyébként az is elég lenne, ha valaki az ellenzék részéről a társadalom egységesítésének a szándékával lépne fel miniszterelnök-jelöltként. Jelenleg ezt Karácsony Gergely budapesti főpolgármesteren és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független polgármesteren látja.

Forrás: ATV

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Vona Vona jó vóna ha csendben maradtál vóna. Azt pofáztad hogy soha többé nem politikálsz erre mindig megjelenik egy cikk rólad. Mivan elfogyott a Fidesztől kapott pénz!Te áruló!Orbán mellett fogsz lógni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@134.bátor: Vonának lehet elsősorban "megköszönni" a fidesz kétharmados többségét. Valószínűleg már akkor is a fidesz beépített csicskája/samesza volt.
Pági
Az előző választást is jól elintézte!Most inkább csend legyen!
134.bátor
@Eladott Ország: Ez így van. Ahol lakom,ott sem volt hajlandó visszalèpni a jobbikos Szèl Bernadett javára,így 264 szavazattal veszített. Meg egy kamupárt,ès a kètfarkúak is beleköptek a levesbe.
teuton57
@Pegero: Fogadast is kötsz vagy csak pofazol a levegöbe apropenzert? 10000 euro ügyvedi letetbe? Tavaly is ajanlottam a fogadast az USA-valasztasok elött Bidenre, de senki fitymaszos nem mert 1 forintban sem fogadni, csak a Trampli gyözelmeröl vartyogtak, mert B-terv O1Gnek sem volt...
Yoda69
Ezt tudjuk vona, 2018-ban sem fogadtál az ellenzékre, pedig, ha a partod, az LMP-vel karoltove, nem szúrja hátba az összefogást, akkor most tuti, hogy nem lenne 2/3-a a fideSS maffiának, de jo eséllyel meg egyszerű többsége SEM.
Yoda69
@teuton57: Ne faraszd magad ezekkel a fizetett trollokkal. Ha fideSS bukik, akkor ezek a gumigerincu torzszülöttek egyből átállnak a nyertes oldalára, hogy tovább folytassak a trollkodast.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.