A Jobbik volt elnöke szerint még nem látja erre képesnek az ellenzéket.

Az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja vendége volt Vona Gábor, a Jobbik korábbi vezetője, aki többek között arról beszélt, hogy jelenleg csak a Demokratikus Koalíció az, amelyik politikai pártként viselkedik a Fideszen kívül a hazai politikai térben.

(...) Szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban is nagyon tudatos, ami a DK-nál történik. És ez nem most kezdődött, hanem hosszú évek munkája érett be

– magyarázta Vona Gábor a műsorban, aki a következőt is elmondta:

Ha most kellene fogadnom, nem mondanám azt, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akarok kormányváltást, hanem még nem látom az ellenzéket erre képesnek.

Jakab Péterről, a Jobbik mostani elnökéről és miniszterelnök-jelöltjéről szólva Vona elmondta, vegyesek az érzései, hogy mennyire sikeres Jakab elnöksége, de azt látja, a párt és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, méghozzá olyan ütemben, amitől a kutatóintézetek is meglepődtek. Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan ugyanakkor "politikai víziótlanság" és "parizerkampány" az uralkodó, ami szerinte lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, de hosszabb távon sem a Jobbik, sem pedig az ország javát nem szolgálja.

Vona Gábor szerint ha most kellene fogadnia, nem mondaná, hogy lesz kormányváltás

Fotó: Facebook/Vona Gábor

A parizerhez még azt is hozzátette, hogy ha valaki ezzel kampányol, akkor ezzel "a magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg." Szerinte ezzel nem lehet elkötelezett jobbikosokat toborozni, ezek a szavazók csak katasztrófaturisták lesznek a pártnál.

Vona beszélt arról is, hogy az EP-választáson 6 százalékra mért párt már 12 százalékon áll, szerinte az ellenzéken belülről, az MSZP és esetleg a DK irányából jöttek az új emberek, valamint azok a fiatalok csatlakoztak, akik elkezdenék az életet, de nem tudják, mert "a NER leural mindent."

Szerinte ezek a fiatalok 2018-ban a Jobbikra szavaztak, de aztán átpártoltak a Momentumhoz, majd onnan tértek vissza, mert Fekete-Győr András "nem tudja ezt a fajta karakteres politikát megjeleníteni."

A Jobbik volt pártelnöke szerint a 2022-es választás a Jobbikon fog múlni, de az is nagy kérdés, hogy "a falvakba ki fog behatolni", mert ha az ellenzék nyerni akar, akkor a fővároson kívül vidéken is nyernie kell.

Vona úgy látja, a '22-es választási kampány egyfajta "apokaliptikus pornó" lesz sok halállal és szexszel, merthogy már most látható, hogy mind a kormánypárt, mind az ellenzék halálkampányt folytat, és már tárazzák be az ehhez szükséges muníciót.

Vona Gábornak egyébként az is elég lenne, ha valaki az ellenzék részéről a társadalom egységesítésének a szándékával lépne fel miniszterelnök-jelöltként. Jelenleg ezt Karácsony Gergely budapesti főpolgármesteren és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független polgármesteren látja.

Forrás: ATV

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Vona Vona jó vóna ha csendben maradtál vóna. Azt pofáztad hogy soha többé nem politikálsz erre mindig megjelenik egy cikk rólad. Mivan elfogyott a Fidesztől kapott pénz!Te áruló!Orbán mellett fogsz lógni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Vona Vona jó vóna ha csendben maradtál vóna. Azt pofáztad hogy soha többé nem politikálsz erre mindig megjelenik egy cikk rólad. Mivan elfogyott a Fidesztől kapott pénz!Te áruló!Orbán mellett fogsz lógni !
csipetke
Azért Vona ne tegyen erre nagyobb összeget...
Eladott Ország
Húzzál el a picsába, te fidesz f@szopó szarházi kishülye! Ki nem szarja le a pofádat b@zd meg! A fidesz megvett már kilóra, mit egy hízott libát tajustól' , takonygerincű, ingyenélő parazita! Melyik országban élsz te, genyó!
Eladott Ország
Mi meg arra nem tartunk képesnek cukifiú , hogy véleményt alkossál! KI a f@sz vagy te ökör!
ómió
Hál' Isten, akkor se lett, amikor mondta!
verőce21
Vona nagyon "jól lát" a politikai pályán, szerencsére aktivizálja újra magát a médiában.
Csak így tovább! El kell mondani a népeknek, hogy az ellenzéki gyülekezet nem alkalmas egy ország vezetésére...
Minden hiányzik belőlük, ami egy államférfihoz szükséges...!
Gazella
Vonoka jobb lett volna ha kussban maradsz!
Gazella
@Gazella: foly. Ha 2006-ban nem raktad volna a vonodat a narancs kurafiak ala a hegedudet, most nem lenne ez a harciallapot ebben az orszagban.
134.bátor
Mint tudjuk igen jó jósnak bizonyult. 2018- ban azt jósolta,toronymagasan nyer a Jobbik. Láttuk mi lett belőle. Vonából egy bukott politikus,a Jobbikból egy" futottak mèg" párt
nezelodo
Igen hozzáértő módon meg tudja ítélni az ellenzéki pártok helyzetét, esélyeit, pedig az egykori pártját olyan sikeresen kiszervezte maga alól, hogy biztosan ettől lett olyan mértékadó szakértő.
Eladott Ország
@134.bátor: Vonának lehet elsősorban "megköszönni" a fidesz kétharmados többségét. Valószínűleg már akkor is a fidesz beépített csicskája/samesza volt.
Pági
Az előző választást is jól elintézte!Most inkább csend legyen!
134.bátor
@Eladott Ország: Ez így van. Ahol lakom,ott sem volt hajlandó visszalèpni a jobbikos Szèl Bernadett javára,így 264 szavazattal veszített. Meg egy kamupárt,ès a kètfarkúak is beleköptek a levesbe.
teuton57
@Pegero: Fogadast is kötsz vagy csak pofazol a levegöbe apropenzert? 10000 euro ügyvedi letetbe? Tavaly is ajanlottam a fogadast az USA-valasztasok elött Bidenre, de senki fitymaszos nem mert 1 forintban sem fogadni, csak a Trampli gyözelmeröl vartyogtak, mert B-terv O1Gnek sem volt...
Yoda69
Ezt tudjuk vona, 2018-ban sem fogadtál az ellenzékre, pedig, ha a partod, az LMP-vel karoltove, nem szúrja hátba az összefogást, akkor most tuti, hogy nem lenne 2/3-a a fideSS maffiának, de jo eséllyel meg egyszerű többsége SEM.
Yoda69
@teuton57: Ne faraszd magad ezekkel a fizetett trollokkal. Ha fideSS bukik, akkor ezek a gumigerincu torzszülöttek egyből átállnak a nyertes oldalára, hogy tovább folytassak a trollkodast.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.