Az Eurostat adatai szerint Orbán Viktoré Európa legdrágábban működő kormánya, az, amelyik egyre kevesebbet áldoz az egészségügyre.

Az Orbán kormány költi magára a legtöbb pénzt az EU-ban, miközben megnyirbálják az egészségügy kiadásait

Fotó: pixabay.com

Az Eurostat március elején frissítette a tagállamok 2019-es költségvetési adatait, ebből pedig az derül ki, hogy Magyarországnak van a legdrágábban működő kormányzata: az EU 27-ek átlagosan a GDP 5,8 százalékát költik a bürokráciára – hivatalosan fogalmazva – az általános közösségi szolgáltatásokra,

ez ugyanakkor idehaza 8,2 százalék volt

- írja a Népszava.

Hasonlóan magas számot – 7,9 százalékot költött – Finnország, míg a laboratóriumnak tekintett Ausztria 5,7 százalékot, a fejlettségben egyre inkább tőlünk elhúzó V4 országokban, pedig a bruttó hazai termék 4-5 százalékát költi az állam önmagára.

A baloldali ellenzéki napilap megjegyzi, az elmúlt hónapokban, de különösen az elmúlt napokban sokak számára lett világos, hogy a kormány képtelen kezelni a koronavírus válság gazdasági, szociális és egészségügyi következményeit.

Az állami működés funkciózavaraira egyszerre világított rá az oltási rendszer összeomlása, az egészségügyben bekövetkezett több ezres felmondás, illetve lezárás elrendelése körüli jogalkotási problémák.

Pedig pénz, paripa bőségesen rendelkezésre áll, még nemzetközi összehasonlításban is

- fogalmaz a Népszava.

A drága állam működésének, illetve az gazdaság erőteljes támogatásának költségeit valahonnan le kell faragni, így az átlagnál jóval kevesebb jut a környezetvédelemre, szociális kiadásokra és egészségügyre.

A magyar állam egészségügyi ráfordításai az elmúlt tíz évben GDP öt százalékáról a 4,5 százalékára mérséklődtek, ami a harmadik legalacsonyabb az EU-ban.

Forrás: Népszava

Címlapkép: pixabay.com

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
És a munkanélküli segély csak 3 hónapig jár és utána még fizetheted a TB-det. "Tényleg" segítenek az embereknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Namely: Egyrészt az arányérzékeddel van baj, másrészt tele van az írásod demagógiával és feltételezéssel.
Ugyanakkor bőgőmajomnak nevezed azt, aki rávilágít orbán egy újabb qrva drága hazugságára.
Már ott hibázol nagyot, mikor egy másik bűnt használsz érvnek. De ha igen, figyelj az arányokra.
És, hogy orbán ebben is hazudott, ez független minden más tolvajtól, hazugtól.
Ez a cikk erről szól, így általában itt erre reagálnak, nem a mentséget keresik.
csipetke
@Namely: Tegnap 13:05 A tények mellé minek neked statisztika?
Amiből rohadtjól állunk,az a sok,rohadalmas,puccos,baromi drága,túlárazott közbeszerzésekkel építtetett,"békeidőben" is kihasználatlan stadion,az egyikhez a gazdád most akar 2 milliárdért aluljárót,nehogy az eccerű pórnéppel kelljen bemennie,másrészt fosik emberek közé menni,mert ő is tudja,hogy mennyien utálják,mint a sz@rt,és a kevlárcucc a fejét ugye nem védi. A múlt évben több,mint 300 milliárdot költöttek sportra,és 50-et az egészségügyre,most a világjárvány alatt.
Szerintem ez mindent elmond a gazdád észbeli képességeiről. Lassan kihal Magyarország,de most még mindig épül egy stadon,ahelyett,hogy tisztességes béremelést adna az egészségügyben,hogy ottartsa a szakdolgozókat. Elmebeteg kormány/orbán elmebeteg dolgai.Ehhez kell neked statisztika?Ezek tények..
Aki Én
@csipetke: Az a legszörnyűbb, hogy még azt sem értette meg, hogy itt a kormány magára költött összegéről van szó.
csipetke
@Aki Én: 8:24 Mondjuk én írtam azt is,ami sokunk szerint felesleges,de ha belegondolunk,a kormányban csak egy focibuzi van,aki évente sok-sok milliárdot költött közpénzből a saját hobbijára. A kormány "működése" meg a másik fele,és ahhoz képest,hogy orbán puritán kormányzást ígért,hát ezt se tartotta be,ahogy a többi ígéretét se.
Sámannus
Jól meg kell fizetni a hazaárulókat, hogy hazaszeretettel lehessen vádolni őket. Nálunk a mai ténykedésük alapján a fordított megítélés van megajándékozva,
gina
Érdekes most itt kussol a sok fidesz szekta hivő birka, gondolom ez nem olyan érdekes olvasmány, szar ki putris cigányok mind

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.