Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az EU csak az elhibázott brüsszeli vakcinabeszerzésről akarja elterelni a figyelmet azzal, hogy a kisebbségekkel szemben elkövetett bűnökre hívja fel a figyelmet.

Szijjártó jóváhagyólag aláírta a Kína és Oroszország elleni szankciós listát, aztán hevesen tiltakozott ellene

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Értelmetlen, magamutogató és káros döntésnek nevezte Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben, hogy az EU Külügyi Tanácsa összesen öt országgal szemben döntött szankciós intézkedésekről.

A döntések 11 magánszemélyt és négy jogi személyiséget érintenek, velük szemben az uniós számlák zárolásáról és vagyonbefagyasztásról is határoztak a külügyminiszterek, az EU nemrégiben elfogadott, globális emberi jogi szankciós rezsimje alapján.

A szankciós intézkedések négy kínai személyt is érintenek, akik szerepet vállaltak az ujgurokkal szembeni drasztikus hatósági fellépésekben.

Az ujgurokkal szembeni kegyetlenkedéseken túl a szankciók érintették a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban zajló elnyomást, a bírósági eljárás nélküli kivégzéseket és erőszakos eltüntetéseket Líbiában, az LMBTI személyek és a politikai ellenfelek elnyomását és a velük szemben alkalmazott kínzást Csecsenföldön, Oroszországban, valamint a kínzásokat és a bírósági eljárás nélküli, azonnali vagy önkényes kivégzéseket és emberöléseket Dél-Szudánban és Eritreában.

Szijjártó Péter szerint ilyen stratégiai döntést legalább az állam- és kormányfőknek kellene meghozniuk, mert most életeket kell menteni és ilyen döntések után soha semmi sem változik – mondta nem sokkal azt követően, hogy ő maga is hozzájárult a szankciós listához.

Ezzel az ellentmondással azonban a Magyar Hang tudósítója nem tudta szembesíteni, mert brüsszeli sajtótájékoztatójára csak a kormánypárti sajtót hívták meg.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy

„minél hangosabbá válik a szájkarate, annál világosabbá válik, hogy a figyelmet próbálják elterelni a valóságról, például az elrontott vakcinabeszerzésről”.

Forrás: Magyar Hang

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha egy értelmes emberről lenne szó azt kellene mondani, hogy tudathasadás! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
POetya, nem kell még egy vesszőt sem beleírni a szájkaratés kijelentésedbe, egy az egybe rátok és az intézkedéseikre passzol.
tudode
Lejárt lemezű frakcióvezetőkén bátorkodik nyilatkozni az, aki az aláírt, majd mikor kinyitotta az etetőjét a hadicselükkel kárhoztatja azt a klubot, aki/amely nélkül nem csak a nép, ők is harapdálhatnák az ajtófélfát, mert abből a lóvéból amit magukévá tetztek nem telne még az un. felcsipett tiszteletdíjukra sem
.
Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy

"""„minél hangosabbá válik a szájkarate, annál világosabbá válik, hogy a figyelmet próbálják elterelni a valóságról, például az elrontott vakcinabeszerzésről”"""
--------------------------------
.
Ami az elrontott vakcinabeszerzést illeti, szájkarate közben nem jut el az O1G vakcina által megzavart szürkéükig
.
----- A vakcinákat nem "Brüsszel" rendeli meg, szállítja le és osztja szét
hu.euronews.com/2021/03/17/a-vakcinakat-nem-brusszel-rendeli-meg-szallitja-le-es-osztja-szet
-------------------------------------
.
Ezt csinálta gazdiKÁJA is a menekültkvótával "is"
.
----- Orbán Viktor aláírta, de ellenzi 16-02-20
www.youtube.com/watch?v=0zEkdTzXvHc
--------------------------------
.
Ezzel is elvoltunk pár hónapig, járvány nélkül!

.
.
solidedge
Ez a Fidesz bagály végérvényesen elhülyült. Nekik annyi.
Gauntlet
Jellemző ! Miután kutyát csinált az országból képesek ezt tenni !
balos
Ez a fostalicska,hogy fogja elhagyni az országot,ha már nem lesz szükség a szolgálataira?Javaslom,hogy nagy méretű parittyán lőjük ki a határón túlra és közben olvasgassa a teendőket a landolásáról!
human
Csak tudnám mit kapnak cserébe a kommunista Kínától a seggnyalásért. Mert nem hiszem, hogy pusztán pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.