Akár 13 fok is lehet ma az országban, de délután még beeshet egy hózápor az északnyugati és északkeleti megyékben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az ország nagyobb részén derült idővel indul a nap, az északi megyékben azonban már délelőtt több lesz a felhő. Később a kezdetben napos részeken is egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, amelyek egyes részeken jobban összeállhatnak, és hosszabb időre is eltakarhatják a napot.

Napos idővel indít a kedd, de délután még lehet hózápor is akár

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Délután és az esti órákban az északnyugati majd az északkeleti megyékben fordulhat elő hódarazápor, hózápor. Ezekből csupán néhol alakulhat ki lepel – 1 cm hóréteg, lokálisan esetleg több – olvasható az előrejelzésben.

Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon, illetve északkeleten kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddről szerdára az éjjel folyamán változóan felhős lesz az ég, az északkeleti, keleti megyékben hajnalra nagyobb területen kiderülhet az ég. Eleinte főként az északkeleti, majd inkább a középső tájakon fordulhat elő zápor, hózápor. A Dunántúl nagy részén továbbra is lehetnek élénk, néhol erős lökések. A hőmérséklet szerda hajnalban többnyire -2 és +5 fok között várható, de a derült északkeleti, keleti részeken ennél hidegebb is lehet.

Szerdán a Tiszántúlon kevesebb lesz a felhő, többórás napsütés valószínű, máshol általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél napközben sokfelé megerősödik. A maximum-hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.