Az igazságügyi miniszter képeivel akarnak gyanús ingatlanbeszerzésekre ösztönözni.

A Blikk cikke szerint minden valószínűség szerint nigériai befektetési csalók hozták létre a Facebookon azt a kamuprofilt, amihez a fotókat a magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit profiljáról nyúlhatták le, és amely egy ingatlanüzleti befektetésre invitálja a gyanútlanokat. A kamuprofilt még hétfőn fedezte fel a hvg.hu.

Blikk: nigériai bűnbanda nyúlhatta le Varga Judit Facebook-fotóit

Fotó: Facebook/Varga Judit

A lap szerint a képek valósak, azokat a miniszter profiljáról szedték le a csalók, de március 19-e óta már egy Sheila Lawrence nevű kamu-üzletasszony profiljáról is Varga Judit mosolyog vissza.

A Blikk megnézte az álprofilt kedvelők táborát, ebből azt a következtetést vonták le, hogy a legtöbb rajongó Nigériából, Kano városából fedezte fel az oldalt. Többüknek el is küldték a következő szöveget (nyilván angolul): 

„Látom, hogy tetszik neked a fényképen látható nő. Tudsz arról, hogy valójában ő egy európai ország kormányának minisztere? Hivatásos politikus, és a Facebookon visszaéltek a nevével és a saját fotóival?” 

- írta a Blikk.

A lap szerint a többségük el sem olvasta az üzenetet, egyikük viszont, Abdullah igen, ő értetlenül állt a helyzet előtt. 

A lap megkereste a miniszter sajtósát, hogy tudnak-e az esetről, ám választ nem kaptak még. 

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő is megszólalt a lapnak, szerinte közszereplőknél ez rendszeresen előfordul, ez a csalásoknál használt felpörgetős oldal, amihez a lájkokat a csalók gyakran veszik, hogy minél hamarabb feltűnjön a hamis oldal a hírfolyamokban. Tarjányi szerint elegendő a Facebookkal közölni a hamis oldalt.

Forrás: Blikk

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Csak az a barom Kósa be ne dőljön nekik...a hatalmas eszével..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Gyanús,na és mi van akkor ha az álhír;áll?
GeoCravker
S mi lesz, ha kiderül: nem is kamu? Csak valaki elszólta magát esetleg.
Aki Én
@Málna: Te vagy a legnagyobb álhír benyaló. A fidesz minden hazugságát imádod, mert nem érted. Meg a tényeket tagadod a ,,nagy" eszeddel. Na, az az igazi vészhelyzet.
Egyébként Kósát nehéz lenne überelni :)
mzper x
Mert a magyar bűnbanda még sosem nyúlta le mások fotóit a shit politikai reklámjaikhoz.
Málna
@Aki Én: Azok nem tények, amit ti találtok ki és egymást hülyítitek vele. Ha meg bizonyítékot kérek, csak tereltek. Ugye?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.