Itt a részletes tervezet az újabb szigorításokra.

Az iparkamara közleménye szerint a 100 négyzetméter alatti üzlethelyiségek esetében 5-10 négyzetméterenként egy vevő tartózkodhatna a boltban – írta meg a 444.hu. 

Az Iparkamara javaslata: egy vevő lehetne csak 5-10 négyzetméterenként a kis üzletekben

Fotó: Christof STACHE / AFP

- A 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter juthat egy személyre a kamara javaslata szerint.

- A bevásárlóközpontok, plázák esetében szerintük egyedi szabályozás kidolgozása szükséges, tekintettel arra, hogy azok működése eltérő az egyéni üzlettípusoktól. A kamara szerint ezeknél is a négyzetméter alapú korlátozások betartása lenne irányadó.

- Ezen kívül a bevásárlóközpontok vásárlók közlekedésére és mozgására nyitva álló közös területein tartózkodó/várakozók esetében a mindenkori távolságtartási előírások betartását javasolják, amit az üzemeltető köteles ellenőrizni.

Orbán Viktor kedden azt mondta, hogy amíg minden 65 év fölötti, oltásra regisztráltat honfitársunkat nem oltottak be, addig nem lehet megkezdeni az újraindítást nem, hiszen ők közvetlen életveszélyben vannak.

Forrás: 444, MTI
Címlapkép: Christof STACHE / AFP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kezdődik a szarkeverés. Ebből a nép már megint rosszul fog kijönni.
Pálinkás Pál
@simmering73: eddig mintha támogattál volna minden szigorítást!...csak nem meguntad az értelmetlen, semmit nem érő rendeleteket?
simmering73
@Pálinkás Pál: Összekeversz valakivel. Sose támogattam. Sőt kifejezetten ellene voltam az idősek sávjának is. Én betartom a rendeleteket és előírásokat és akkor járok hetente egyszer vásárolni, amikor a legkevesebben vannak. És ha tehetem kerülöm a nagy bevásárlóhelyeket is. Nem úgy, mint egyesek, akik házhoz rendelik az árut és ki se dugják az orrukat a házból.
Pálinkás Pál
@simmering73: hát peched van...nem rendelgetek...pedig megtehetném,de kifejezetten élvezem ha kimozdulok és nézem a sok megvezetett maszkban fulladozót..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.