Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Kincses Gyula az eddigi korlátozásoknál is szigorúbb intézkedéseket vezetne be legalább két hétig.

Magyar Orvosi Kamara elnöke: a patikán és az élelmiszerüzleteken kívül mindent be kellene zárni

Fotó: Christof STACHE / AFP

Szerinte csak ezután lehetne beszélni a lehetséges nyitásról – mondta az InfoRádióban az elnök. 

„Az oltás a jövő, a holnap azonban a mi felelősségünk. Az oltás lesz az, ami miatt május-júniusban ki lehet nyitni. De aki a jövő héten megkapja az oltást, annak semmi sem garantálja, hogy ezen a héten nem kerül kórházba vagy intenzív osztályra”

– nyilatkozta Kincses Gyula a rádióban.

A MOK újabb üzletek bezárását tartja indokoltnak, és arra kéri a lakosságot: tudatosabban szervezze meg a bevásárlásokat, kerülje a társaságot és a tömegközlekedést.

A orvosi kamara a hétfői közleményében többek között azt írta: a járvány legyőzéséhez szükséges, hogy a lakosság fegyelme ne lankadjon. Kincses ehhez annyit tett még hozzá, hogy szerinte „inkább legyen egy rövid, de nagyon szigorú zárás, mint elhúzódóan egy félig zárt és félig eredményes világ”.

„Élelmiszerbolton, patikán kívül gyakorlatilag mindent be kellene most zárni. Drogéria minek? Az alapvető tisztálkodási, higiéniás felszerelések mind kaphatók az élelmiszerboltokban is. És az emberek szervezzék észszerűen a vásárlásukat, ne legyen az, hogy ma berohanok egy vajért, holnap egy kiló kenyérért, hanem heti bevásárlásokat szervezzenek, minimalizálják a boltban való tartózkodást!”

– mondta a MOK elnöke a műsorban.

Forrás: Telex
Címlapkép: AFP

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A sport események zavartalanul folytatódnak! Stratégiai partnerségre lépett a kormány a vírussal, hogy ott nem fertőz! Helyette megkapja a pedagógusokat, tömegközlekedési járművek vezetőt, eladókat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: mondtam már, ne szólj hozzám...említetteknek meg csatold ide a boncolásiját, mibe is haltak meg?..ja...hogy azt nem lehet, mert mengele már tavaly megtiltotta...és utoljára mondom neked te hülye,hátha megérted...az immunrendszer számít...nem kell még alapbetegség sem...az immunrendszer "hiánya" nem vehető észre, amíg nincs baj...lefordítom a gyengeelméjűeknek...vagy te meg én, alapbetegség nélkül..jön a fertőzés...én a "beton " immunrendszeremmel köhögök kettőt...te a szar rendszereddel megpatkolsz...érthető...ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni!
division
@Pálinkás Pál: A hülye az te vagy a témához, de teljesen igazad van, kár a billentyűt is koptatnom a hozzád hasonló műveletlen egyének miatt. Az immunrendszer sem képes mindent segítség nélkül kivédeni, főleg ha számára ismeretlen teljesen, de ha már kap belőle inaktív formában, akkor fel tud készülni a következő erősebb támadásra. Attól még, hogy nem egyforma az immunrendszere két embernek sem, még nem kell belehalniuk egy vírusba, sőt még akkor sem, ha van valamilyen alapbetegségük, éppen ellenkezőleg, segíteni kell az immunrendszerüket, amit a vakcina tesz majd meg. De igazad van, szarok én már a továbbiakban az agyatlanságaidra, megmutattam amit most írtál bátyámnak, és a hangos "röhögése" mindent elárult. Ő immunológus, te meg a franc tudja mi vagy. Ennyi, elég is volt.
Pálinkás Pál
@division: neked nincs bátyád, megkeseredett egyke vagy, aki hipochonder ,a rettegésben éli ki magát...leszarom azt is ha hetente oltatod magad...csak hagyd békén azokat, akik tojnak a hisztire...a hangosan "röhögő " bátyádnak üzenem, adja vissza a diplomáját..mellesleg kérdezd már meg tőle..miért nem azt kutatják hogy 1000 emberből 998 baj nélkül kilábal a covidból..talán meg kéne nézni miért!...persze abban nincs akkora pénz mint a vakcinában...ami olyan jó, hogy mióta oltanak nő a fertőzöttség...
division
@Pálinkás Pál: Nincs bátyám? Akkor te meg simán munkanélküli vagy, aki csak okoskodik. Ez hogy tetszik? Az a baj nélküli kilábalás sok esetben komoly szövődményeket okozhat a későbbiekben, szóval tényleg foglalkozz azzal, amihez igazán értesz, a mocskolódáshoz. Egyébként meg miben is van pénz? A gyógynövényeket áruló hálózatokban, amelyeknek nem kell több millió dollárt fizetniük ahhoz, hogy engedélyeztessen egy készítményt, mégis 25 ezerbe is kerül némelyik "csodaszer". Adja vissza a diplomáját? Ha negyed annyi eszed lenne, mint neki már örülhetnél.
Pálinkás Pál
@division: mondtam már...nem érdekel a hülyeséged
division
@Pálinkás Pál: Igazad van, engem sem a tied, szerencsére egy világjárvány megfékezése nem kőműseken meg segédmunkásokon múlik, arra ott vannak a szakemberek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.