A központi uniós vakcinabeszerzés nem hatékony, csak erős nemzetállamok képesek megoldani a válsághelyzetet – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kedden az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozása kapcsán.

A miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban úgy fogalmazott: "a harmadik hullám kíméletlenül csapott le az egész kontinensre, ezért minden a vírusról szól".

Két dolog nyilvánvaló: az egyik, hogy a központi uniós vakcinabeszerzés akadozik, nem elég hatékony, a brüsszeli bürokrácia pedig titkolózik. A másik fontos tanulsága az elmúlt egy évnek, hogy csak erős és szuverén nemzetállamok képesek hatékonyan kezelni a válsághelyzetet. Ez fontos üzenet lesz Európa jövője szempontjából – tette hozzá.

"A magyar kormány mindennap azon dolgozik, hogy minél gyorsabb átoltottsággal, minél hamarabb visszaszerezhessük a régi életünket. Vigyázzunk egymásra!" – fogalmazott a videóban Varga Judit.

Forrás: MTI
Címlapkép: Varga Judit/Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"A központi uniós vakcinabeszerzés nem hatékony"

Merthogy olyan nincs is, nyuszómuszó!... A tagállamok kötötték a szállítási szerződéseket a gyártókkal de a csútkány ott nem nagyon törte magát, még le is mondott az országnak járó kontingens egy részéről...
Qqberci
"A központi uniós vakcinabeszerzés nem hatékony"

Merthogy olyan nincs is, nyuszómuszó!... A tagállamok kötötték a szállítási szerződéseket a gyártókkal de a csútkány ott nem nagyon törte magát, még le is mondott az országnak járó kontingens egy részéről...
teuton57
"a harmadik hullám kíméletlenül csapott le az egész kontinensre..." Valoban??? Akkor hogyan lehet az, hogy Nyugaton (Ausztria, Nemetorszag) kevesebb ember van beoltva, kinyitottak a boltok, dologznak a fodraszok es megis sokkal kevesebb a halott??? Ezt tessek elmagyarazni!!! Ja, az nem megy, csak a hazudozas, amit a birkak benyalnak.
csak úgy....
oszt tikteket telibe trafált még kíméletlenebbül ,hiába volt a nemzeti konzultáció...,-ki gondolta volna ,hogy amit orbán kitalál az nem használ!?
solidedge
Úgy látszik ő is olvassa a híreket mint mi.
simmering73
A harmadik hullám kíméletlenül csapott le Magyarországra, mert a regnáló maffiózók ekkor is saját zsebük megtömésével voltak elfoglalva. Ezt akarta mondani a Művésznő?
csipetke
Csak a címre.:-Főleg ránk,ahol egyébként is nyakig volt a sz@rban az egészségügy.Ehhez jöttek még kásler pusztító intézkedései,amivel még jól megrugdosták az eddig kitartó eü-dolgozókat. A járvány alatti fideszes szabadrablásról már ne is beszéljünk.Volt nekik gazdaságsegítő csomagjuk,amivel jól megtámogatták a saját pereputtyot,és a haverokat. Elszegényedett fideszest látott már valaki?Naugye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.