A kedden érkezett, koronavírus elleni Pfizer-vakcinákat is a regisztrált idősek beoltására használják fel – írta a koronavirus.gov.hu kedden.

A kedden érkezett Pfizer-vakcinákat is a regisztrált idősek beoltására használják fel

Fotó: Luis ROBAYO / AFP

A kormányzati portálon kiemelték, hogy kedden újabb vakcinaszállítmány érkezett: 167 310 ezer adag Pfizer, amelyet ki is szállították a kórházi oltópontokra. Kedd este újabb 180 ezer adag Szputnyik is várható.

Az orosz vakcinából vasárnap is érkezett 250 ezer adag első oltásra alkalmazható dózis, amellyel a szükséges hatósági vizsgálatok után kezdődhet meg az oltás.

Magyarország immár 5 oltóanyaggal rendelkezik – írták, hangsúlyozva: "ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás, és már több mint 1,6 millió a beoltottak száma és hazánk az átoltottságban a második helyen van az uniós ranglistán".

Forrás: koronavirus.gov.hu
Címlapkép: AFP

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@voltmárjobbis: Vélhetően a hűtési problémák miatt, -70 Celsius nincs minden háziorvos szatyrában. Viszont Karikóék szerint is elég lehetne -20 C is rövidebb ideig, de ez sincs a szatyorban.

Bizonyára lehetne megoldást találni, de a hivatal az hivatal, nem érdekeltek a segítségben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Horizont: Ma jelentették be, hogy kitolják az iskolakezdés időpontját, és addig önkéntes alapon minden pedagógust beoltanak.
Sámannus
@Peller Anikó: Nagyon valószínű, hogy a dszpintyewk repülőn is viszik a luxus üdülőik ellátására is a védőoltást, mert ők hamarabb akarnak nyitni, mint a magyar földművesek. Nem lehet a külön gépüket földre parancsolni, mert ez a valódi ner érdeke nem pedig az ország.
division
@Horizont: Akkor megint senki nem tud biztosat, éljen a tájékoztatás...Mondjuk eleve mondhatták volna azt is, hogy áprilisban még nincs iskola, nem azt, hogy 12. - én vagy 19. - én várható az oktatási intézmények nyitása, mert így hogyan készüljön fel az ember? Mindenkit hülyének néznek sajnos.
Sámannus
A kínait meg verjétek a tökötökbe, ha megutáltattátok az oltást a szemérmetlen hazudozásotokkal
division
@Horizont: Na nálunk ilyen probléma nincs, még örülnek is hogy nem kell menni, főleg az ikrek. Van pár online óra, lehet játszani, gépezni a tanulás mellett, nem kell korán kelni, stb. Én az angolt meg a matekot tudom nekik tanítani, nejem a szlovákot, nyelvtant, a többi meg magolós. A Redmentán meg megírjuk a dogákat, át tudom nézni én is, szóval több gyerek esetében, főleg ahol minden adott hogy ne unatkozzanak, nem akkora tragédia.
division
@Horizont: Kétségtelen, az ikrek, vagy a már nagyobb, lassan felnőtt gyerekek másként élik meg. Nálunk az a legnagyobb baj, hogy nem lehet elmenni egy jót Plázázni, kirándulni egyet a Vadasparkba, ugye nyáron sem lehetett elmenni sehova, most is 1% az esélye, és azért az mindenkinek öröm, ha 2-3 hetet máshol tölt legalább egy évben, strand, hegyvidék, stb. Ez tényleg hiányzott mindenkinek, de azért kibírható a cél érdekében, hátha túl leszünk már végre rajta az idén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.