A vírus gyors terjedése miatt az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport úgy döntött, hogy kiterjesztik az oltások körét: elkezdik oltani a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamos Művek és a MÁV dolgozóit.

Müller Cecília: Számos köszönőlevelet kapnak az oltópontokon folyó munka miatt, sokan külön kiemelik a katonák kedvességét

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A járványügyi adatok szinte minden tekintetben szárnyalnak, az egészségügyi ellátórendszerben napról napra emelkedő számoknak vagyunk tanúi

– mondta az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília a 24.hu beszámolója szerint.

Megpróbáljuk az ellátórendszert még szervezetebbé tenni, központosítani, hogy racionalizáltan tudjuk felhasználni az erőforrásokat

– tért ki az országos tiszti főorvos arra a friss kormányrendeletre, mely szerint a megyei irányító- és a budapesti centrumkórházak irányítása alá kerültek az önkormányzati szakrendelők, valamint a háziorvosokat is átvezényelhetik a kórházakba. Magyarázata szerint ez azért indokolt, mert a háziorvosok sokszor olyan szakképesítéssel is rendelkeznek, ami sokkal inkább kamatoztatható az intézményekben, mint a praxisokban, de mindezt úgy kell szervezni, hogy az ne veszélyeztesse az oltások beadását.

Müller elmondta azt is, hogy

számos köszönőlevelet kapnak a Nemzeti Népegészségügyi Központba az oltópontokon folyó munka miatt, sokan külön kiemelik a katonák kedvességét.

A vírus gyors terjedése miatt az operatív törzs és az országos oltási munkacsoport úgy döntött, hogy kiterjesztik az oltások körét. Miközben folytatódik a 65 év felettiek oltása, a hatodik körben megkezdik a kritikus infrastruktúrákban dolgozó, nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosító emberek oltását is.

Vagyis beoltják a

BKK

a Paksi Atomerőmű

és a Magyar Villamosművek,

illetve MÁV és GYESEV dolgozóit.

A hétfőn engedélyezett két új vakcináról Müller Cecília egyelőre nem tudta megmondani, mikor kezdhetik alkalmazni azokat Magyarországon, a Janssen egydózisú vakcinájából pedig valamikor április második felében érkezhet az első szállítmány.

A reggeli adatok szerint 249 újabb áldozata van a járványnak, összesen közel 19 ezer. 7587 új fertőzöttet azonosítottak 33 ezer tesztből, és 68-cal csökkent a kórházban levő fertőzöttek száma (11805), de nem lehet tudni, közülük hány embert engedtek haza, vagy mennyien haltak meg – teszi hozzá a 444. A lélegeztetőn levők száma viszont tovább nőtt, 1423-an vannak.

Forrás: 24.hu, 444

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Megkaptam az Uzsokiban a Szputnyik vakcinát,és teljesen lefagytam,hogy milyen flottul ment az egész "eljárás"!Szerencsém lehetett ,hogy az opera-törzs éppen "kávézott"!
CsipkeRózsa
Ezért látjuk ritkábban Müller Ceciliát, gyártja a leveleket.
kulabombaafityiszre
Szervusztok gyerekek.Ma a nyunyóka néni veretes hazudozásai címü mesét hallotátok.
gina
Ezt jól megtanultad vén gerinctelen banya, a magafényezés OV stilusa, de aki ilyen körökben forog maga is egy szar jellemtelen senki lesz, de ezek szerint ,sokat nem tanultál a templomi éveidből,,, igy a pokolban égsz te is ...
gina
Csak tudnám a napi 252 halott családjától mennyi levél jött,??köszönetet mondani neked te alja patkány, arról nem irsz??? undoritó egy vén gonosz banya... remélem kisértenek a halottak, ne tudj aludni ezt kivánom///
justhpeter
@gina: Nyunyóka nem kerület a pokolba. Egyrészt ott én leszek a barátaimma, másrészt a pokolban is tilos a környezetszennyezés.
dr. prédikátor
dicsérő levelet??? meg az anyád picsáját, vén kurva!!! ez is "dicsérő levél" !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.