Elutasította a rendőrség a Momentum feljelentését, amit a párt a lap cikke alapján tett a Las Vegas Casino ellen írja a Telex.

Március elején készítettek rejtett kamerás felvételeket az egyik legforgalmasabb budapesti kaszinóban, miután azt a járvány második hulláma alatt sem zárták be.

Hiába sértette meg a kaszinó a járványügyi szabályokat, nem indít eljárást a rendőrség
Kép:Pixabay

A felvételek alapján a vendégek az orr vagy áll alatt viselték a maszkot, és egymást taposták a bejáratnál, a rulett asztalnál, vagy a még több embert vonzó tombola sorsolásnál.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság szerint ez így mégis rendben volt. A Telexnek küldött válaszban azt írták:

mivel a hatályos jogszabályok alapján a kaszinó nem minősül üzletnek, vendéglátó üzletnek vagy a jogszabályban nevesített szabadidős létesítménynek, így a kérdéses időszakban nem terjedt ki rá a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet

Így aztán szabálysértést sem tudtak megállapítani, ezért

a feljelentés elutasításáról hoztak határozatot

A kormány március 4-én jelentette be, hogy a harmadik hullám alatt milyen újabb szigorításokat vezetnek be. Ez már érintette a kaszinókat is, így március 8-tól ezeknek az egyébként vendéglátóipari egységnek nem minősülő üzleteknek is zárva kell tartaniuk.

Forrás:Telex
Címlapkép:Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a fityesznyikekre más törvények vonatkoznak! =))
namihami
Ha be kellene záratni, akkor kiesne ez az ""alkotmányos"" .
Az is pénz és nem is kevés.
CsipkeRózsa
Aki Orbánnál kivétel, az a rendőrségnél is kivétel.
justhpeter
Orbán, Pintér és a teljes operett törzs kapja be ! Hiteltelen csürhe az egész. Este 8 után kutyást lehet büntetni ? Hát persze, hiszen bármely kutyában több értelem van, mint az operett törzs fejeiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.