Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, a rossz halálozási arány ellenére Gulyás szerint eredményes a magyar védekezés.

Kormány: ezért tűnik magasnak a koronavírus-halálozás Magyarországon
Fotó: koronavirus.gov.hu

Szerinte ízléstelen összehasonlítgatni a különböző országok halálozási statisztikáit. A kormány mindig jó időpontban rendelte el a szigorításokat – tette hozzá.

A magyar járványügyi intézkedések következetesek, Nyugat-Európában kapkodás volt több helyen. Gulyás szerint a “legmagasabb halálozásra vonatkozó vádak nem felelnek meg a tényeknek”.

Ez pedig a miniszter szerint azért van, mert Magyarországon több olyan halálesetet is írnak fel koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem számítanak ebbe bele.

Ekkor lehet kezdeni a nyitást – bővebben a Kormányinfóról >>

Forrás: 24.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Èdes Istenem,mèg ebben is kèpes hazudni,ez a jóllakott napközis kinèzetű,orrát szîvó,soha nem a kamerába nèző, orbitális hazug szarjankó! Egytől egyig ilyenek!! A fèl ország kipusztult,ès csak nyomják a hazugságokat,a gyűlöletkeltèst,a tènyek elferdîtèsèt. Kivètel nincs!!! Ez a legszomorúbb,meg az,hogy rájuk szavaznak ha meghal az egèsz családjuk,akkor is!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Èdes Istenem,mèg ebben is kèpes hazudni,ez a jóllakott napközis kinèzetű,orrát szîvó,soha nem a kamerába nèző, orbitális hazug szarjankó! Egytől egyig ilyenek!! A fèl ország kipusztult,ès csak nyomják a hazugságokat,a gyűlöletkeltèst,a tènyek elferdîtèsèt. Kivètel nincs!!! Ez a legszomorúbb,meg az,hogy rájuk szavaznak ha meghal az egèsz családjuk,akkor is!!
csak úgy....
"Szerinte ízléstelen összehasonlítgatni a különböző országok halálozási statisztikáit."
aranyos,okos gyerök ez a gergö,ezért is szeretik a fideszbe..
Nessy
@134.bátor: És ezt az orbitális ostobaságot képes rezzenéstelen arccal előadni. Tudja egyáltalán miről beszél? Nem hiszem.
Qqberci
Te Marhagulyás! Nem "tünik magasnak", hanem nagyon sokan halnak meg, szükségtelenül!!! Indokolatlanul, az eszement, dölyfös bénázásotok miatt!!! Ha feléd közelítene a tepsi, akkor talán felfognád!!!...
csak úgy....
egy átlagos kisváros ,nagyközség cca. 4000 fö, ha jól saccolok ! ha a halálozási adatokat nézem,akkor mára magyarországon kipúsztult 48 település!! és ez borzalom!
ezek meg itt magyarázkodnak és maszatolnak..
csak úgy....
@csak úgy...: bocs ,hülyeség! na még 1X
justhpeter
Mérhetetlen undor fog el amikor meglátom Ciki Cilit és ezt az ostoba Gulyást. Nyílt provokációnak gondolom, ammikor ezt a két jómadarat teszik elénk téjékoztatásként.
csak úgy....
5 az a 48 település! dühömbe már számolni sem bírok...
Yeromos
"Szerinte ízléstelen összehasonlítgatni a különböző országok halálozási statisztikáit."
Viszont az ízléses, hogy a lakoság beoltotságának %-t összehasonlitjuk a többi országéval, mert ez dől a kormáymédiából folyamatosan.
Mert ügye 20% oltotság németországban 16 millió embert jelent nálunk 2 milliót.
csak úgy....
@Shikari: te már megint "logikus" vagy,- mint egy rakás szar..
azon kívül,hogy reggelente wc. jársz,eszel,iszol,-van benned valami emberi?
kereső
Ezt a cinikus, hazug kancellária miniszterét ! "Tűnik magasnak"? Nem annak tűnik, hanem magas! És azért magas, mert a "kormány kitűnő járványkezelésének" köszönhetően nem 2-3 beteg jut egy intenzives szakápolóra,(ami megfelelne az elfogadott orvosi protokollnak) hanem 10.Mert most kellett átverni az eü. átalakitásáról szóló Tv.-t, mert egy rendőrre kellett bizni az egész egészségügy irányitását, mert katonásdit kell játszani a kórházakban. Meg különben is- Brüsszel, Gyurcsány meg az egész ellenzék. Hazug kutyája orbánnak.
almalibre
@Yeromos: Az egyetlen korrekt összehasonlítási mód a lakosság arányában történő, legyen az a halozási, vagy oltási statisztika. Személyes példám, hogy a saját szüleim egészségi álapota közelében sincs a spanyol feleségem egyidős családtagjaival, viszont az én szüleim már megkapták az első vakcinájukat, addig spanyol rokonok még nem is tudják, mikor számíthatnak az oltásukra.
Nessy
@Shikari: "Annyian halnak meg, amennyien" Hogy tudsz leírni egy ilyen mondatot? Különösen annak fényében, hogy lakosság arányosan a halálozási lista elején állunk?
Yoda69
@csak úgy...: Akkor van csikariban emberi, amikor durbincs farkat pippantja.
Yoda69
@csak úgy...: Akkor van csikariban emberi, amikor durbincs farkat pippantja.
Dr. Proktor
@Nessy: Ez csak nézőpont kérdése! Hátulról nézve utolsók vagyunk!
human
Kár hogy nem részletezte miben is a kritérium nyugaton, mint Magyarországon a koronavírusos halál megállapításakor. Mikor hazudnak soha nem részleteznek, csak beböffentenek valamit aztán vagy elhiszik az emberek vagy nem.
Pont erről a kormányról, aki a KSH mérésekkel olyan szépen zsonglőrködik, pont erről a kormányról nem feltételezném, hogy neki kedvezőbben ne alakítaná a feltételrendszert amivel megállapítják ki hunyt el koronavírusban.
Nessy
@Shikari: De az értelmetlen, felesleges halál ellen lenne, ha szakemberek, és nem pancserek döntenének szakmai dolgokban! Talán nem a belügyérnek kellene irányítani az egészségügyet, nem külügyérünknek beszerezni a szakmai dolgokat. Az egészségügyért felelős miniszter most épp régészkedik, népnemzeti fitneszt szervez.
Nessy
@Shikari: ok Gerincműtétet a jövöben irányítson Pintér Sándor. Felőlem hívek esetében csak ő jöhet szóba.
Nessy
@CsipkeRózsa: Legalábbis bigott lojalitáson biztos nem.
Nessy
@Shikari: én csak tudomásul vettem, hogy a politika, a politikusok irányítanak. Neked sem lehet a kedvedre tenni.
pécsi
@134.bátor: EMBER gondolkodj! 18 000 halott, sajnos, de Angliában 126 000 !! Milyen hülyeséget hordasz össze? Megfelelési kényszer gyurcsótánynak? Titeket minden jóizlésű ember megvet!
Eladott Ország
A siker titka a szuperfilt szipka! Komolyan nem értem azt a görcsös erőlködést, hogy bármiről is legyen szó, mindenképpen kell találni valami viszonyítási alapot, amihez képest mi biztosan jobban teljesítettünk. Mindenben és bármiben.
Az önmagában nem hivatkozási alap, hogy a KSH által közölt adatok az Eurostaton is megjelennek és azonosak, hiszen a KSH adja le az adatokat az Eurostatnak. Azt sem baj észben tartani, hogy a járvány miatti halálozás nem tavaly indult meredek emelkedésnek az országban. De bármi történt és bármi fog történni, úgy fest, a legfontosabb azt tudatosítani az emberek agyában, hogy máshol sokkal szarabb. Ez valami kormánystratégia lehet, tök mindegy minden, csak jó összehasonlítási pontot kell találni.
Rockxy
"...azért van, mert Magyarországon több olyan halálesetet is írnak fel koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem számítanak ebbe bele."
ezt a nyunyó is megaszmondta.
aki leesik a fáról, az máris kovid fertőzött.
ha meg is hal, akkor belekerül a statisztikába hamis adatként.
veoh.com/watch/v1420941268M6Anc4b
CsipkeRózsa
@Shikari: 12:56-ra válaszoltam 15:09-kor, amit válaszoltál, 15:13-ban.
A két válaszod cáfolja egymást.
csipetke
Lehet,hogy azért tűnik magasnak a halálozás,mert tényleg magas?Vagy ez így túl kézenfekvő?
magyar1
@Horizont: Valahol azt kritizáltátok, hogy felhívtak telefonon fideszesek embereket, hogy oltassák be magukat itt meg azzal vádoljátok, hogy sok a halott.
Miért nem mennek az emberek oltatni magukat, hívogatni kell őket? Menjél és jelentkezz. Tapasztalat alapján flottul mennek az oltások és gyorsan hívják az embereket.
Nessy
Tudja drága Gulyás Gergely, akár a minisztériumi dolgozószobája kényelmének, akár a Kolostor magasságából nézik a dolgokat , ilyen távlatból valóban kicsinek látszanak a problémák, és lehet dupla betegszám tisztességes ellátásáról mesélni, de földközelből bizony nem rózsás a helyzet, és nagy a probléma! Természetesen a számok sem igazak, ha számunkra nem győzelemmel érnek fel.
terlasz
Igenis győztek! Világelsők vagyunk a halálozásban.
csipetke
@magyar1: 18:54 Miről beszélsz?Itt a rengeteg vakcina az országban,de nem megy olyan gyorsan az "oltakozás"amilyen gyorsan mehetne,ha az elmebeteg kormány leereszkedne az ellenzéki önkormányzatokhoz,akik már kialakítottak oltópontokat,sőt vállalnák a lebonyolítást is. Még a végén kiderülne,hogy az ellenzékiek flottul lebonyolítanák az oltást,nem olyan káoszosan,ahogy a kormány. Orbán rálőcsölte az orvosokra az oltandók kiértesítését,nemkevés adminisztrációt,az oltás megszervezését. Ehhez semmilyen segítséget nem kapnak, de mert ennyire le vannak terhelve,a "sima"betegekre nemigen marad energiájuk.Az emberek oltatnák magukat,ha hívnák őket,de a kormány töketlenkedése miatt nem megy elég gyorsan
magyar1
@csipetke: Anyám egyik héten elküldte a levelet regisztrált, a következő 10 nap múlva már hívták oltani. Az hogy a körzeti orvosok hívják szerintem rendben van, ők tudják hogyan osztják az idejüket. Egyébként a "sima" beteget is simán ellátják,
Napi 4-5 óra a rendelési idejük, mi van ha most a járvány idején 8 órát dolgoznak.
csipetke
Akkor nektek szerencsétek volt. Gondolod,hogy ez a jellemző?
magyar1
@Horizont: Akkor ez a körzeti orvosodon ill. a férjed oltása rajta múlt. Ijesztgettek mindenkit és nem mentek oltakozni.
magyar1
@Horizont: Igen, miért nem kérdezel rá az orvosnál?
Aki Én
@Shikari: ,,Annyian halnak meg, amennyien. Ezen csak az oltások tudnak segíteni."

Meg egy felkészült, becsületes kormány, illetve egy jól működő egészségügy. Mert amíg a gazdád sportra, látványberuházásokra többszörösét költi nap mint nap, mint az eü-re még pandémia idején is, mikor százával halnak, addig ez lesz.
Nessy
@magyar1: Ugye, te is tudod, hogy nem a körzeti orvoson múlik az oltási rend. Kap egy listát, és aki azon nincs rajta, vagy a végén van azt nem veheti előre. Arról nem is beszélve, hogy eddig kapott heti 10 - 20 adag vakcinát. Azt valóban jól meg is szervezték. Ennek vége! Őket is "bekebelezi" most az állam, és a kaotikus rendszer!
magyar1
@Nessy: Igen de gondolom ha valaki nem jelenik meg beadhatja másnak. Egyik szomszédom se kérte amit felkínáltak neki.
Nessy
@magyar1: Igen, aki a listán a következő.
Most viszont, ha valóban "elvezénylik" a háziorvost, probléma lesz a rendszeres gyógyszerek felírása, egy kiugró vérnyomás beállítása, ami így tavasszal a sok front miatt gyakori probléma, egy akut enterítis, egy beutaló kérése, vagy bármi, addig az alapellátásban megoldottak. Hasonló lesz a probléma a járóbeteg szakellátásban.
magyar1
@Horizont: Van-e aki visszamondja esetleg? Vagy miért nem került még sor a férjedre?
magyar1
@Nessy: Ebben igazad van, háziorvos kell ott ahol van. Ha elvezénylik meg kell oldani helyettest, az meg már minek?
Nessy
@magyar1: Különösen, ahol a praxisok fele üres, és eddig is helyettesekkel működött az ellátás. Viszont a döntéshozók az íróasztal mellől hol ismerik ezeket a problémákat? Vagy ha ismerik is, hol érdekli őket? Kéretik imádkozni!
magyar1
@Nessy: Majd csak végig gondolják ezt, a háziorvos egyébként sem gondolnám, hogy a lélegeztető gépeket kell kezelje.
Nekem is egy klinikai szakorvosomat elvezényelték covidra, hívtak, hogy ellát más. De én még azt sem akarnám.
Nessy
@magyar1: A végig gondoláson ne reménykedj! Igaz, a remény hal meg utoljára.
gina
Ennek a kormánynak minden embere elmezavarodott, igen azt is megtudják magyarázni és hazudni hogy a fű nem zöld hanem lila, és a sok fideszhivő még ezt is elhiszi, aljas banda mindet felakasztani, KÁR HOGY NINCS HALÁLBÜNTETÉS

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.