Bár igyekeztek trükközni, de sok esélye nem volt a fideszes országgyűlési képviselőhöz, Boldog Istvánhoz köthető körnek, ugyanis a Blikk birtokába jutott iratok szerint több megfigyelő csapat is a nyomukban volt.

Bűnügyi iratok: így juttatták el a táskányi kenőpénzt a fideszes parlamenti képviselőnek, aki egy kávézóban várta az átadást

Mezőtúr, 2014. március 18. Theo Beil, a RAFI GmbH ügyvezető igazgatója, Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán Viktor miniszterelnök és Tóh Lajos, a RAFI Hungária ügyvezető igazgatója (b-j) felavatja az elektromechanikai alkatrészek összeszerelésével foglalkozó RAFI Hungária Kft. új gyártócsarnokát Mezőtúron 2014. március 18-án.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Boldog és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog István jobbkezének tartott Fehér Petrát.

A nő korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt.

A Blikk birtokába jutott vádirat szerint a Boldoghoz köthető kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen manipulálta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, illetve tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A bulvárlap bűnügyi riportere leírta, hogy konkrétan hogyan került a kenőpénz a fideszes politikushoz.

A visszaosztással kapcsolatban a nyomozás egyik érintettje – a neve elhallgatását kérve – a Blikknek elmondta, hogy a pénz útját végig egy profi megfigyelő csapat követte végig.

a vállalkozó a budapesti Király utcában várakozott egy nejlon táskával a kezében Boldog egyik emberére, aki egy Alfa Romeóval érkezett meg. M. Róbert beszállt az autó hátsó ülésére, majd kisvártatva ki is szállt a járműből, de már a táska nélkül, az Alfa Romeo pedig továbbhajtott az Óbudán található Graphisoft Parkba.

Ide érkezett Fehér Petra is egy Skoda Octaviával, őt két gyalogos megfigyelő követte az irodaházba. A nő a földszinten lévő kávézó egyik asztalához sétált, amelynél ott ült K. Péter és Boldog István, aki a figyelőktől a Csatár fedőnevet kapta – mondta informátorunk. K. Péter volt az, aki az épület bejárata elé leparkoló Alfa Romeóhoz kiment és onnan egy táskát átvéve visszaballagott a társasághoz.

A vállalkozó, M. Róbert, akitől a pénz útra kelt, szintén vádlott lett az ügyben.

Forrás: Blikk

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont: Nincs.ahogyan Simonka sem. Mindketten erősitik a 2/3-ot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Horizont: Nincs.ahogyan Simonka sem. Mindketten erősitik a 2/3-ot.
Javító
Fityma-Köpnömkö moslék össze álltak Nemzethy Nagy Magyar-rock. Írhatna valami indulót nekik a csótányuk. (H)úúúúgy össze tartoznak. Bár nem is tom lehet nem így van. Olyan bizonytalan vagyok. Jaaah.
lusta
Szóval Boldog, Simonka és társaik a bátor 133.
Clavigo
@Shikari: farkas flori ellen is nyomoznak ? Ja ,,nem
Dr. Proktor
Szegény ember ráfázott! Nem tudta, hogy az alkotmányos költséget le kell adni?
Akkor ugyanis "nem hagyunk senkit az út szélén"
lusta
@sgl: Ezen egyébként senki sem gondolkodott el. A HM konyakos doboza, nokiás doboz és egyebek nagyon alkalmasak voltak a vádaskodás miértjére, mert ezt egy 300 forintos budiforradalmár is értette. Ellenben a milliárdok már értelmezhetetlen számára, ezért szerinte nem lehet igaz.
kereső
@lusta: Még akkor is elhitte, amikor bemutatták, hogy a nokiás dobozba lehetetlen belepakolni 20 millió forintot.
namihami
A ""Nokia"" jellegű dobozokat, már csak a méretük miatt is, a Fidesz rég kinőtte. Mostanság már a hajókoffer van divatban. Gyakran akár kettő is, ha a Főnök is érdekelt...
lusta
@namihami: Ugyan már, dömpernek híják.
babp1982
Hol van már a jó öreg nokiás doboz-:)))
babp1982
@kereső: még kettő sem fér bele húszezresből de azt hiszem akkor még nem volt húszezres!
moareka
A 2018-as választás előtt "Boldog-megyében" autóztam, ahol Boldog Pista mosolygós képe vigyorgott rám minden lámpaoszlopról. Akkor a kormány útügyi államtitkára volt, s olyan kátyús úttalan utakon jutottunk el a célunkig, hogy végig őt emlegettük...:-)))) Azt sosem gondoltam, hogy egy ilyen mahinációt, amit fentebb a cikkben leírtak nem tud tökéletesen megcsinálni...pedig jó tanító mesterei voltak...hiába, már nem lesz virtigli kipcsak...
terlasz
Az egész fidesz-bagázst le lehetne így fülelni, de csak azokra kerül sor, akik kihagyják az osztásból a maffiavezért.
solidedge
Majd azzal védekezik, hogy csak azt akarta átélni mit érez a baloldal amikor megvesztegetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.