Budapest főpolgármestere erősen állt bele a kormányba ma reggel. 

Van-e bárki, aki szerint a tomboló járvány idején kórházat kell bezárni, hogy a helyén irodaház legyen? Bármennyire is megdöbbentő, de van ilyen. A magyar kormány az.

-kezdi a bejegyzést.

Karácsony Gergely kiborult: A magyar kormány eszelős, embertelen politikát folytat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Arra reagálva tette közzé bejegyzését, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros.

Azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek. Január óta a kormány három miniszterével is igyekeztünk megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten a miniszterelnök figyelmét is felhívtam rá: a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre. Ez eszelős, embertelen politika!

A főváros szerint ebben a kórházban heroikus munkát végző orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek.

A fővárosi hajléktalan kórház működése nagymértékben járult hozzá, hogy a hajléktalan emberek körében a koronavírus-járvány első és második hullámában nem alakult ki gócpont. Ennek a drámai harmadik hullámnak az idején ez az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását azzal, hogy a koronavírus által fertőzött hajléktalan emberek lábadozását segítik, utókezelését végzik a munkatársaink. Védjük a hajléktalanokat, védjük a budapestieket, óvjuk a kórházak teherbíróképességét. Van e bármi, ami most ennél fontosabb? Egy irodaberuházás biztosan nem az.

- írja.

Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk. Eddig semmi. Talán majd most…

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nyittasd ki az efftársaid bezáratta OPNI-t, a Facebook-huszárkodás helyett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.